vypalování audio CD (*VŘEŠENO*)

Hezké odpoledne,
mám problém s audio CD, nevím, jestli jsem to dal do správného subfóra, kdyžtak to přesuňte... Ale k problému. Mám nainstalovaný Nero 8 (měl jsem i Nero 7 a dokonce i ashampoo Burning studio 10) a pokaždé když chci vypálit klasické audio CD z mých mp3 souborů, tak mi ho po vypálení nenačte žádná věž ani CD přehrávač, ale na počítači i na notesu přítelkyně jde bez problémů. Total commander mi hlásí že CD obsahuje cda tracky. Nevíte někdo kde může být problém? CD je uzavřeno a vypalování proběhne v pořádku. Jen doplním že věže i CD přehrávač CD vypálená na mém starém přehrávači čte normálně. Vypalovací mechanika je LG HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 ATA Device. Jiné problémy co se týká zvuku, padání systému, apod. nejsou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a jakou rychlostí pálíš? většinou tyhle levné přehrávače mají problém číst CD zapsaná rychleji, než 8x.. nejlepší je, i když to stojí čas, pálit 8x.. kdyby to nešlo, zkus to jednou vypálit 1x..

Obrázek uživatele ZecK

mno pálím max 10x, levné přehrávače, mno jedna věž je Panasonic SC AK 22 (ta staála asi 8000) a ten CD přehrávač to je nějaký model od Sony a stál ještě víc.... zkusím pomalej, napíšu jak jsem dopadl...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus i média jiných výrobců, kdyby to nepomohlo, a použít jiný souborový systém, ale cda by to číst mělo.. používáš cd-r?

Obrázek uživatele ZecK

CD-R verbatimky... jiný tu doma nejsou, ale nestalo se mi snad ani jednou že by nějaká byla vadná...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nemluvím o vadě.. ale některé mechaniky si vybírají i výrobce - většinou co výrobce to jiná technologie, CD jsou primárně pro počítačové mechaniky, takže některé tyhle přístorje mají problémy..

cenu přístroje bych svedl na kvalitu zvukových částí, mechanika nemusí být nijak zvláštní pro zachování kvality zvukového výstupu ;)

Obrázek uživatele ZecK

zkouším vypálit audio CD ještě u přítelkyně na notebooku, a uvidím jestli to něco přečte.... a mechanika v pc je teda asi v pořádku? protože ani u sestry na věži se CD nepřehrává. já už fakt nevím.... s tím CD přehrávačem se nejlíp snáší právě Verbatimky, resp. krmí to zesilovač "nejlepším" zabarvením a tudíž i bedny hrají dobře, na to že je to obyč mp3.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nemůžeš ríct "dobře", když nevíš, jak to má znít doopravdy ;) teprve pak poznáš rozdíl.. ale 320kbps MP3 je vpohodě..

taky může být problém, že mechanika věže nezvládá zpracovávat danou datovou rychlost, resp ne mechanika, ale klidně zvukový dekodér.. ale měl by zvládnout i 1000Kbps..

jak říkám, mžůe být problém vrychlosti, v samotném médiu.. v mechanice asi ne, jakože vada, dkyž to dělá více mechanik.. ale že by všecky byly stjeně háklivé na jednu značku? já považuji Verbatim za nejlepší optická m=dia vůbec..

Obrázek uživatele ZecK

tak a teď už nevím vůbec... ani CD vypálený u přítelkyně na notesu to nečte.... už ty CD nebudu dál likvidovat... nemůžou to ovlivnit třeba Win 7?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jakou rychlostí jsi pálil u přítelkyně? no W7 to ovlivnit nemohou, pokud použíáš Nero, resp externí program.. sežeň si CD-RW a budeme pokusovat.. je ptořeba zvolit jiný souborový systém - IFO? a pak ještě nějaké, tusím ISO199*

co je to přesně za věž? možná že zjistíme, co vše je schopna číst..

Obrázek uživatele ZecK

no myslím když člověk stejnou hudbu vypálí třeba na Verbatim, Emgeton, a Multidisc, tak z Verbatim ta mp3 hraje nejlíp, samozřejmě že zvuk z orig. CD je nejlepší :)

Obrázek uživatele ZecK

tak ta věž je (nahože jsem se upsal) Panasonic SC AK 300 (tu 22 má sestra), měla by umět číst CD-R i RW....

