D-LINK DNS-320 FW 2.02 (*VYŘEŠENO*)

Zdravim.
Koupil jsem DNS-320, k me smule ma v sobe FW 2.02. Nepouzivam zadne "vyhody" teto verze a v ostatnich 13 kusech mam stale FW 1.0. Uzivatelske prostredi mi staci, obdobne jak u DNS-323, jine nechci. Tak se snazim do nej napasovat taky tuto verzi 1.0. Neuspesne. Po chvili "vrtění" mi vypise "Upload firmware fail. Please retry again" a basta fidly. Ani s 2.0 jsem neuspel. Ta stejna drzá hlaska. FW jsou stazeny cerstvě z webu vyrobce. U ostatnich, kdy v nektery byla 2.0 problem nebyl "aktualizovat" na 1.0.
Nevi nekdo co s tim?
Diky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, potvrdém resetu do továrního nastavení to také nejde? Včem je novější verze horší nežli ta starší? Nastavovací prostředí by se nemělo tolik lišit.

Obrázek uživatele danton

Po resetu tlacitkem to jde do tovarniho nastaveni a stejne FW nepredelam. Tak jak jsem psal. U ostatnich nebyl problem.
V cem se lisi?
Za prve se mi nelibi, za druhe mam vsude FW 1.0, tak to nechci menit. Jsem zvykly na takove "tabulkove" nastaveni 1.0, nez jakesi "omalovanky" verze 2.0 a 2.02.

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak teda netuším, liší se vnitřek něčím? neni tam nějaký jumper např?

Obrázek uživatele danton

Ne, nic na zpusob jumper apod tam neni. Čert vi.

Obrázek uživatele danton

Tak uz je to vyreseny a vubec se mi to nelibi. Napsali mi:

"Dobrý den,
problém je v tom, že nový firmware 2.02 nepovoluje na nahraní jakékoli předchozí verze firmware. Prostě nepovoluje na downgrade."

Navic kdyz jsem udelal RAID 1, vytvorilo se VOLUME_1 a VOLUME_2. Podle Total Commanderu si VOLUME_2 ukradne pro sebe cca 3,5GB (cca 10 dilu serialu) a zbytek je na VOLUME_1 (v boxu mam na zkousku 2x320GB.)

Volume_1: RAID 1(Completed)
Volume_2: JBOD

To u FW 1.0 neni. Tam je jen VOLUME_1 a plna kapacita. Co s tim Volume_2: JBOD? Jak se ho zbavit? Asi nijak. Ktery blb to ma na svedomi?

Tak diky za snahu.