Prodlení při načítání obsahu adresáře

Při vstupu do jakékoliv složky přes průzkumíka (nebo i TCommandera) ve WInXP se na okamžik systém "zasekne". Je to cca1-2vteřiny, někdy i 5vteřin. Záleží na množství souborů, u jpg nebo avi to je delší. U předchozích instalací os to nedělalo, šlo to ihned. Co to způsobuje a jak tomu zamezit? Je to spojené s indexaci obsahu, nebo něco s cacheováním? Dělá to pořád, není to vytvářením *.db souborků,(TComm je nedělá.). Nebo to dělá NOD antivirus, který kontroluje všechno, co se dá? Disk je pravidelně defragmentován.
díky za radu
Petr

Obrázek uživatele Jiří Moos

Pokud právě probíhá kontrola disku, tak se načítaní samozřejmě prodlužuje díky častému přístupu na disk. Podíval bych se do Správce úloh na vytížení procesoru a paměti, existují také programy pro kontrolu rychlosti a četnosti přístupů na disk..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

thumbs.db jsou soubory, které dělá systém.. jsou to soubory náhledů, které zrychlují načítání složek, resp při přístupu nemusí systém generovat náhled každého souboru, což se projeví postupným vyskakováním náhledů, ale rovnou je najde zde..

pokud je disk právě přistupován defragmentátorem nebo nodem, samozřejmě vše jde pomaleji..

jaké je v tu chvíli vytížení procesoru a pamětí? Win 7 s vobě má i správu přístupu k disku, ale ty máš asi XPčka..

dělá to od počítku jejich instalace, nebo až po instalaci programů, které používáš? Noda atd?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.