Herní PC

V současnosti hraju hlavně Diablo 3 a poslední dobou mám problémy s padáním pc. Stane se, že najednou mám přes celou obrazku jeden druh barvy a nepomůže už nic jinýho, než restart.

Takže hádám, že budu potřebovat úplně všechny nový komponenty, protože už je krapet zastaralej. Jenom namátkou základní deska EVGA nForce 750i SLI už asi in nebude, že? ;) Rád bych právě nejnovějši, aby mě třeba za rok nepotkal stejný osud, že už zkrátka neubgradnu :)

No, tak by se hodilo, kdybyste mi mohli něco doporučit včetně tedy úplně všeho, dokonce i SSD až možná na zdroj? Ten mám Corsair VX550W/VX450W Power Supply. Co jsem tak četl článek o zdroji zde jednoho uživatele, je to celkem klíčový prvek a vlastně by mi nevadilo, vrazit do toho trochu víc, teda pokud nemám těď dobrý.. Ještě bych si rád nechal skříň, mám centurion 534 Lite.

V ceně tak do 15 000?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73509] Herní PC

Ještě bych jen doplnil: kromě periferií ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73510] Herní PC

Pokud zdroj není technicky špatný, nevidím v něm problém a ve skříni také ne. A pokud máš i použitelný SataII HDD, jen dobře - každá ušetřená koruna se hodí a lze ji investovat do hardwaru...

S 15K ale nevím, jak úplně vystačíme, ale zkusíme.
ASUS M5A99X EVO
AMD FX-6200
Gelid Tranquillo rev2
2x2GB 1600MHz CL8 Corsair Vengance
Sapphire HD7850 OC 2GB
Kingston HyperX SSD 3K 90 GB

Vleze se to do limitu? Sestava je nabušená a připravená pro 24" FullHD monitor, kde na nejvyšší detajly zmákne i metro 2033, SSDčko se postará o velmi slušný náběh systému a aplikací/her na něm.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73511] Herní PC

Ouha, to je až moc nabušená sestava pro moje potřeby ;) Vlastně radši bych trochu ten výkon ošidil a dal přednost pozdějšímu upgradu, pokud bych se rozhodl hrát něco náročnějšího, čili základní deska má potenciál do budoucna? Pochop, jsem úplný laik ;) Třeba jenom vyměnit tu grafiku za něco do 5000?

Mimochodem proč zrovna AMD, jaké má výhody? Rád bych třeba i stříhal video, něco vyrenderoval atd.

Jo a ještě, dá se nějak zjistit, jestli mám tedy ten zdroj v pořádku? Určitě musí existovat nějaký software, ne? ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73512] Herní PC

Zdroj softwarem neověříš, ale dá se to pohledem, pokud není v záruce - sundej kryt a koukej, jestli nejsou nafouklé kondenzátory - to je asi nejdůležitější vě.

Proč AMD? Jeho poměr cena/výkon je podstatně příznivější, jak u Intelu. A pokud toho výkonu nepotřebuješ opravdu moc, vyplatí se. Zejména základní desky jsou totiž až o 1000 korun dražší (stejné desky), procesory také o 500 až 1500 dražší. Pokud ale chceš renderovat ve větším měřítku, dej tomu chvilku - kamarád si koupil právě zmíněnou sestavu a já chci na ní provést nějaký jednotný test, abych konečně věděl, jak na tom ty Bulldozery jsou s výkonem proti Core i* - minimálně jsou o dost levnější. Pak bych tedy volil mezi AMD a Intelem, ale zas tolik peněz nemáš, a pod Core i5 nemá smysl chodit.. To je ale 4K za procesor a 3,5K za desku - podstatný rozdíl.

Ano, z dlouhodobého hlediska se dost vyplácí jít do mainstreamu a upgradovat častěji - je to sice dražší, ale máš neustále aktuální a výkonný hardware.. Takže klidně i slabší grafiku, ale tahle konkrétní je velice výhodná..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.