Záloha Systému

Dobrý den...Mám notebook,System Windows 10...Mám v něm 1 TB HDD,ale v Planeu uz byl predinstalovaný systém a rozdělený Disk na cca 885 GB (C:),...a cca 25 GB (D:LENOVO)...když si chci zálohovat windows tak to vlastne nabídne jen ten LENOVO což je malá kapacita a ta záloha se mi tam vlastně nevejde :) ...Každopádně nezálohuje si sám windows na tu Větši polovinu sám ty soubory???Děkuji Robert M.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

Ta 25GB část nese zálohu samotného systému Windows, tzn. lze z něj notebook kompletně přeinstalovat. Tím ale samozřejmě dojde ke ztrátě dat na C.
C samo o sobě žádnou zálohu nemá, a zálohovat je potřeba na externí disk.
Ovšem.. Pokud používáš Windows 10 a máš účet Microsoft (doporučuji), pak máš i OneDrive, na který můžeš ukládat fotky, videa, dokumenty..ale i kontakty, emaily, kalendář, nastavení systému.. A pak je ti jedno, jestli systém zdechne, záloha těchto věcí bude navždy ve OneDrive automaticky.
OneDrive má samozřejmě omezenou kapacitu (leč 1TB nestojí mnoho a je zdarma k licenci Office), takže velké soubory jako .MKV filmy, hry, .ISO atd je stále třeba zálohovat externě, pokud jsou důležité. Upřímně, tohle se vždy dá stáhnout z internetu, takže zálohování podle mě nemá smysl. :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.