Jiří Molnár na blogu PCPoradenství.cz

Výroční zpráva PCP: IT rok 2011 v kostce

Avatar uživatele

Oproti minulému roku jsem si čas nějak lépe zorganizoval, a tak mohu přijít v závěru roku 2011 se svým malým ohlédnutím a pro tentokrát trochu i s vizionářským pohledem na rok 2012 ve vztahu k naší redakci.

Google AdSense na Facebooku? Ne, jen spam Chrome doplňku

Avatar uživatele

Některým uživatelům populární sítě Facebook se začal z čista jasna zobrazovat v pravém sloupci velký reklamní grafický banner, odborným termínem definovaný jako skyscraper.

Jak uvolnit místo na disku po instalaci Windows 7 SP1?

Avatar uživatele

Jak jsem již předem avizoval, sepsal jsem pro vás tento velmi jednoduchý návod o tom, jak získat více volného místa na svém pevném disku po instalaci prvního opravného balíčku od Microsoft.

Windows 7 SP1 (Service Pack) ke stažení (ne)jen na Windows Update

Avatar uživatele

S redaktory jsme se domluvili, že již další článek o prvním připravovaném balíčku od Microsoft (SP1) psát nebudeme – respektive řečeno již bylo v předešlých článcích dost. I když...

Rok 2010 na PCP: Co vás nejvíce zaujalo a s čím jste chtěli nejvíce poradit?

Avatar uživatele

Je za námi další publikační a poradenský rok. Bývá zvykem, že jsem vždy před koncem roku vydal jakýsi report se souhrnnými informacemi o tom, jak se měnila tvář či obsazení v týmu, čeho jsem dosáhli atd. Bohužel jsem se k tomu již v minulém roce nějak nedostal – za to se omlouvám, proto se to pokusím tímto článkem trochu odčinit.

RAID pole 0-10 (stručný přehled diskových polí)

Avatar uživatele

Dělal jsem si trochu pořádek ve svém počítači a nalezl jsem svou seminární práci (prezentaci) na téma Pole RAID, kterou jsem tvořil minulý rok na ČVUT, kde jsem studoval. Je to velmi stručný přehled diskových polí s jejich vlastnostmi. Napadlo mě, že by se takový jednoduchý přehled mohl někomu hodit, proto se s vámi o něj podělím, než skončí "v koši"...

Facebook: "Nemůžete si udělat 500 milionů přátel, aniž byste získali i nějaké nepřátele"

Avatar uživatele

Takhle nějak by se dalo přeložit hlavní motto připravovaného filmu o nejpopulárnější sociální síti současnosti - Facebooku!

IT vtipy aneb veselé obrázky z IT prostředí

Avatar uživatele

Přeposílání PowerPointových prezentací s různými zajímavostmi se stalo již standardní e-mailovou záležitostí mezi lidmi - někdy jsou to prezentace poučné, někde zábavné, a někdy i trochu trapné... :) Nedávno mi však přišel e-mail, jehož prezentace byla složena z obrázků s IT tématikou. Tak jsem obrázky z prezentace vytáhl a podělím se s vámi o ně...

Wall trailer Crysis 2 online

Avatar uživatele

Světová premiéra upoutávky na Times Square v New Yorku je již za námi; pro nás, kteří jsme se ze "záhadných" důvodů nemohli dostavit :), je samozřejmě dvouminutové video dostupné online. Z džungle jsme se tentokrát přesunuli přímo do srdce New York City.

World of Warcraft: Skutečná budoucnost?

Avatar uživatele

Nová kniha Williama Simse Bainbridge, nesoucí název "Civilizace Warcraft", otevírá myšlenku lidské budoucnosti s ohledem na populární MMORPG hru World of Warcraft.

Aktivujte si skryté funkce ve Windows 7/Vista

Avatar uživatele

Setkávám se poslední dobou se články, které prezentují skrytou funkci ve Windows Seven (i Vista), tzv. GodMode. Málokterý článek však ukazuje, že GodMode (božský mód) není jedinou skrytou funkcí, kterou může uživatel využít. Ve svém článku vám samozřejmě GodMode představím a ukáži i ostatní funkce, které si budete moci sami na svých Windows vyzkoušet.

IT vtipy: vyhlášení vítězů soutěže o polepy na notebooky

Avatar uživatele

Ihned úvodem bych se chtěl omluvit za zdržení ve vyhlášení vítězů, které způsobily především administrativní a ryze osobní důvody. Jsem moc rád, že mohu říci, že vše okolo "vánoční soutěže" proběhlo bezproblémově - na vítězných anekdotách jsme se s kolegou Adamem Laitou shodli téměř okamžitě a všem třem výhercům byl vítězný poukaz těsně před Vánoci zaslán. Doufám, že jim udělá radost a zpříjemní jejich počítačové prostředí.

Windows 7 a grafické karty ATI: Jak nastavit full screen ve hrách?

Avatar uživatele

Jsem rád, že jsem konečně nalezl řešení problému, se kterým se potýkám od instalace operačního systému Windows 7. Disponuji grafickou kartou ATI Mobility Radeon HD 4330 a již přes tři měsíce se lopotím s nastavením full screenu ve hrách, ať jsem instaloval jakékoliv ovladače. Mám širokoúhlý monitor, ale veškeré aplikace mi běžely v poměru stran 4:3. Nyní se však ledy prolomily...

OpenSource Google Chrome OS

Avatar uživatele

Ve druhé polovině příštího roku bude oficiálně uvolněn k používání nový projekt od společnosti Google - Chrome OS.

FACEBOOK ANEB sociální sítě 21. století

Avatar uživatele

Chtěl bych tímto otevřít diskusi na téma sociální sítě, potažmo fenomén facebook a jemu podobné.
Svůj názor zde připojím jistě do rozvinuté diskuse... :)