EDIT u přítelkyně jsem pálil 4x a asi jen tři skladby

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak z manuálu jsem vyčetl, že, pokud máš verzi SC-AK500 nebo SC-AK490, přehrávat mp3 můžeš, ale potřebuješ mít disk formátu ISO9660 (já věděl, že to tak nějak je) - teď máš CDa, žejo? zkus tento, vem CD-RW a pohraj si s maximální možnou čitelnou rychlostí..

Obrázek uživatele ZecK

mám AK 300 ta nemá mp3, vypaluju mp3 jako klasický CD Audio... nepodařilo se mi vypálit ani jedno CD audio (ne MP3!), který by ta věž přečetla, co mám CD z dřívějška tak ty bere bez problémů... nevím jestli si teď rozumíme...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jaké formáty souborů tedy máš? nějaké wma, waw? ogg? co já vim, co ta věž čte.. CDa je souborový systém, ne typ souboru, ne? každopádně musíš, ať už cokoliv, pálit v systému souborů ISO9660..
taky mi teď docvaklo, že máš AK300, ale už jsi odepsal..

http://www2.panasonic.com/consumer-electronics/support/Audio/Home-Theate...

Obrázek uživatele ZecK

mno takže teď zase nevím já :-D popíšu jak vypaluju, to bude nejlepší:
1) otevřu si Nero
2) vyberu vytvořit Zvukový disk CD
3) vyberu mp3 soubory co chci vypálit
4) dám rychlost vypalování 8x + uzavřít CD atd.
5) po chvíli z mechaniky vyjede CD, který by mi mělo hrát v jakýmkoliv CD přehrávači (ale nehraje)
PS je to vlastně stejný CD jako když si v obchodě koupíš hudební CD nějakýho interpreta...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to není.. CD je sice značeno jako hudební, soubory jsous tále ale .mp3.. stáhni nějaká konvertor a udělej z nich .wav nebo .wma (kombinuj)

Obrázek uživatele ZecK

mno ale to už nejsou soubory mp3, teda pokud nelže Total Commander... protože když v něm otevřu už vypálený CD tak mi píše Track01.CDA, Track02. CDA atd.... (což píše i u originálních CD!) navíc já to tak dělal dycky na starým pc kde jsou XPčka, a opravdu to po vypálení mp3 soubory nebyly....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já už nero dlouho neviděl, takže nevím, no očividně konvertovat na .cda umí.. takže zde problém není.. a co v pokročilých volbách si projet možnosti systému souborů? aby byl ISO9660

Obrázek uživatele ZecK

to jsem tam nenašel, já na neru netrvám, je mi celkem jedno v čem budu vypalovat hlavně aby to hrálo....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

po pravdě jsem už dlouho nevypaloval, tyhle média fakt nic nevydrží :(

každopádně zkus pohledat, protože volba systému souborů tam být musí.. pokud není, zkus si poradit - vypal jako .ISO (to určitě jde) obraz disku, zkopíruj soubory, dej nové CD, datové, vlož tam .cda soubory, dej pálit a hledej systém souború ISO9660.. v neru by toto být mělo..

EDIT: pokud mountneš výsledný obraz v daemonu a dáš přehrát v mediaplayeru, hraje to? systém ho bude vidět jako vypýlené audoiCD v mechanice, stejně jako vypálené..

Obrázek uživatele ZecK

takhle, mě to hraje v pc i jako klasické hudební CD, tedy track01.cda, atd. ale nehraje to v přehrávačích mimo pc.... asi to budu muset udělat tak, že hudbu co chci vypálit přetáhnu přes přenosný HDD do starýho pc a vypálím tam, ale je to nouzovka, a problém to neřeší....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když to vypálíš stejným způsobem na starém PC, tak to funguje?

Obrázek uživatele ZecK

ano

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

můžeš mi vyjmenovat rozdíly mezi novým a starým počítačem? verze nera, mechanika, OS? jeden takový test, vem mechaniku z nového/starého PC a dej ji do druhého a zkus vypálit.. vyloučíme tím vliv mechaniky.. i když spíš ji dej ze starého do nového a zkus to tam.. páč 2 nové různé jsi zkoušel..

