Názory na notebook HP Pavilion dv7-4020 (více v článku)

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o vaše zkušenosti s tímto notebookem, nebo alespoň na vaše názory. Chci notebook do 20397,- na hry, ale nesmí to být acer ani asus. Tenhle se mi zdá jako správná volba.Chtěl bych tam spustit na minimum Gothic 3 nebo The Sims 3. Co vy na to?

EDIT by TOBiAS: úprava URL

Obrázek uživatele Jiří Moos

HP - 4ever :)) Sám vlastním Pavilion dv6800, nemůžu si ho vynachválit.. Znám hodně lidí s HPčkem a nezaznamenal jsem žádný problém z jejich strany. Je to prostě kvalitní značka i když pořád cenově dostupná.

Správná podmínka, Acer ani náhodou, ASUS už je hraniční, ale HP je mnohem lepší..

Výborně vypadá, i3ka bude zajímavá, sice je trošku předražená, ale co se dá dělat, grafika je poměrně dost dobrá 4GB RAM stačí, rozlišení pěkné, 500GB disk stačí..

Jestli na to máš peníze, tak nemám výhrady, jdi do něj :wink:

Jo a Gothic 3 a Sims 3 si na tom zahraješ, neboj :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, je to skvostné HP, jenže ouha, ve stejné ceně už je k mání kombinace ATi HD5650 a AMD Phenom II X3, což bude ve všech ohledech (zejména graficky) podstatně výkonnější.. i kdyby kombinace této grafiky s Athlon II X2, na hry bude stále lepší než tohle HPčko.. ovšem ten výkon je vykoupen "levnější" značkou, jako je právě Acer.. ale ani ASUS není špatný výrobce, naopak jedním z nejlepších a podle statistik reklamací se notebooky ASUS dožvají třetího nejvyššího věku ze všech, paradoxně nekratšího se dožívají HPčka.. vtip je v tom, že HPčka jsou bussines NTB, prostě v práci, kde se s nimi tak zachází a při extrémním nasazení jich většina umře.. takže dá se říct, že navzdory statistikám je HP nejkvalitnějším výrobcem.. ale ani Toshiba, Sony a ASUS nejsou příliš pozadu..

ale co jsem koukal do nabídky, ASUS tvoji cenovou relaci nepokrývá ničím výkonnějším, než je tohle HP, našel jsem však Acer, který je výkonnostně o hodně moc výše.. ale k Aceru jsem skeptický i já, i když jeho kvalita roste..

když tak ale koukám na tohle monstrum, točí se mi hlava! ten procesor sice není uplně z nejrychlejších, ale na téhle grafice si zahraješ vlastně všecko.. je to vlastně tatáž grafika jako desktopová HD5770 s nižšími frekvencemi, takže výkonem někde kousek pod HD5750.. kam se na ní HD5470 nebo HD5650 hrabe.. to je herně opravdu povedený NTB.. a kvalita ROG, k tomu není ani třeba dodávat.. samozřejmě trochu přestřeluje cenou..

Obrázek uživatele Mirekcz

Děkuji za odpověď, píšeš: kam se na ní hrabe HD5650, ale přitom notebook, který si uvedl v odkazu má přesně tuhle grafiku, takže trochu nechápu.

EDIT by TOBiAS: citace posledního příspěvku nemá smysl, viz pravidla

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to jsem zase jednou zmotal link.. ASUS ROG G73JH
to předtím byl Acer, splňující cenovou hranici a mají výkonnější procesor, ale zas je to Acer, ne zrovna prvotřídní kvalita, i když tenhle právě je jeden z lepších.. pokud nebude extrémně přenášen, nevidím problém..

Obrázek uživatele Mirekcz

tak který z těch dvou notebooků je lepší? Moc ho nebudu přenášet.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no máme tu uvedeny 3.. ten ASUS je zdaleka nejlepší herní stroj ze všech 3.. ten Acer je sice "levnější" svým zpracováním, chlazením a zejména servisem, ale má nejvýkonnější procesor a průměrnou grafiku..
ne že by tak v HP byla špatná, ale je z nich nejslabší.. cenu kompenzuje kvalita šasi a vcelku i výdrž baterie a hlvaně zákaznický servis firmy HP nemá obdoby..

osobně ale když to vidím, levné Acery a MSi, tahaj to furt do školy, zacházej s tim ne zrovna jako k věci za 20000 korun a přest drží aspoň 2 roky.. ty MSička jdou do roka většinou na reklamaci, Acery se odeberou až ke třetímu roku, ASUSy vydrží mnoho let a HPčka, když se k nim chováš jako by jsi se schoval k ASUSu, jsou pomalu nezničitelná..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.