"výpadek" zvuku na NTB

Zdravim, nedávno jsem si pořídil notebook ASUS K50AF - SX025 a už od počátku, kdy jsem ho uvedl do provozu se občas setkám s problémem, že již od startu OS (Win7 32bit) nejde vůbec zvuk. Systém se tváří, že jde(nikde nebyl detekován problém), dokonce i ve směšovači zvuku se ty hlasitosti hýbou, ale z reproduktoru nic nejde. Při zapnuté přehrávači, když vypnu nebo zapnu na NTB zvuk, tak v repro jenom lupne a nic víc. Připojení sluchátek atp. nepomůže. Občas pomůže jenom restart, jindy musím přeinstalovat ovladače na zvukovku, ale není to natrvalo. Ovladače na vše mám nejnovější. Co se software týče, tak mám nainstalované ještě SRS premium sound, ale odinstalace na to nemá přímý vliv. Nevíte někdo prosím co s tím?

Obrázek uživatele Peca

Tak je taky možné, že je chyba v ntb tedy ve zvukovce.
Pokud jsi tedy vyzkoušel vše jak píšeš, tzn. nové ovladače od výrobce čipu i ovladače od ASUSu, zapojil i jiné repro (sluch.)...atd. a stále nic.
Píšeš, že nedávno jsi ho pořídil, tak musí být ještě v záruce, ne? Reklamace asi tedy bude na místě.

Obrázek uživatele GSMAN

Tak samozřejmě je jště v záruce, taky mě to napadlo vyreklamovat, ale teď ho přes prázdniny potřebuju, tak jsem chtěl zjistit, jestli není nějaká jiná možnost. Právě mi přijde na tom to divné, že je to občas a že ta reinstalace ovladačů pomůže, sice ne dočasně, ale pomůže. To jestli ten zvuk jde nebo ne, zijistim už při spuštění OS. Jestli jde, tak jde třeba i celý den. Jestli ne tak ne.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jediná možnost je, že by si driver nerozuměl s W7. Můžete nám sem dát link na ovladač, který instalujete?

Obrázek uživatele GSMAN

Bohužel tam mají kontrolu přes zadávání textu, takže jenom tak: http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=OjAFBHwF07TpmGuA Ke stažení -> Tam samozřejmě Win 7 a jediná položka v AUDIO, tak ten ovladač.

Obrázek uživatele TheALuminium

Už to vidím. Dokonce je to ovladač 32b/64b, takže tím se vylučuje použití na jinou platformu. Stahujete všechny aktualizace pro W7?

Obrázek uživatele GSMAN

ano, kromě definicí pro Win Defender, který stejně nepoužívám

Obrázek uživatele GSMAN

Teď mě ještě akorát napadlo, že sem si ze začátku v BIOSu zvýšil základní úroveň hlasitosti, ale to je tak jediné.

Obrázek uživatele TheALuminium

Můžete ještě jedině zkusit nastavení BIOSu resetovat na základní (tovární) nastavení, ale pokud ani potom zvuk nepůjde, budete muset na reklamaci, mě už nic jiného bohužel nenapadá.

Obrázek uživatele Peca

Dobrá tedy, stahuješ driver od Asusu. No vyzkoušej ještě i ten od výrobce zvuk. čipu. On asi bude třeba i ten samý, ale pro jistotu to vyzkoušet můžeš.
Zjisti třeba v Everestu typ zvuk. kodeku a pak stáhni ten pravý ovladač

http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp

Obrázek uživatele GSMAN

Tak jsem resetoval BIOS i nainstaloval ovladače od VIA a zatím dobré, uvidím co bude dál. Každopádně díky zatím za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak po týdnu napiš, že to funguje, abychom to zde uzamkli :)

Obrázek uživatele GSMAN

určitě dám vědět, zatím to vypadá slibně, zvuk drží...

Obrázek uživatele harry

jen dodám, kdyby se problém ještě projevil, doporučuji flash biosu a pokud toto s novým ovladačem popř. jiným nefunguje a zároveň není možné aby software blokoval nějaký jiný software -> reklamace :-)

Obrázek uživatele GSMAN

Tak jsem na radu Harryho ještě aktualizoval BIOS, už byly k dispozici dvě novější verze a od té doby úplně bez problému. Zkusím se možná vrátit k tomu ovladači ze stránek ASUS, protože ten od VIA nepodporuje SRS. Zatím teda vše v naprostém pořádku. Díky moc všem za rady a pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus se vrátit k ASUSu, napiš jak to šlape a pokud dobře, zamkneme to :)

Obrázek uživatele GSMAN

Tak nezávisle na ovladači se to ještě velmi občas objeví, ale rozhodně méně než před tím. Teď jedu na několik dní do Švédska, takže až se vrátím, tak jde na reklamaci. Díky vám všem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ok, necháme demčeno a počkáme si na výsledky reklamace..

Obrázek uživatele GSMAN

Je možné aby na to mělo vliv zaheslování Windows? Už sem byl připravený na reklamaci a odhesloval systém a nyní asi po desátem restartu zvuk stále jde. Je také pravda, že jsem odstranil značné množství dat. Nevím, abych jim tam nebyl pro smích.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hehe, tak si to heslo zase vytvoř a uvidíme :) podle mě jsi tam měl nějaký bordel, který jsi smazal.. no vrať si vše zpátky a uvidíš..

Obrázek uživatele GSMAN

Tak jsem vrátil heslo a po další x restartech stále funguje. Myslíš, že jsem tam mohl mít vir? Anti-bordel mám ESS 4 a ani při hloubkové kontrole nic nenašel. Na druhou stranu tenhle problém mám od začátku a jediné co v tom od začátku mám je to heslo. Už tomu vůbec nerozumim. :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

třeba jen nějaký bug.. fakt netuším.. třeba se systém rozmyslel.. pokud se problém vrátí, přeinstalaci systému jsi zkoušel? tipuji že ne..

Obrázek uživatele GSMAN

Jej, no nezkoušel, nechápu proč mě to nenapadlo, když se to objeví, tak to hned zkusim, zatím to stále šlape. Asi se lekl záručáku a krabice. :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.