Windows Media Player 12 - přepsání neuloženého playlistu

Když si dělám playlist pro pozdější uložení, občas se mi stane, že omylem dvojkliknu na skladbu, místo abych jí přetáhl do playlistu, čímž se mi playlist smaže a začne se přehrávat ta skladba - což nechci. Dá se nějak zakázat dočasně dvojklik, aby se to nestávalo? Když už k něčemu takovému dojde, dá se neuložený playlist obnovit? Nebo to musím přetahovat zase od začátku? Problém je, že si nepamatuju, co přesně jsem si do toho přetáhl (právě proto to dělám, abych si mohl pouštět stejný playlist i v budoucnu a nemusel ho znovu celý sestavovat). A stane se mi to vždycky, když už mám hotovej skoro celej playlist (je v něm kolem stovky různých skladeb) - prostě zákon schválnosti :( Pak už mě nebaví to znovu celý sestavovat a radši se na to vykašlu a odložím to na příště :( Tak se ptám, do budoucna, abych něčemu takovému předešel, případně abych to mohl nějak vrátit (jestli to půjde)...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
1) zkoušel jsi ho uložit? :)
2) v nastavení myši se dá upravit prodleva nutná pro dvojklik - můžeš jí zkrátit na tak malou, že nebudeš schopen dvojklik vůbec udělat. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ad1: Takže si mám tedy raději playlist průběžně ukládat? To bude možná ta chyba. Většinou si playlist ukládám, když je hotový, jenže než jsem ho stačil dokončit (on už byl skoro dokončený, jen zbývalo něco přidat), tak jsem si ho omylem smazal tím dvojklikem.
Ad2: To zase není úplně nejlepší řešení. Co se týče mě, mám rychlej prst, takže bych stejně stíhal i ten nejkratší dvojklik (zkoušel jsem to), jenže pak to vezme někdo pomajelší a bude se divit, proč to nejde. Tohle fakt ne...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

1) WMP už je opravdu starý program a upřímně si nemyslím, že má vůbec smysl si tam ještě playlist dělat. Zvážil jsi bezplatný upgrade na Windows 10?
2) Samozřejmě to nastavení použít jen po čas úpravy playlistu. Nečekám, že jej upravuješ každý den. Bohužel dvojklik úplně vypnout nejde, ale aspoň tím snížíš riziko.
Zkusme to ještě ostřeji. Upravíme registry.
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse najdi "DoubleClickSpeed" - čím menší číslo, tím rychlejší. 200 je nejnižší hodnota z ovládacího panelu, tak zkus třeba 50. Pro projevení změny je třeba odhlásit se, lépe raději restartovat počítač.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ad1: Bezplatný upgrade na Windows 10 jsem provedl (a upřímně bych se radši vrátil k osmičkám), Windows Media Player používám jen na hudbu (neboť jsem na to zvyklý, Winampu jsem nikdy nepřišel na chuť a VLC možnost správy hudby nemá).
Ad2: Rozhodně ne. Počítač nepoužívám jen já, tudíž by to nedělalo dobrotu. Jednou zapomenu vrátit hodnotu a počítač tak bude prakticky nepoužitelný...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A Hudba Groove se ti také nelíbí? Podle mě daleko lepší aplikace, než WMP, přitom jednoduchá a intuitivní. Také podporuje drag and drop a dvojklikem si žádný playlist nerozbiješ. :-) Navíc je to appka integrovaná v systému a třeba do budoucna objevíš i nějaký ten přínos a koupíš si stokorunové předplatné Music Pass.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.