Jak připojit VHS k PC (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat, existuje možnost si připojit video (VHS) k PC ? A co k tomu potřebuji ?
Chtěl bych si přehrát staré videokazety do přijatelného formátu v PC.
(Nechce se mi kupovat DVD rekordér)

Díky.

Obrázek uživatele TheALuminium

Potřebujete samozřejmě Video a potom nějaký Video vstup do PC. To Video by mělo mít nějaký výstup, podle toho se pak můžete orientovat dále. Pokud bude mít S-video výstup, + 2 kanály cinch na zvuk tak by to bylo nejlepší, jinak by mělo mít standardně také scart.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

OK, video mám, S-Video mám v grafice, druhý konec kabelu je cinch, pro video, a konektory cinch na zvuk mám v zákl. desce. Dá se někde sehnat alespoň zkušební verze nějakého ovladače či programu na to přehrání ?

Obrázek uživatele TheALuminium

Myslím, že i program Movie Maker by měl zvládnout nahrávat z vnějšího zařízení.

Obrázek uživatele tatik

Já jsem kdysi nahrával přes TV kartu a Pinnacle.

Obrázek uživatele milanek1965

Zkoušel jsem to asi měsíc pár lidí mi radilo a stejně jsem pak jsem zjistil že nejlepší je koupit ten dvd rekordér a mám teď bez problémů vše

Obrázek uživatele dareback

Já to praktikuji přes TV kartu Winfast Leatdek 2000 H a řekl bych že dosahuju obstojných výsledků... Zdá se mi zbytečné kvůli tomu kupovat rekordér...

Obrázek uživatele Pavel.

no a to mne zajímá. Mám v pc tv analog kartu GT-PTV-AF-RH a ta mi na anténu funguje bezvadně (ještě pořád jsou v doslechu analog. signály) dále mám VHS Panasonic NV-HV50, který má jen scart a vf výstup. Když podle návodu spojím vf výstup rekordéru s vf vstupem tv karty, bez potíží naladím bezvadný obraz z VHS ale bez zvuku. Prošel jsem všechny nastavovací prvky zvuku na pc a nic jsem neobjevil. Má někdo nějakou užitečnou zkušenost/radu? Nemohu najít, kde dělám chybu.

Obrázek uživatele tatik

A můžete propojit vf výstup a TV? Pokud ano, funguje zvuk?

Obrázek uživatele Pavel.

To jsem sice ještě nezkusil, ale chystám se to udělat. Mám totiž televizor připojen přes settopbox, přepojením si rozházím nastavení a to mi manželka ještě nedoporučila :(. Zatím jsem vyloučil i připojovací koax, vzatý ze zásob po STA a tím to není. Pokud by u televizoru zvuk šel, zkusím připojit VHS přes redukci scart-kompozitní 3 cinch a následně přes redukci 3 cinch kompozitní-a/v, protože to tv karta umožňuje.

Obrázek uživatele Pavel.

Tak už to funguje :))), Problém byl v tom, že majitel pásků si půjčil VHS od nějakého trouby, který se údajně pokoušel analogový přístroj přinutit, aby nahrával digitální signál. To se mu pochopitelně nepodařilo, zato svými paznehty celé VHS tak idiotsky "nastavil", že bylo ve zcela nesmyslném, normálnímu člověku nepochopitelném stavu. Když jsem se tou hrůzou proboural, podařilo se mi VHS dostat do funkčního stavu a odtud byl již jen krok ke správnému nastavení pomocí TV. Pro PC pak bylo nutno udělat drobnou změnu v nastavení formátu přenosu zvuku. Inu "Důvěřuj ale prověřuj" :))).
Pro poučení: Formát přenosu zvuku je nastavitelný na DK, BG, nebo I. Pro TV platí BG, pro tv kartu v PC platí DK. Tedy v mém případě.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak gratulujeme :))