Obrázek uživatele ZecK

můžu mít zapnutej buď jedno nebo druhý pc (nemám totiž dvě přívodní šňůry ani dva monitory),
nové pc: OS: Win 7 Prof. 64 bit, LG GH22LS50 ATA, Nero 8
staré pc: OS win XP SP2, mechanika je LG (tedy jsou tam dvě LG mechaniky, jedna DVD-RAM a druhá jen CD_RW), Nero 8 (bylo tam i Nero 7 a nero 6 a ve všech to šlo)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

použij jeden PC - nový se starou mechanikou, na které vypaluješ - zkus to vypálit v novém PC na staré mechanice.. chtělo by to CD-RW aby jsi neplamcal CD..

Obrázek uživatele ZecK

CD RW mám, jdu na to :)

Obrázek uživatele ZecK

abych to nemusel všecko předělávat tak jsem tu starou vypalovačku zapojil do toho novýho pc tak že jsem jen vytáhl kabely a nechal otevřenou skříň.... mno vypálil jsem na staré mechanice připojené k novýmu pc CD a věž je nepřečte....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a když ji vzazíš zpáítky do starýho PC a vypálíš tam, tak to pujde, žejo?

Obrázek uživatele ZecK

ano půjde

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ověř to.. ale pak už se počítače liší snad jen operačním systémem.. ty W7 jsou plně aktualizované? zkus ještě nainstalovat si VirtualPC a Win XP mode a tam Nero a vypálit, ale nedávám tomu mnoho nadějí.. každopádně nikde jinde už rozdíl nevidím, snad jen v systému může být problém.. přeinstaloovávat W7 tě nutit nebudu..

Obrázek uživatele ZecK

ověřím to, ale win 7 pracují poslední dobou spolehlivě.... (od tý výměny pasty je to tichej spolehlivej počítač - řešil jsem to tady s tebou, jestli si vzpomínáš), snažím se v pc mít pořádek a jiný problémy s tím počítačem nejsou.... Windows 7 jsou legální a aktualizace se stahují a instalují automaticky.... takže asi jsou :)

EDIT: win 7 jsou professional, tudíž tohle by měly mít v sobě, spouštět to v módu XP ....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak spust ms update a aktualizuj je, jestli něco najde..

no nepamatuju, je toho tu hodně a do toho moje brigáda je dost na pamatováka :)) ale když hodíš link, vzpomenu si :))

Obrázek uživatele ZecK

http://www.pcporadenstvi.cz/node/11505 - vlákno o teplotě :)

ta služba update nenašla žádné nové aktualizace....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hmm.. no zkus ještě XP mode (600MB download) a když nepude, bu´d reinstall, nebo řešit tím "neřešením".. nebo jestli někoho něco napadne - vymazat nero nepomůže, protože to se snad dá smazat jen reinstallem systému, jinak se ho nezbavíš.. ale nezaručim, že reisntall pomůže, proto ho ani nenavrhuju..

už si vzpomínám :)

Obrázek uživatele ZecK

mno já budu potřebovat večer vypalovat takže na XP mode nezbude čas, použiju to "neřešení" prozatím, jinak reinstal systému stejně bude, protože si chci jinak rozdělit HDD na oddíly :) zkusím ještě vypálit nějaký CD na tom starým pc pro jistotu.... teď zkouším ještě vypálit v XP módu pod windows 7 něco, ale šance tomu nedávám....

Obrázek uživatele ZecK

hele, tak jsem zkusil spustit nero v kompatibilitě s XP SP2 a to CD jde !!! sice nechápu jak je to možný ale jde !!! akorát se chci zeptat, může být na mp3 nějaká ochrana proti kopírování??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, DRM se to jmenuje.. ale je to případ jen koupených mp3..

fajn.. nevím sice jak je to možné, ale je to skvělé :)) asi si nero moc nerozumí s W7.. po pravdě první kompatibilní verze podle nerro supportu je 9.. když jsem se jich ptal, proč když mam Nero 5 pro koupený, musim na W7 platit nový, řekli že prostě musim.. tak jsem jim na rovinu řekl, kam si to jdu cracklé stáhnout :)) holomci jsou to a jejich SW je nemožný dostat z PC aniž bys si zboural OS..

ten režim kompatibility mě nenapadl, že by mohl mít až takové schopnosti.. takže mohu uzamknout? :))

Obrázek uživatele ZecK

no mě by to vůbec nenapadlo, něco takovýho zkusit, asi si taky stáhnu tu 9 cracklou :-D no to je fuk, hlavně že to snad půjde, kdyžtak to LOCKni, já si kdyby něco založím podobný téma a pak se to sloučí do jednoho ;-)

a každopádně díky za pomoc :)