PC SESTAVA.

Zdravim, chtěl bych se zeptat vyplati by se koupi tuto sestavu http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_142C010F9H011LIL01008Q010IY... za těch 24 000,- kč?
Já osobně se vtom moc nevyznám tuto sestavu mi na jednom nejmenovaném forum sestavil taky někdo a chtěl bych to hlavně na to hraní her a dělaní ostatních věcí aniž by se to nějak sekalo... (Nemam v plánu na tom rozjet úplně ty nejnovější hry 2012) prostě na takový ty klasiky bych to chtěl no co myslíte stojí to za ty prachy a nebo by třeba chtělo něco vyměnit za lepší?
Už jsem tudle otázka položil na pár poradnách ale vždy divné 50% lidí říkalo že to je dobrá sestava a zbytek zase že jsou i lepší...
Tak nevim kdo říká pravdu... co na to říkáte vy?

Díky za odpověd.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73362] PC SESTAVA.

Těch 50% asi mělo doma procesor Intel... :)) Tady ti asi každý řekne, že na hry se dá postavit lepší. Už jen proto, že základem her je grafika, a tu máš trochu "slabší".. Zato máš zbytečně silný procesor, který na hry, ani běžné aplikace nevyužiješ. Tady by se dalo ušetřit kolem 2K, které by se daly dát do grafiky. Případně pokud nebudeme hledět jen na výkon, tak do kvalitnějšího zdroje, lepších pamětí, lepší (pevnější, větší, hezčí) skříně, rychlejšího HDD, tisícovku ušetříš sestavením sám (pokud nejsi úplně levý, dovedl bys to s naší instruktáží, zabavil by jsi se na pár hodin, udělal to pořádně a ještě se něco naučil), nebo koupením u CZC, kde to staví zdarma. Asi bych také nešel do IPS monitoru, protože ty levné jsou vhodné spíše na statické scény, na grafiku v Photoshopu, atd. Tady se oplatí jít do lepšího LCD.. Hodně tam taky dělá ten legální OS, to se dnes už moc nevidí :))

Otázka je, jestli se při úpravách mám držet aktuální cenovky, nebo kam až můžu jít, protože trošku se to ještě pošoupnout dá, hlavně lepší skříní a zdrojem..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73363] PC SESTAVA.

Ahoj díky za názor a byl bych ti tedy opravdu vděčný kdybys mi nějakou takovou sestavu se pokusil sestavit a ta cena by se měla pohybovat od 20k-25k maximálně.
Takže takhle no.

Předem díky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73365] PC SESTAVA.

Tak dohromady by to bylo +- 17k tak když pominu to že bych si ho sestavil jsem to bych 1k ušetřl a ted právě nevim s OSkama tak todle by byl můj první PC, dříve jsem měl spíš notebooky a netbooky tak jsem si řekl že bych to koupil se všim všudy s origoš windowsama, ale tak možná bych je taky pominul no...

Tak ještě jestli bys mi mohl dohodit nějakej monitor a nějakou pěknou bednu a prostě ještě to co by se na tom dalo vylepšit aby to stálo opravdu něco okolo těch 20-25k prostě kompletní sestavu no.. :)

Zatim díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73366] PC SESTAVA.

Monitor jsem vypsal. Bedny jsem taky navrhl obecně, protože je to tam hodně o designu. Vyber si co se ti líbí podle mých kritérií a já ti to proškrtám, případně se inspiruj v jiných tématech zde na fóru :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73367] PC SESTAVA.

Tak jsem prošel všechny strany a je opravdu zčeho vybírat ale tak abych to ukončil tak je to jen vzhled tak co si myslíš o tomhle http://www.czc.cz/coolermaster-haf-922-rc-922m-kkn1-gp-/64736/produkt?q-... ?

A jinak monitor si žádnej nenapsal...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73368] PC SESTAVA.

Napsal jsem monitor ASUS VE248H :-)
Ta skříň je jedna z nejlepších. Problém u HAFu je tak trochu tuctovost - má ho už hodně lidí...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73369] PC SESTAVA.

