po startu Win se ikony načtou -a potom zbělají a znovunačtou

Nově jsem nainstaloval na SSD disk win8.1 (64) a všechny aktualizace k 13.2.2017. Když nyní spustím nebo restartuju PC, tak se během cca 8 vteřin Windows nastartují a okamžitě se i správně načte cca asi 15 ikon co mám na ploše a vše se zdá v pořádku. Po cca čtyřech vteřinách ale všechny ikony současně "zbělají" (přijdou o obrázky), dvě vteřiny se nic neděje a pak se cca 6 vteřin ty obrázky na ikony znovunačtou. Potom už je všechno v pořádku.

Co kde nastavit, aby se zbytečné "znovunačítání" ikon nedělo?

(Mj. jsme zkoušeli i nastavovat v registrech podle rad větší cache, ale velikost cache s problémem zřejmě nesouvisí a nepomohlo to, stejně jako smazání té ikoncache.db v appdata.)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ty problémy se objevovali ještě před provedením aktualizací? Jedná se o čistou instalaci?
Můžeš zkoušet vypnout některé aplikace "po spuštění", některé - například auto-updatery na to mají vliv.

Obrázek uživatele František22

Před instalací aktualizací se to nedělo a čistá instalace byla v pořádku. Děje se to, i když povypínám všechno ve startupu přes CCcleaner. Všechny autoupdatery jsem zakázal.

Pokud mi dáte emailovou adresu, pokusím se přiložit krátké video, toho co se děje. Má to jenom 11MB, tak to snad projde. (Flinta22@seznam.cz)

Prostě PC normálně krásně rychle za cca 8 sec naběhne, všechno je cca 5 sec OK, ale pak najednou všechny ikony na ploše současně "zbělají", a po cca 6 vteřinách si začnou asi od "svého progamu" znovunačítat svůj obrázek.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Video můžeš nahrát například na leteckaposta.cz a hodit sem odkaz.

Můžeš zkusit nabootovat v nouzovém režimu, zda i tam se to tak bude chovat.
Pokud se to před aktualizacemi nedělo, bude za to moct jedna z nich, ale tohle je upřímně celkem normální chování Windows. Jenom to netrvá tak dlouho.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.