Obraz na TV

Dobry den. Neviem ci mi dokazete pomoct. Mam taky maly problem s mojou telkou Sharp LC-42SB55E. Mam ju pripojenu k mojmu PC cez HDMI kabel. Problem je v tom ze si ciastocne nejako pamata obraz z predchadzajucej stranky. Vysvetlim. Mam otvorenu napr joj.sk. ,nasledne pustim nejake video z archivu. Vsetko by bolo v pohode az na to ze za obrazom videa vidim obrysy tej otvorenej stranky predtym. Nieje to moc ale je to okom viditelne. da sa s tym nieco spravit? Alebo je zla obrazovka?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72330] Obraz na TV

Ideálně zkus tu televizi připojit k jinému zdroji (co vlastní TV tuner?) a uvidíme, jestli taky budou duchy, nebo je problém uvnitř tvého počítače, který by se projevil připojením jiné HDMI televize, resp by to mělo být i na monitoru vidět, pokud je to v PC. Případně jiný HDMI kabel... Někde bude zrada..

Ten "starý" obraz tam visí dnekonečna, nebo jen určitou dobu? Při novém obraze starý stoprocentně zanikne a je nahrazen novým, nyní už starým obrazem?

Obrázek uživatele palli23
[72331] Hmm

No tak som vselico skusal. Ono su tam tie obrysy aj ked dam hocijaku inu stranku. Nemusim mat postene video. Zistil som este ze cim dlhsie je predchadzajuca stranka otvorena tak na tej dalsej to je vidiet zretelnejsie. To znamena ze ked zapnem PC, hned otvorim stranku a hned zase dalsiu alebo pustim nejake to video tak tam nic nieje vidno. Ale ked tu staru stranku necham otvorenu 5 minut alebo 2 hodiny tak potom na tej dalsej stranke su tie obrysy rovnako viditelne. A este som skusal pustit normalne tv a videl som tiez tie obrysy z internetovej stranky v pozadi normalnej televizie. Ono to neni moc. Ked pozeram telku tak si toho normalne nevsimnem ale ked sa lepsie prizriem tak to vidim.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72332] Obraz na TV

Tak to vypadá na vadu televize... Jak říkám - zkus jiný zdroj obrazu (počítač), případně jinou televizi - jedno z toho vyloučíš... Pravděpodobně to ale bude televize a její procesor, který řeší přepínání obrazu mezi různými vstupy, protože očividně mixuje dva vstupy (TV tuner a PC) do sebe... Půdovně jsem myslel, že se takhle patlá i samotný obraz z počítače..

Obrázek uživatele palli23
[72333] Ach

A teraz som zistil este ze to robi aj ked prepinam medzi TV kanalmi. Ked dlhsie pozeram jeden program a potom prepnem na iny tak tam vidim aj logo tej tv predtym. Hmmm. A da sa to nejako spravit? Alebo kde mam hladat pomoc?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[72334] Obraz na TV

Možná vysvětlení:
*TV panel je vadný, pomalu mění barvy, je příšerná odezva - může za to buď samotný panel, neo jeho řídící jednotka
*je tam nějaké vtipné nastvení typu "prolínání obrazu" s vážně vážně dlouou dobou dosvitu...
Zkus to prohledat, mohl by jsi v nastavení něco jako "dosvit" najít... Projdi veškeré nastavení.. Teď už ale víme na 99%, že vše je v samotné televizi..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.