přehřívá se mi notebook ?

Od prosince máme nový notebook asus K50AB a zdá se mi že se přehřívá, nejsem zběhlá v počítačích, ale stáhli jsme si program na měření teploty a ta nám ukazuje okolo 70C při normálním provozu. Větráček se nám zapíná až při 80C, četla jsem že se dá nastavit, ale u tohoto notebooku jsem to nikde nenašla :-(

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Krásný dobrý den,

kterým programem jste teploty měřila? Vaše zmíněná teplota je teplota jaké komponenty? Porovnávala jste teplotu z naší tabulkou?

Tabulka zde: http://www.pcporadenstvi.cz/prehrivani-aneb-teploty-komponentu-merime-sn...

Obrázek uživatele andrea

Dobrý den, máme nainstalován program Speed Fan, ale ukazuje se nám jen jedna hodnota měření teploty a ne tolik co jsem viděla na obrázku na vašem odkazu. Teplota se ukazuje za malým plamínkem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus to zkombinovat s Everest 5 Home, GPUz a CPUz, ale buď to bude grafika, nebo procesor.. ale na klidový stav je to poněkud více..

Obrázek uživatele andrea

tak mam Everest a hodnoty i když nevím co všechny znamenají CPU 75°C CPU /1. jádro 78°C CPU /2.jádro 78°C GPU dioda (DispIO) 80°C GPU dioda (MemIO) 74°C notebook mám zapnutý cca. 5 hod.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a co po nějaké době zátěže? vypne se notebook, nebo se smaží ještě více?

no tyhle teploty jsou na klid až moc vysoké.. takové hodnoty už jsou vysoké, zvláště u procesoru (cpu) i v zátěži..!

pokud jsi chladiče čistila, tak bude problém pod nimi - odpálená teplovodivá pasta.. jednoduchý test - když má gpu těch 80°C a ty sáhneš na chladič, spálíš se aspoň? :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.