prodej sestavy

Zdravím, chtěl bych se zeptat... Za kolik myslíte, že bych mohl prodat tuhle bednu, jakou má zhruba cenu.

MB : MSI P55-GD65
RAM : Kingston HyperX 2x2 GB 1600MHz CL7, 1.65V
CPU : Core i5 750 2,66 GHz
GPU : Sapphire 5850 1GB
ZDROJ : Corsair 550W
DISK : WD 640GB AALS 32mb cache

+ mechanika nějaká za 600 tenkrát... sestavu mám cca 2 a půl roku. Díky za odpověď :)

Obrázek uživatele Tapta

A ještě se zeptám. Kdybych se rozhodl ji neprodávat... Ale nataktoval, kam myslíte že bych se mohl výkonostně dostat? I procák i grafiku, kdybych potaktoval... Dokoupil chladič jak na procák, tak na grafiku, ikdyž nevím, co je za rozumnou cenu to nejlepší :) Na té desce je ten OC genie, myslíte, že by ten procák stačil jen takhle nebo byste radši volili cestu manuální? V té se teda moc nevyznám a nevím, jak moc by tenhlé procík šel :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Otázka je, kam se dostat chceš - v čem ti takováhle sestava nestačí... Přetaktovat se to dá, a docela dost. I ten OC Genie je docela dost schopný... Ovšem rozhodně nedosáhneš výkonu o 50% vyššího. Ovšem také koupí nového za cenu za kterou tohle prodáš rozhodně nezískáš výkonnější, než teď máš... Takže si taky moc nepomůžeš...

Prodat by se to dalo odhadem za 15 K, přesněji až pokud to bude teda aktuální, jakože se to podle mě prodat neoplácí...

Obrázek uživatele Tapta

Díky, to rád slyším, že nevyplatí a že přetaktovat se dá dost :D Procák bych koupil nějaký chladič a zmáčkl jen to OC genie asi a grafiku taky, chladič a asi jen v catalystech přetočit? Nebo jak poznat, kam můžu? Kamoš má tu samou a myslím to přetočil co to šlo a v nějaké hře mu to házelo obrazce... Tomu bych chtěl předejít :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

MSi Afterburner a testovat přes Kombustor... Pokud problémy, tak ubrat, samozřejmě, přidávat pomalu...

Obrázek uživatele Tapta

A ten OC genie by měl vše vyladit sám ne? Ten řešit nemusím... a grafiku teda MSI afterburner a přes kombustor testovat... pomalu, znamená třeba po 10 Mhz ? :) A doporučil bys mi nějaké chlazení na procák na ten 1156 socket a na tu grafiku? Nevyznám se v tom vůbec... A instalace takového chlazení na grafiku, je nějak obtížná?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na procesor Gelid Tranquillo, na grafiku, máš klasický chladič, nebo nějakou verzi s chladičem vylepšeným? Odkaz ideálně na nějaké foto..

Obrázek uživatele Tapta

Mám klasicky referenční...:)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Notoricky známé jsou Accelero S2 (plus větrák), Twin turbo, nebo Extreme. Extreme už je asi zbytečně drahé, ale do TwinTurba bych šel....

Obrázek uživatele Tapta

myslíš třeba tenhle jo? http://www.czc.cz/arctic-accelero-twin-turbo-pro/72050/produkt?q-categor... a montáž jednoduchá? jen v podstatě oddělat šroubky, dat novou pastu a hotovo?

Obrázek uživatele Tapta
Obrázek uživatele Tapta

Jak se dívám na fotky, tam se musí vlastně uddělat celý ten blok zespodu karty, takový ten kříž, je to tak?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Toho zalmana jsem ještě neviděl v akci, podívej se na testy... Ale myslím že Accelero je legenda, a vede...

Obrázek uživatele Tapta

A ten Accelero je ten co jsi myslel jo? No ještě se podívám na nějaké testy a rozhodnu se no, uvidíme. Snad ta montáž nebude problém :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, to co jsi ukázal je Accelero Pro.. Jinak ten kříž ještě - ten nejen že na té grafice je, ale ten chladič má svůj vlastní..

Obrázek uživatele Tapta

zatím jsem dal z 725 > 750 a paměti 1000 > 1050, teplota při zátěži 80 °C max... v tom horku to není tak zlé ne? Pořád tam mám referenční chladič :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Určitě... U referenčního chladiče jsou chlazeny i paměti, byť jen z jedné strany. Accelero tuším chladí jen čip a je potřeba dát na paměti alespoň malý paísvek za pár korun, který drží silou pasty. Koukni v příslušenství chladičů..

Spíš taktuj čip, než paměti...

Obrázek uživatele Tapta

Víc fps ovliní teda takt čipu jo? uvidíme kam to pude s teplotama s tím referenčím chladičem, jestli to bude moc slyšet ten ventilátor nebo ne. Nejsem na ticho nikterak náročný

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No ten referenční by měl být slyšet vcelku dost při svém maximáním výkonu, nehledě na to že při běhu na 100% do roka odumře..
Paměti čipu sekundují. Zatímco dvojnásobná frekvence čipu znamená dvojnásobný výkon, paměti mají vliv pouze ve chvíli, kdy už čipu nestíhají, následující árůst se projevuje minimálně. Nejsou nepodstatné, ale čip je hlavní... Pokud jsou paměti chlazené, můžeš si dovolit je taktovat, ale jinak to nemá smysl, spíše to omezí stabilitu...

U čipu pak asi bude užitečné zvedat napětí, pokud to půjde a teploty dovolí - to obnoví stabilitu čipu na vyšší frekvenci..

Obrázek uživatele Tapta

Do toho napětí asi rýpat nebudu, v tom se opravdu nevyznám, co si můžu dovolit a co ne... Taktnu čip jen v catalystech, kam to pude a asi to tak nechám... Ještě jsem četl o tom procáku... Přemýšlel jsem o tom OC genie... Chtěl jsem se zeptat, to asi bude měnit i napětí atak, že? Ten OC genie. Četl jsem, že starší verze té desky co mám MSI P55-GD65 se dělali s nějakou paticí Foxcom, která prej uměla nějak hořet, při zvýšení napětí... Potom jsem se teda dočetl, že to bylo tím, že byla měkká a že bylo jen potřeba dat si pozor při dávání nějakého jiného chladiče nebo vodního bloku, aby se patice neohla a nedošlo ke zkratu a spálení... Myslíš, že samotná funkce OC genie by neměla nijak ohrozit procesor? Další věc je, jestli to utáhne box chladič s teplotama :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Box chladič moc neutáhne. OC Genie to klidně může zmastit, tyhle Foxconn patice to odpalovaly klidně i nepřetaktované, pokud se patice blbě vyspala a zkroutila... Bohužel tady těžko říct, ale většina těch foxconn byla stažených z prodeje. Můžeš kouknout na patici, určitě tam bude napsán výrobce.. A ano, Genie si určitě bude hrát s napětím..

Obrázek uživatele Tapta

Už jsem se právě díval, je to foxconn no... Tak přemýšlím, že to možná ani trápit nebudu :D Nebo to radši ručně zkusím přetaktovat kam to pude bez změny napětí, to asi bude lepší...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.