Aha promin já jsem to pak nějak tak přeskočil jelikož jsem myslel že jen vypisuješ ty značky těch beden no a stou bednou si nakonec asi vyberu nejspíš levnější jelikož když jsem ted přidal ten monitor tak to už je 21k
No tak a ještě mi chyběj OSka který stojej nějak přes 2k, ale chtěl bych se zeptat kdybych si je tedy nekoupil a sehnal si nějaký pirátský tak jak to bude když zapnu PC a bude bez windowsu? Jako já reinstall windowsů apod umim ale právě jsem ještě nikdy neměl PC na kterym nebylo nic no... :D tak mě zajímá jeslti to bude vypadat úplně stejně a nebo to bude něco jinýho..
No a to sestavení tak na tom bych mohl ušetřit litra ale tak víš co docela se bojim aby mi to nepřišlo všechno domů já to pak nějak zapolil špatně zapl PC a něco mi vyhořelo jelikož to bylo špatně danný toho se právě nejvíc bojim no...

Ale tak uvdíme odpoledne na to ještě kouknu....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73370] PC SESTAVA.

Postupně... Bednu pod 1500 pro toto nekupuj, je to mimo jiné i nemorální... :))
Bez OS projede jako obvykle BIOS, jehož posledním úkolem je najít disk, na něm boot sektor, na něm záznam OS, ten zavést do paměti a předat řízení procesoru. Pokud nenajde boot sektor, vyzve tě ke vložení bootovatelného média, a bude otravovat tak dlouho, dokud to neuděláš. Vlož tedy DVD (USB) s Win do počítače a zapni ho znovu, pokud je v BIOSu nastaven primárně boot z dvd/usb, najede ti instalátor... Pokud ne, nastav to a restartuj.

A sestaiit to? Je to jen větší puzzle a většina konektorů do sebe nepasuje, pokud tam nepatří, takže to je první ochrana. Druhá jsou fotky, na kterých ti zakroužkujeme, co kam. Jen to chce opatrnost při zejména usazování procesoru do základní desky a pak dávat pozor při práci s pamětmi, grafikou a deskou. Samozřejmě disk aby nespadl na zem a to je asi tak vše. Nepoškrabat si to šroubovákem a sestavit si to pořádně a s láskou :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73371] PC SESTAVA.

Dobře takže todle to je úplně kompletní sestava nechybý tam něco?

http://www.czc.cz/amd-fx-4100/98489/produkt
http://www.czc.cz/asus-m5a99x-evo-amd-990x/92545/produkt
http://www.czc.cz/corsair-vengeance-black-4gb-2x2gb-ddr3-1600/92661/prod...
http://www.czc.cz/wd-caviar-black-ex-500b/110354/produkt
http://www.czc.cz/sapphire-hd-7850-oc-2gb-gddr5/104835/produkt
http://www.czc.cz/fortron-black-power-550w/66058/produkt
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-2/94405/produkt
http://www.czc.cz/asus-ve248h-lcd-monitor-24-/83099/produkt
http://www.czc.cz/coolermaster-haf-922-rc-922m-kkn1-gp-/64736/produkt

a je to +- 24k

Takže by to docela bylo vpoho jen se právě bojim aby to zas nebylo něco ve stylu že to dám na další poradnu a zase se tam najde někdo kdo řekne že zas tam je něčeho hodně a něčeho málo že by na hraní her sehnal úplně vpohodě 100x lepší sestavu a zas by mi tam pak někdo něco sestavoval no...
Tak právě budu doufat že ne.. :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73372] PC SESTAVA.

Tak jsem to někam hodil a někdo mi napsal todle :

+ dobrá úhlopříčka u plazmy
+ dobrá volba u procesoru

- u takové sady bych si potom dával pozor na internet , protože jak se ti začne chtít hrát na takové verzi pc, tak bych si asi pořídil hodně výkoný net, protože by se mi vše zdálo pomalé na netu...
- blbý pevný disk asi bych volil tento http://www.czc.cz/wd-caviar-blue-ex-1tb ... l7md0mddae

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73373] PC SESTAVA.

Rahul wrote:
Tak jsem to někam hodil a někdo mi napsal todle :

+ dobrá úhlopříčka u plazmy
+ dobrá volba u procesoru

- u takové sady bych si potom dával pozor na internet , protože jak se ti začne chtít hrát na takové verzi pc, tak bych si asi pořídil hodně výkoný net, protože by se mi vše zdálo pomalé na netu...
- blbý pevný disk asi bych volil tento http://www.czc.cz/wd-caviar-blue-ex-1tb ... l7md0mddae

Odkaz :

http://www.czc.cz/wd-caviar-blue-ex-1tb/110330/produkt?q-category-id=f31b1qiuvuhd58h7l7md0mddae

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73374] PC SESTAVA.

