Upgrade komponentů

Dobrý den, Chtěl sem se zeptat jestli by bylo v hodné si upgradovat procák mám tuhle setavu: AMD Athlon 64 +3800, 3GB RAM DDR2, ATI RADEON HD 2600XT 512MB

chtělo byto asik novou základní desku samozřejmě nový procák mohli by jste mi tu napsat návrhy či připomínky .....

Díky za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nemělo by smysl cokoliv upgradovat aniž by jsi upgradoval všecko - desku, paměti, grafiku, zdroj i procesor.. takhle je sestava vyvážená.. takže bych spíš zvážil koupi nového celku.. ty 3GB ram jsou tam poměrně zbytečně..

Obrázek uživatele Standa1

no já tedy nevím ale ale ten můj procák už nic nestíhá co se týče her....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ale když ho poladíš (což bez upgrade desky půjde jen o trochu), nebude stíhat grafika.. a když poladíš desku, bude muset jít pryč i grafika i paměti a s velkou pravděpodobností zdroj dimenzovaný pro tuto sestavu nebude stačit.. pak už by byl disk zbytečnou brzdou načítání systému a dat a chyběla by už jen mechanika a skříň za 1000 korun a máš celý nový počítač..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Kolik bys byl ochoten do toho investovat? Teoreticky by se dala koupit jenom ta deska a procík, sice by ti grafika následně nestíhala, ale to by záleželo na tobě.. Nejlepší by bylo koupit desku (1700 Kč) + procík (2300 Kč) + grafiku (2500 Kč - ceny jsou pouze orientační, co mě hned napadlo), chtělo by to ještě vědět jakej máš zdroj.. Ty paměti to vcelku ještě asi zvládnou i když DDR2..

Obrázek uživatele Standa1

No to je sice pěkné ale já mám 14 let takže nevydělávám :-) jen bych to chtěl k vánocům ale co už budu si muset počkat.....

EDIT: tu grafiku tam mám asi 1 rok tu sem vyměňoval s Nvidia Gforce 7600GT 256MB

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na dnešní poměry už to ale tak výkonná grafika není a rozhodně není efektivní..

Obrázek uživatele Standa1

a co by to mohlo způsobit kdybych si koupil procák a základ. desku s podporou DDR2 tak i DDR3????

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tyhle desky nejsou ničím prvotřídní.. pokud máme mluvit o desce v dostupné ceně, je možnost obou DDR pamětí vyvážena cenou a zybtek desky je jen levnější materiál a starší nebo nižší verze čipsetů.. po upgradu by tě taková deska zase brzdila nové DDR3.. takže vcelku nesmysl.. navíc záleží na specifikacích těch DDR2 co máš teď, pokud jsou to pomalé 667MHz CL6 paměti, tak to nemá mnoho smyslu je ponechávat..

Obrázek uživatele Standa1

No aje i jíná alternativa než koupit celý nový PC????? pochop já nejsem vydělávající člověk......

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak chápu, také nejsem vydělávající.. ale tohle je nevýhodné.. potřeboval bych více informací, abych věděl jakou máš přesně desku, jaký procesor, jaké ramky, jaký zdroj, jaký disk.. podle toho bychmohl usoudit, co má smysl nechat..

tipuji, že je to deska AM2 a procesor AM2, do takové desky by šly i lepší procesory (jejich potenciál by však nebyl využit), paměť by mohla zůstat a grafiku nahradit a doufat, že máš zdroj Fortron..jinak se to ani nevyplatí tunit.. počítej ale s tím, že procesor a grafika jsou teď v takovém poměru že zlepšit jedno znamená že druhé stíhat nebude.. a zlepšit obojí znamená, že nebude stíhat ram, že bude brzdit deska a že zdroj si to nedá..

Obrázek uživatele Standa1

ok no tak budu muset najít papír o složení mého počítače.....

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nepotřebuješ papír, koukni do Everestu třeba:

http://www.pcporadenstvi.cz/everest-home-edition-nejlep-i-diagnosticky-p...

Obrázek uživatele Standa1

ok dik zachvilu napíšu informace.....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.