padani systemu--Modra smrt

dobrej mam problem komp se mi vypna cca 10-15 minutach a naskoci modra obrazovka a neco se tam pise davam sem dva obrazky.... diky za nakou radu please rofl ten obrazek ma moc kb tvl kdyz to asi nejde zmensit jzs

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

obrazek je pměrně nečitelný.. dá se zmenšit (velikostně, kvalitativně, čitelně) v GIMPu

ale něco jsem rozluštil.. vypadá to na problém s ramkami.. projeď každý modul memtestem86+ viz http://www.pcporadenstvi.cz/memtest-86

Obrázek uživatele KuRRi

ja to prolustim a dam vedet

Obrázek uživatele TOMQEY

Tenhle problém jsem měl taky a je to jedna z rámek vadná.Skus vytáhnout jednu z rámek a spustit pc.Pokud to udělá znova tak je vadná ta co zůstala v pc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to TOMQEY: možná proto doporučuji ten Memtest :P

Obrázek uživatele KuRRi
[42912] memtest

mno ja mam spis problem ze kdyz vypalim normal ISO toho memtestu tak potom kdyz dam nabotovat tak nic nenabiha takze sem nezjistil vubec nic xD

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty nevypaluješ normal iso, ty vypaluješ bootovatelně obsah toho isa.. bohužel já se o to pokoušel, ale neúspěšně, nakonec zvítězil bootovací oddíl na flashdisku..

Obrázek uživatele KuRRi

tak to moc nechapu v ty slozce je iso a nakej ke cteni a jeste neco tak jak to teda mam vypalit ??? zkusim tamtu variantu vytahnout RAM a co to udela ale tedka mi to dela jenom kdyz vypinam kompa tak najednou naskoci BSOD a komp jakoby se vypne a beha jenom vetracek xDDD docela maso zvuk...kdyby jste nekdo nasel nakej tutorial jak to vypalit a nabootovat na youtube tak mi pls hodte odkaz. a moc se mi necche kupovat ramku za 1500kc.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Vypálíš to jednoduše - jestli máš .iso příponu zasociovanou s nějakým vypalovacím programem (a že to tak bývá), stačí dvojklik na ten .iso soubor a zahájí se vypalování správným způsobem.

Obrázek uživatele KuRRi

ok a kdyz to potom spustim tak co bych mel asi tak cekat? jak dlouho to pobezi atd.

Obrázek uživatele Peca

No vypálíš soubor .iso jako obraz disku a dáš nabootovat z mechaniky při startu - vyběhne ti Memtest86+ (takový modrý okno s údaji) a testuj asi tak 3xpass (cca 1h) bude stačit, to většinou problém odhalí. Když vykáže chyby, tak zkuste projet každou paměť zvlášť aby se určila, která to dělá.

Obrázek uživatele KuRRi

ok tak ja se na to vrhnu vecer a napisu jestli jsem to aspon spustil xDDD, snad kompa nepokadim celyho xD

Obrázek uživatele KuRRi

tak ten memtest sem pste nespustil, tak jsem zkusil vyndat jednu RAMku druha zustala=BSOD, pote sem to vymnenil a stale BSOD tak ja uz nwm co stim...

Obrázek uživatele TheALuminium

No ono je možné, že jsou obě vadné. Proto je potřeba abyste zkusil ten MEMtest. Většinou to nikomu potíže nedělá, takže ještě jednou.
Zde http://www.memtest.org/ můžete stáhnout "Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7)" pokud máte doma USB Flash disk a tam vše nainstalovat a poté v BIOSu nastavit bootování z flash disku. Anebo... stáhnete tuto položku "Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)" a rozbalíte jí pomocí WinRar, WinZip, 7z atd. nebo pomocí windowsovské utility a dostanete soubor s koncovkou iso plus možná další soubory, ale těch si nevšímejte. Poté v programech jako je Nero nebo CDBurnerXP dejte vypálit obraz disku (ne datový disk) a vypalte obraz disku z iso souboru. Nakonec až restartujete PC tak se pomocí klávesy DEL dostanete do BIOSu, kde budete muset najít položku BOOT a musíte nastavit CD mechaniku na první pozici, poté nastavení BIOSu uložíte, PC se restartuje a pokud jste v CD mechanice nechal CD s MEMtestem tak se sám automaticky rozjede.

