Nefungují GOM plyr a Skype,zvuk jde do sluchátek i zvukovky

Zdravím.
V mém nb HP 650 se dějí a děly divné věci. Vždycky byl můj nejoblíbenější přehrávač videí GOM player. Ale v posledním asi čtvrtroce se mi stalo asi tak 3x, že GOM player najednou přestal fungovat. Když jsem otevřel videosoubor, který měl nastaven GOM player jako výchozí přehrávač, GOM player se vůbec ale vůbec nespustil. Tak jsem ho odinstaloval s tím, že ho reinstaluju (tohle v minulosti mnohokrát fungovalo u jiných programů). Jenže GOM player vůbec nešel nainstalovat! Prostě otevřu instalační program, ukáže se dotaz jestli chci spustit exe soubor, dám OK, a nic! Prostě se ta instalace vůbec nespustí! Tohle se mi stalo asi 3x, když mezitím úplně sám od sebe najednou zase fungoval. Teď naposledy je stav, že GOM player je nainstalovaný, ovšem spustit vůbec nejde.

Pak se mi stávalo, že nb mi zvláštně jako by způlky zamrzl. Kousl se třeba na pět minut, pak se teda rozjel, ale zasekl se čas a dolní lišta s ikonami zmizela, takže jsem pro přepínání musel používat alt plus tab, a když jsem pustil zvuk do sluchátek, tak se zvuk zároveň pouštěl i do zvukovky! Což se mi vůbec ale vůbec nelíbilo! Je dost možné, že tento zvláštní druh kousnutí souvisí s přehříváním notebooku - mám s přehříváním docela problémy. Je díky tomu velmi hlučný, v létě při extrémních teplotách se sám vypínal, teď ne, jenom fakt hodně hučí a je díky tomu asi (???) pomalejší. Už dlouho se mi tento druh kousnutí nestal.

No a teď před několika dny zase přestal fungovat GOM Player a pak za několik dnů i Skype (nejnovější verze z ofic. webu). Když jsem ho spouštěl, tak vždycky kousl Total Commander, z něhož jsem ho spouštěl, takže jsem TC musel vypnout ze Správce úloh. A Skype se vůbec nespustil. To kousnutí Commanderu je to jediné, co se stalo. Odinstaloval jsem ho v CCleaneru a stáhl instalační program, jenže ten po spuštění akorát kousne Commander jako samotný program. Z okna stahovaných souborů v Mozille se to nekousne, ale ani nespustí - prostě nestane se nic. Tak musím používat VLC player, který funguje bez problémů.

No a teď ve stejné době jako jsou potíže se Skypem a GOM playerem tak mám taky potíže se zvukem: Stává se to samé, co jsem popsal výše: Zvuk jde zároveň do sluchátek i do zvukovky, což mě velmi velmi štve!

Shrnutí: Nefungující instalace GOM Playeru a Skypu mají asi tutéž příčinu. Možná by se to samé stávalo s více programy, kdybych je používal. Problém s těmi sluchátky je asi jiný. Těžko říct.

Důležité info na konec: nb je HP 650, výrazně se přehřívá, OS mám W 8,1 64 bit, 4 GB RAM... O W 10 nemám zájem. Žadonění Microsoftu o upgrade ignoruju. Asi to s tím nesouvisí, ale zhruba ve stejné době jsem nainstaloval AVG PC Tune Up Byla to omezená verze na tři dny, které už dávno uplynuly. Ve správci souborů tento program však stále vykazuje slabou aktivitu.

Pomozte, prosím, sám si vůbec nevím rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
Tuneupem jsi tomu nejspíš nepomohl, ale vypadá to na bordel v systému, který může jistě být způsobem přehříváním. Je třeba notebook vyčistit od prachu, aby mu chladič zase fungoval. Tím začni. :)
Pak bych udělal systémové obnovení do továrního stavu, aby došlo k odstranění chyb v systému. V podstatě se to rovná přeinstalaci systému.

Obrázek uživatele Jarda-For

Bohužel při jakékoliv trochu větší aktualizaci Windows 10.
Jsou potřeba NOVÉ - novější ovladače, pro: zvuk, LAN a Grafickou kartu !!!
Samozřejmě při vypnutém NoteBooku, zkus dát lux na maximum
a s násadou - redukcí pro štěrbinky. Z boku NoteBooku vysát skrz štěrbinky prach.

1. Pak zkus nainstalovat tyto dva ovladače.

https://www.ulozto.cz/!74SoSEqlB8uQ/realtek-high-definition-audio-2-80-64bit-windows-7-8-10-zip

https://ulozto.cz/!fBN28n3vpDif/realtek-lan-win10-zip

2. Využij nástroje microsoftu, co máš ve Windows ! VŽDY jako správce !!!
a) Vyčištění disku
b) Windows Defender
c) Defragmentace a optimalizace jednotek

3. Pak teprve nám sem znova napiš. Pokud by nic z tohohle nepomohlo.
Budeš asi opravdu muset udělat přeinstalaci. Já tipuji, že to máš zavirované !


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.