Zvuk 5,1 s repro genius

Dobrý den.

Prosím o info, jak zprovoznit zvuk 5.1. Mám integrovanou zvukovou kartu a základní desku ASUS P5Q pro turbo, zapojené repro GENIUS 5.1. Stáhnul jsem si nové ovladače a nemůžu rozhýbat všech 6 repro. V programu VIA HD audio deck mám nastaven prostorový zvuk 5+1, ale jediné co hraje je center,woofer a pravá zadní bedna...nemám absolutně ponětí čím to může být. Chtělo by to třeba lepší zvukovou kartu?? Děkuji za pomoc..

Michal

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkontroluj: zda máš správně zapojené repro ve zvukovce (vzadu), zda máš repro přepnuto na režim "DVD" tedy 3-jackový vstup, zda je na zvukovce v Via HD Deck zapnuto "speaker Fill", zda hned vlevo nahoře jsou ve všech 3 jaccíh detekovány konektory..
zkoušel jsi přímo i kanálový test ve Via HD AD? jsi si jist, že repra jsou vpořádku? přepni je na "MP3", někde bys u repra měl mít přibalený také vstupní MP3 kabel, stereo jack.. ten připoj do zvukovky, něco pust klidně ve stereu a zda hrajou všecky bedny.. případně to můžeš zkusit z MP3ky nebo mobilu, abychom měli jistotu, že není problém v repru.. klidně by mohl být problém i na DVD vstupu, takže můžeš zkusit k té MP3ce připojit postupně všecky ty DVD vstupové kabely při reprech v DVD módu, zda budou vždy dva repráky hrát..