Obrázek uživatele KuRRi

mno tak FLASHku nemam uz rok ponevadz mi nekam utekla xDDD. to bude BOJ a to sem zvedavej za co si ty RAMky koupim xDDD rodice se na me vykakaj kdyz delame fasadu xDDD.

Obrázek uživatele TheALuminium

OP se dají sehnat poměrně levně i bazarové a některé mají stále doživotní záruku, takže pokud je dostanete "s papírama", tak se nemusíte bát.

Obrázek uživatele KuRRi
[42923] test ukoncen

Ciaooo tak jsem to otestoval pres ten memtest 86... Nechal jsem do 3krat Pass bezelo to asi 3hodiny a 15 minut, ale zadnej error tam neni tak to mi vysvetlete cim to muze bejt tvl

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak prosím ještě jednou sepište co vše jste zkoušel, ať jsem v obraze.

Obrázek uživatele KuRRi

takze nejdriv sem zkousel vyndat RAM s PC to se ukazalo ze at je tam jaka chce tak pokazdy se mi objevilo BSOD... takze vcera jsem spustil ten memtest a ten mi bezel vic jak 3 hodiny a zadnej error tam nenasel. To je vse co sem zkousel. Navic se mi prestali instalovat aktualizace a nejdou ani najit takze mam pocit ze se mi cely PC hrouti

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže nejspíše deska, anebo nám hapruje zdroj. Můžete vyzkoušet jiný?

Obrázek uživatele KuRRi

tak to nemuzu ptz nwm kde bych ho vzal xD

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

půjčil.. možná máš kamarády, kteří také mají kompa a mohli by půjčit..

Obrázek uživatele KuRRi

kamarady sice mam ale pochybuju ze mi to nekdo puci na dva dny... kdyz jeden den to udela BSOD a druhej zase a treba v jeden den to udela 4x. Nejde to nejak jinak zjistit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, pokud nechceš proměřovat jednotlivé obvody celého počítače, tak je vylučovací metoda výměnou to nejlepší.. dělají to tak i v servise, jenže tam to mají při ruce, že.. když já mám takovýto problém, seberu si kompa a jdu ke kámošovi, tam si zo ozkouším, poděkuju a odejdu.. také by mi nepůjčil zdroj na 2 dny, ale na 3 hodinky u něj klidně..

další možností je pak servis, kde si za to ale zaplatíš..

Obrázek uživatele KuRRi

omg ja uz vim ja to vezmu k budoucimu svarovi xD... ale ted jde o to aby se ta chyba zrovna ukazala ptz jednou jo a po druhy ne je to jak na houpacce...ale rozhodne bych bral kdyby byl zdroj v prd... nez zakladni deska... ptz jestli si budu kupovat grafarnu tak ten zdroj bych stejne musel koupit.Nebo spis tata koupi xD

Obrázek uživatele KuRRi

jo a jeste sem se chtel zeptat nez donesu vysledky testovani v jinym kompu. Kdyby to byla zakladni deska tak bych chtel koupit max do 2500 kc to mi jeste rodice zaplatej. Tak koukam na alze a tam je treba zakladni deska s integrovanou grafickou kartou ATI radeon 4200HD, ale ja mam GeForce 8600GS to by asi nesly nejak spojit aby daly lepsi vykon co? A jeste tam potom pisou ze podporujou AMD procesory coz mam, a potom je tam nejaky chipset ten je v tom zabudovanej?

Obrázek uživatele Peca

Nejdříve to odzkoušej a pak něco vybereme, kdyby to byla deska...

