Nákup notebooku

Ahoj všem,
sháním nový notebook a potřebovala bych poradit. Nějaké možné modely jsem našla a potřebovala bych o nich vědět něco víc...nějakou recenzi, jak jsou na tom s poruchovostí, servisem, chlazením, zahříváním, výkonem, grafikou...klávesnicí, atd.

http://www.alza.cz/dell-inspiron-n5010-cerny-d185279.htm
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g550-d182416.htm
http://www.alza.cz/hp-probook-4520s-d184377.htm
http://www.alza.cz/fujitsu-lifebook-ah530-cerny-d190096.htm
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l650d-102-d170808.htm
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l650d-11h-d184310.htm
http://www.alza.cz/samsung-r540-hnedy-d185955.htm

Kdybyste navrhli i jiné modely, byla bych moc ráda. Osobně mám velmi špatné zkušenosti se značkou MSI, o značkách Acer a Asus jsem zrovna také neslyšela nic pozitivního. Hlavně se mi jedná o nízkou poruchovost, tichý chod a dobré chlazení. Pokud možno hardisk o kapacitě 500 GB. Navrhnout můžete i 320. Abych byla přesná, tak sháním notebooky 2. Jeden by měl být zaměřen na hry (typu Mafia 2, nové WRC), filmy, internet a hudbu, takže by se hodila dobrá grafika, ten druhý spíše na školu, kancelář, internet, hudbu, filmy a sem tam nějakou hru.

Děkuji moc za rady a nápady.

Fizzi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a tedy teď vybíráme který? není problém vybrat oba, pokud řekneš který za kolik..

koukal jsem na ty NTB, tady je mé hodnocení:

Lenogo G550 je slabší, spíše fakt jen kancelářský, je podstaven na nic moc hardwaru a jeho dominantou je spíš design, než výkon..

Probook 4520s je sice postaven na trochu modernějším základu, ale jinak se v ničem neliší, kromě spotřeby, tu má nižší, takže na baterku vydrží déle..

Lifebook AH530 je stejný jako Probook, ale na baterku vydrží méně :shock:

Satellite L650D-11H je zástupcem jednoho z nejlépe hardwarově vybavených kousků, je to kancelářský notebook, na kterém se dá ledacos zahrát, má nízkou spotřebu, ale očividně i mizernou baterku, protože má příšernou výdrž.. očividně mu dali tříčlánkovou baterku, zatímco ostatní mají šestičlánek..

Satellite L650D-102 na tom není lépe, má starší grafiku, kteér více žere a má menší výkon, přesto má vyšší výdrž :shock:

R540 je pak zástupcem lepšího herního NTB, avšak založeném na ještě starém, přejmenovaném čipu grafiky.. nebral bych

Inspiron N5010 bych ale viděl jako silného herního adepta, má výkonnou grafiku i dostatečně výkonný procesor.. výdrž na baterii není udaná, ale měl by vydržet přes 4 hodiny, pokud má 6tičlánkovou baterii a pokud jsem správně počítal.. jelikož tohle by byl herní, tak počítám, že zde se tolik dbát na výdrž nebude, to spíš u toho školního..

co se značky ASUS týče, není to vůbec špatná značka, právě naopak jedna z nejlepších.. záleží ale hodně na štěstí.. Acer patří k horším, ale postupně se zlepšuje, zatímco MSi je mizérie.. Toshiba a Dell patří také k nejlepším.. paradoxně i když HP je jeden z lepších, jeho NTB zaznamenávají nejhorší statistiky reklamací.. je to způsobeno ale i tím, že jsou jeho NTB zejména pro práci a v takovém prostředí je s nimi opravdu extrémně nakládáno a tak vydrží méně a statistika reklamací je tím ovlivněna..

Obrázek uživatele fizzi

Tak chtěla bych vybrat oba, pokud by to bylo možné :-)
Jestli jsem tedy správně pochopila dle tvého hodnocení, tak ty modely, které jsem uvedla, jsou spíše pro práci a kancelář a nehodí se na hry a herní je spíše jen ten Dell? Jinak máš pravdu, u toho herního nezáleží na výdrži baterie, nejspíše bude skoro nonstop zapojen v zásuvce. U toho školního bude zapojení mimo zásuvku minimální, takže na výdrž baterie také moc nehledím. Měla jsem už 2 notebooky, nemám s nimi moc dobré zkušenosti (přehřívaly se, větrání bylo špatné a větrák byl příliš hlučný), a proto se teď bojím, abych opět nenarazila. U Toshiby se mi moc nelíbila klávesnice, nevím, jak to popsat, dost se lišila od té u MSI, připadala mi taková...křehká, jakoby skleněná?

Takže tedy u herního: cena do 20 000, kapacita min. 500 GB, grafika vhodná na nové hry (rozhodně ne tedy integrovaná), dobré chlazení, tišší chod. výdrž baterie nehraje roli

školní: cena od 14 000 do 20 000, kapacita min. 320 GB, slušná grafika (ne nejlepší, ale integrovanou si také moc nepředstavuji), opět dobré chlazení, tišší chod, výdrž baterie min. 3 hod.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono Acery se zlepšují, ale že bych ti jej chtěl doporučit, to nechci.. asi bych vzal ten Dell, lepší grafiku většinou neseženeš a ta o herním výkonu rozhoduje..