No, spousta lidí je zasednutá proti AMD, u nich nedojdeš kloudného slova... Ten, kdo pochválil procesor z nich asi nebude :-) S tím internetem už ale myslí na horší... A s tím diskem? No, systémák je důležitý, aby byl rychlý, a to Blue určitě není... Takže pokud ani do budoucna neplánuješ SSD, jdi do Blacku... Ano, je dražší, ale je i rychlejší a je to znát.. Nedavno jsem si ho koupil... (500GB)

Sestava je OK, nic jí nechybí, stačí jen (nechat)složit, nainstalovat OS (ideálně legální) a hrát :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[73375] PC SESTAVA.

Prosimtě koukni jsem http://pc.poradna.net/q/view/839777-pc-sestava-je-dobra?page=r839840#r83... tam sem to dal abych kdyžtak věděl a už se to tam zase hemží různýma připomínka tak by bylo dobrý se tam regnou a zkusit se tam snima pohádat abych pak věděl kdo má pravdu.. :/

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[73376] PC SESTAVA.

Já nemám moc rád konkurenční boje, ať si sem přijdou a napíšou.. Nebo jim to snad jen tlumoč.
Snad jediná dobrá poznámka - že IPS je typ LCD. Ano, samozřejmě jsem to blbě napsal, měl jsem namysli TN, ale pravděpodobně všichni zúčastnění pochopili.
Že procesor je potřeba? V které hře? Ať se podívají na testy... Téměř každá hra je dnes testována i v kapitole "vliv procesoru na hru", kde rozdíl mezi i7 2600K a mikroskopickým Athlonem II x2 je ne zrovna znatelný - Intel vyjde tak o 20% rychleji. A my jsme tu u nějakého FX-4100, které je o dost výše a Intel má náskok už jen kolem 10%... V drtivé většině her to tak je. Bavíme se samozřejmě o hodnotě FPS.
A pokud přeliju 2 000 korun z procesoru do grafiky, fps se zvýší mnohem více, než se snížilo vlivem slabšího procesoru. Stručně řečeno, čtyřjádro, jakékoliv, dnes stačí na každou hru, a nejen hru.

8GB ram je rozdíl +- prd, nějakých 50% navíc, pětikilo. Přínos tam samozřejmě není ve FPS, ani v nějakém chodu při jedné spuštěné aplikaci, ale při multitaskingu už mohou někdy být 4 GB málo. Minimálně je to filtrační faktor, vyrovnávací paměť, procesům se může přidělit více paměti, nemusí se tolik swapovat (ano, i při volné paměti se swapuje) a pak zejména v multitaskingu, případně když prskneš hru na lištu a jdeš na net, na FB kupříkladu, který si klidně vezme půl giga, tak to poznáš. Systém Windows 7 s tím samozřejmě pracuje také - o t paměti ví a pracuje prediktivně. Načítá na pozadí věci, které jsou nejpoužívanější a očekává se u nich aktuální použití.. A s větším množstvím paměti tak stoupý pružnost systému. Je to asi stejná výhoda, jako SSD disk, který načítá bleskurychle - paměť je ještě podstatně rychlejší, ale je menší a vše se tam nevejde.... Čim více jí je, tím lépe. A každý člověk, kterého znám, už takový multitasking využil..

Dále, zdroj.. Kolik těch Seasoniců měli? Četl jsem na ně tolik uživatelských antizkušeností, že já do něj tu odvahu neměl. Fortrona tu mám čtyřletého, šestiiletého a jednomu už táhne na dvanáct... Nějak tedy postrádám důvod Fortronu nevěřit. Kvalita značky/produktu se pozná až s časem - po dvou letech. Ty samozřejmě nějaká recenze nenasimuluje, ta umí pouze ukázat absolutní schopnosti. Jenže ty mohou po záruce pominout. A já vsázím na ty zkušenosti letité.. Možná má někdo jiný názor.

Zapomněl jsem na něco? :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.