Ta HD4200 je integrovaná gk na desce a tobě to pofrčí na té 8600gt, to že tam jdou amd procesory neznamená že do ní půjde zrovna ten tvůj a ano chipset má každá deska.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud máš GF8600GT, tak integrovanou nepotřebuješ, to spojení, o kterém mluvíš, lze provést jen s grafikami ATi.. parádní by byla deska ASUS M4A79XTD EVO, ale záleží, jaký procesor máš.. to budeme řešit později..

Obrázek uživatele KuRRi

je to mozny me se ta chyba neukazala uz pres 3 dny ja to nechapu nemuze bejt spatne neco jinyho treba vir nebo tak?

Obrázek uživatele KuRRi

Ciaooo vykaslu se na to testovani nebudu se hrabat v jinym kompu. Je to 100% ze je to zakl.deska nebo zdroj?. jestli jo tak nejdriv koupim zdroj kterej budu muset koupit kvuli new grafarne co koupim. A kdyz to bude blbnout tak koupim i desku a bude ptz dneska se mi to opet ukazalo a uz mam stoho celkem zilku xD

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže teď máš teda něco vyměněného nebo ne?

jak říkám, těžko říct, je potřeba vylučovací metodou jedno nebo drué vyloučit..

Obrázek uživatele KuRRi

nemam nic vymenenyho. Takze je to na 100% ze je to s tedlech dvou veci? Kdyz jo tak kkoupim oboje a nebudu to resit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na 100% ne ale na 95% jo..

Obrázek uživatele harry

Ach jo, vždy málo informací, o jaký systém se jedná? RAMky teda v pořádku. Taky by neuškodila zpráva z logu, ale to po vás chtít radši nebudu, když jste měl problém s vypálením iso :-) Kdy se tedy problém projevil poprvé? při jaké akci se to stane nebo je to náhodně? Může to být software, ovladač, hodně pomůže vaše vyjádření.

Obrázek uživatele KuRRi

Dobrej. mam MS windows vista home premium 32-bit SP2'
AMD Athlon 64 x2 Dual core processor 4600+ 2,00GB RAM, Nvidia GeForce 8600 GS... Nastava to kdykoliv, ale nejvice kdyz vypinam pocitac... navic se mi prestali aktualizovat aktualizace spis se nestahnou a kdyz kliknu aby se nasli tak ani tuk posledni aktualizace je z 15.kvetna omg.... Mam pocit ze se mi celej komp pos*ra vic a vic. V pravo dole mi porad blika antivirus ze byl zablokovan utok z tadyty IP adresy a URL. a Tedka kdyz chci najet treba do tento pocitac tak mi nabehne zacinajici instalace nakyho searchsetting 1.2.3. bo co to je tak to musim ukoncit a pak muzu do tento pocitac.... Od rodicu dostanu 4000 litry at stim prej neco udelam tak mi poradte co si mam koupit... chci koupit ATI radeonku zdroj si ktomu koupim a nwm jestli ta zakladni deska neni v prde... PLS HELP uz mam stoho celkem nervy xDDD

EDIT by TOBiAS: sprostá slova :P

Obrázek uživatele KuRRi

Mam dalsi problem k tomudle tejden se to neukazalo a dneska se nemuzu dostat normalni zpusobem na plochu kdyz se prihlasim ale horsi je to,ze mi to pise BSOD s jinejma cislama napisu vam jaky tam sou ptz v nouzaku to nejak nejde hodit z fotaku..

***STOP: 0x0000007E (0xC0000005,0x832555D8,0x89B41858,0x89B41554)

Diky za radu co by mohlo bejt zas tohle...predtim to RAM nebyla takze jste mi napsali budto zdroj nebo zakl.deska tak co tedka omg

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

trochu mě štve, že jedno téma řešíme asi ve 4 vláknech! není v tom pořádek, převeď to vše sem.. v některém z dalších témat máš moji odpověď , na kterou jsi už i reagoval..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.