úhlopříčka displeje taky hraje roli? 15" bohatě stačí.. :))

možná, pokud by to nevadilo, ono se asi nic nezmění, když vemeš oba ty Delly, páč tvůj rozpočet dokáže zahrnout tenhle NTB v obou kategoriích a je to vcelku solidní kousek na vše.. na kancelářské aplikace dost vydrží a je to moderí kus, na hry má dostatečný výkon procesoru i grafiky, má Windows 7 a vcelku zbytečné 4GB paměti.. 3GB by bohatě stačily, ale co už.. disk má také dost velký..

možná by se ale na častější nošení hodilo něco lehčího.. více lehčího, tedy netbook.. do školy je to ideální věc, váží to jako jedna učebnice češtiny a nahradí to všecky sešity :))

Obrázek uživatele fizzi

tak ten školní notebook nehodlám přenášet tak často jako nějaký sešit, tak o netbooku vůbec neuvažuji. původně jsem si říkala, že by to nebylo špatné, když jsem jej ale viděla v reálu, tak jsem se zděsila, takže jsem ho okamžitě zavrhla. kdybych ten herní i školní měla jen pro sebe, tak bych vzala ten Dell na hry a jako školní bych netbook vzala, ale jelikož mám jeden pro sebe (ten školní) a ten druhý pro někoho jiného, tak netbook nepřipadá v úvahu.

jak jinak vidíš ten Dell z hlediska poruchovosti, chlazení, hlasitosti chodu atd?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak bych oběma koupil tentýž, abyjste se nehádali :) odlišil bych se barvami..

Obrázek uživatele fizzi

a co tedy poruchovost a kvalita po téhle stránce? zahřívání...
ta jiná barva.. to bych se bála, že bychom se pak hádali, protože oba toužíme po černém nebo prostě po tmavém :-D
když se třeba kouknu na Sony Vaio na bílé provedení...to je síla..

jinak se vůbec nebráním nějakým dalším nápadům na ten školní..třeba za nižší cenu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud ti těch peněz není líto, nikdy nevíš, co přijde, třeba se ti ten výkon navíc bude hodit :)) on to zas tak extrémní výkon navíc také neni :D

no tak si dáte nějakou samolepku abysjte si je rozlišili :))

Vaio je podle ohlasů špičkové, ale já mu moc nevěřím, měl jsem jedno v ruce a působilo na mě velmi levným dojmem co se plastů týče..

Dell je také kvalitativní špičkou, jeho bussines notebooky jsou jedny z nejlépe hodnocených :)) určitě bych se ho nebál, ve chvílích, kdy ho nebudeš zatěžovat bude mít určitě díky velkému limitu chlazení, velmi tichý chod.. v zátěži by také neměl extrémně řvát, protože má morední úsporné komponenty.. :))

Obrázek uživatele fizzi

právě....je mi jich trochu líto a proto jsem se ptala, jestli je možné najít něco kvalitního a parametrově slušného za nižší cenu. určitě jako herní notebook ten Dell doporučím, jedná se mi ale o ten školní, kdy bych mohla na ceně ubrat.

takže herní je vybrán, u školního váhám :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jako školní zde pak vítězí Satellite L650D-11H na plné čáře :))

Obrázek uživatele fizzi

Tak jako herní notebook byl zakoupen ten Dell, je vynikající, hry šlapou v pořádku, je tichý, když se zahřeje, ochladí jej podložka s větráčkem asi za 5 minut a pak je opět ledový. Touchpad je skvělý, tlačítka u něj jsou také tichá a klávesnice je úžasná. Jediná vada na kráse je zobrazování barev, barvy se mi zdají šedivější, což nechápu, čím to může být způsobeno :-(
Takže děkuji moc za rady.

Školní stále vybrán nebyl, vyčkávám a bojím se něco koupit, po 2 špatných nákupech se prostě bojím, že udělám opět chybu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty barvy si zkus nastavit podle svého oka pomocí správe barev ATi Catalyst.. saturation, contrast, brightness

Obrázek uživatele fizzi

kde to najdu, jestli se můžu zeptat? zkoušeli jsme všechno možné v základním nastavením pc. je tam win 7, na svém mám xp, takže s win 7 neumím moc pracovat..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v trayi "u hodin" bys měl mít červené logo ATi, pokud ne, jdi do Start a napiš CCC a spust CCC Advanced (pokročilý) a vlevo nahoře se mění menu, zvol Desktop and Displays a pak se přepneš na kartu Color a tam to najdeš. trochu si to proklikej a pohraj si s hejblátky, řekl bych, že bude snížen kontrast nebo jas.. podsvícení máš naplno? kdyžtak dej "restore defaults"

Obrázek uživatele fizzi

dobře, vyzkoušíme to. jas je nastavený na max, rýpali jsme se ve všem, co šlo, tu grafiku jsme nezkoušeli


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.