nenalezeno zvukove zarizeni

Zdravim vsechny,muj problem je ze mi prestal jit zvuk,napise mi to:System byl schopen detekovat audio zarizeni,nainstalujte zvukove zarizeni nebo ovladace,toto je preklad zpavy,jsem na pc laik takze je to pro me hruza,uz tyden delam co muzu ale bez vysledku,vubec to nechapu,jeste pred deseti dny to slo ok.Mam WinXp,zvuk Realtek,Pc typ BELL 5070,grafika Made in china,asi ekvivalent ATI Radeon 9200,ale nevim to jiste,jeste k tomu zvuku,mam tam Sigma tel major audio a k tomuhle mi to pise ze ovladace dosud nebyly instalovany a nejsou vyzadovany,coz nechapu,mam tam chybovou zpravu k ovladaci IDE,ze nebude pracovat spravne,tak jsem ho zakazal,ale nic se nezmenilo.Diky moc za kazdou pomoc.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Potřebujeme vědět typ základní desky - buď ho budeš mít ve faktuře, když jsi kupoval PC nebo se podívej dovnitř do skříně počítače, bude tam někde zmíněný model..

Obrázek uživatele Michal Čížek

zkus toto http://driverwhiz.com/drivers-en?brand=Packard%20Bell&logo=Packard%20Bel...
nevím jestli to jsou drivery nebo scan
Dočetl jsem se že to dělá nějaká aktualizace, tak můžeš zkusit i obnovu systému v čase před instalací těch aktualizací.

Obrázek uživatele vojta1311

cau,zakladni deska je Gigabite 8SIML NF Rev 2.0,kupoval jsem ho v bazaru,ovladace jsou dobry,zkousel jsem pustit skladbu pres IPod a ten mi napsal ze chybi vychozi audio zarizeni a jestli se ma nastavit na tuhle funkci,klikl sem ano,jenze je to verze stazena z netu takze to nefunguje,taky jsem zkusil Win media player a ten mi zas napsal jestli neni audio zarizeni pouzivano jinym programem,kdyz kliknu na ikonu reproduktoru tak je tam napsano ze audio zarizeni neexistuje,jsem z toho na prasky.

Obrázek uživatele vojta1311

jo jeste k te obnove systemu,zadna nefunguje,zkousel jsem vsechny datumy co tam jsou,ovladace mam primo ze stranek zakladni desky,jsou ok,co zkusit nainstalovat WIN VISTU,ale je to 32 bit comp a Vista je myslim na 64 bit,tak nevim.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zkus ještě kontaktovat jejich technickou podporu..

Ujisti se, že máš skutečně ovladače zvuku pro XP nainstalované:
http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1741&dl=1#dl
http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_rea...

Obrázek uživatele vojta1311
[50072] odpoved

ovladace jsou ok,mam ty sami,ale porad nic,obavam se ze ten comp ja v haji,neco se stalo s grafikou,na orazovce mam plochu s ikonama a objevila se cast dalsi plochy s ikonama z levi strany ale je tam jen cast ikon a je to prehazeny,da se to mysi zatahnout ale to je na nic,dolni lista kde je ikona start zmizela,takze to vypinam s klavesnice tlacitkem s ikonou Win vedle Ctrl.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Možná zkusit vráti systém do bodu obnovení - to by mohlo koneckonců vyřešit i problém se zvukem, jestli předtím šel.. Projel bych PC na havěť každopádně.

Obrázek uživatele vojta1311
[50074] odpoved

bod obnoveni zadny nejde,zkousel jsem vsechny datumy,napsal jsem na tech.podporu na Gigadite,uvidime co napisou,jestli napisou.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jestli máš instalační disk Windows, tak zkus opravit instalaci ještě.. Potom ten test na havěť jestli to nepůjde.. jinak mě už fakt nic nenapadá.. :(

Obrázek uživatele vojta1311

bohuzel instalacni cd Win nemam,takze je to v haji,ale diky za snahu,zatim cus

Obrázek uživatele Jiří Moos

Není zač :(

Ale dej na mě a zkus nejdřív ještě projet PC kvalitní antivirem a třeba CCleanerem, třeba se ještě vzmůže.

Pak napiš jak jsi dopadl.. Necháme to zatím odemčené.

Obrázek uživatele vojta1311
[50078] odpoved

cau mozku,takze comp mi pred tydnem uplne odesel,ted uz zase jde,nainstaloval jsem z orig.cd Win.xp home jenze ten zvuk porad nejde,coz je zajimavy,kdyz jsem preinstaloval system tak by to melo chodit.Dostal jsem ale napad,mam starou externi zvuk.kartu ktera funguje jenze nevim do jakyho portu ji dat,jsou tu 3,pod graf.kartou jsou 3 porty,ktery mam pouzit,zakladni deska je:Gigabyte-8siml nf.Diky za radu,zatim cus

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud po přeinstalaci nejde zvuk, značí to, že instalačka v sobě neobsahuje informace o tomto hardware, proto jsou se zakl deskama dodávány ovladače na cd, nebo na stránkách výrobce dostupné ovladače ke stažení i s aktualizacema. Jestli nemáš CD dodané k desce, musíš z odkazu http://gigabyte.com/products/p.....mp;dl=1#dl stáhnout potřebný ovladač, dopln tam jen svůj OS a pak najdi AUDIO kde máš link na stažení přímo ovladače zvukovky. Ten ovladač musí fungovat.
Pokud ses rozhodl vložit externí zvukovku, můžeš použít jakýkoliv PCI slot

Obrázek uživatele vojta1311
[50080] odpoved

cau misaku,na strankach GIGAByte,jsem ten ovladac nainstaloval ale porad to pise to samy,neexistuje zvukove zarizeni,proro chci zkusit tu ext.zvukovku,ale nevim co je to zac,vim jen ze funguje,zkusim to a uvidime,ale jeste neco bych potreboval,nevim jak odinstalovat ten puvidni Win xp profesional ktery se zhroutil,nechci aby mi to delalo bordel,predem dik za radu.cus

Obrázek uživatele Michal Čížek

něco se dělá špatně, že i nadále zařízení nepracuje. Tu externí zvukovku, zasun do jedno ze 3 PCI slotů, jsou to ty 3 stejný, ale musíš vědět , že ta karta je PCI, předpokládám, že ano, aby to nebyla PCI, to by musela být děsně stará karta ještě do ISA slotu :D , a uvidíš, jestli jí systém najde.
Odstranit starý systém bych ti doporučoval formátem tohoto disku, tzn: veškeré pro tebe důležitá data si zazálohovat, pak pustit instalaci a při ní nechat naformátovat celý disk, je to tak lepší, nebudou se ti tam nikde motat zbytky starých systémů a ušetříš spoustu místa, než kdyby jsi vyzobával ten starý.

Obrázek uživatele vojta1311
[50082] odpoved

nebudes tomu verit ale ta zvukovka funguje bezvadne,je to neuveritelny,je to typ Creativ Labs Es1371,system ji hned nasel,konecne to mam za sebou,jak popisujes tu odinstalaci Win tak na me je to asi moc slozity a hlavne co kdybych tam neco zkazil,a zase budu bez zvuku,to uz nee,kazdopadne diky za pomoc a psychickou podporu,ze jste me v tom ty a Mozek nenechali,tak se mejte a diky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) tak gratulka a pokud si jí systém sám našel, nemáš se čeho bát, že po formátu a instalaci nových winů by nenašel.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.