Multifunkční laserová tiskárna (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, chtěl bych vás požádat o radu, jakou tiskárnu koupit, chci multifunkční laserovku tak do 5000 Kč, přemýšlím o téhle: http://www.alza.cz/hp-color-laserjet-cm1312mfp-d95495.htm#popis. Požaduju barevný tisk, čím rychlejší tisk tím líp ale hlavně co nejlepší kvalitu tisku, je to pro domácí využití, takže nejčastěji asi A4 formát tisku. Prosím navrhněte jaká by byla ideální, děkuji!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel v tiskárnách se nevyznám... ale osobně bych řekl, že pokud kvalitu, tak inkostovku a nejlépe na fotopapír.. laserovky jsou na fofr, ale kvalita je řekl bych horší.. hlavně jsem doteď neviděl barevnou laserovku v akci, jen černobílou a to je hrůza velebnosti :D nevím, jestli ty barevné mají jinou technologii, ale řekl bych že ne a tonerem se prostě barvy zrovna moc míchat nedaj..

Obrázek uživatele Hezina.F

No, tak ted jsem z toho jelen :D, jako je jasný že inkoustovka bude lepší a o fotopapíru ani nemluvě, ale tu kvalitu myslím v rámci laserovek... jde o to že do laserovky se musí pak často dokupovat inkoust a je to docela nákladný, když bych si připlatil za laserovku, tak by se mi to vrátilo tím že bych nemusel dokupovat ty blbý barvy... ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

toner sice vydrží dýl, ale taky je jednak dražší a jednak se nedá doplnit refill kitem, jako inkousty u levnějších neohlídaných tiskáren.. každopádně pro rychlejší a ekonomičtější tisk je lepší laser, ale kvalita výsledku bude asi jinde... každopádně tiskárnám nerozumim, mohl bych jen porovnávat mezi vícero.. ale proti téhle HP bych nic neměl..

Obrázek uživatele Hezina.F

no i tak každopádně děkuju za rady, ještě o tom popřemýšlím, nechám to rozležet trochu a uvidim k čemu dospěju :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

určitě počkej co řeknou kluci, určitě se s tiskárnama setkali víc než já..

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud tisknete opravdu hodně, vyplatí se zainvestovat asi do té laserové. Kvalita je prostě nejlepší a vámi vybraná je i za příjemnou cenu. Tonery jsou opravdu trochu dražší, ale máte pravdu, vydrží o něco déle. Ale pořád by vás inkoustová přišla levněji. Pokud si koupíte za nějaké 2/3 tisíce inkoustovou, kompletní balení barev pak stojí okolo 1200 CZK. Já je měním jednou za půl roku, takže okolo 2K ročně do tiskárny vrazím. A jsem spokojený. Tady přeci jen jenom jeden toner stojí okolo 1000 CZK, takže pak to plnění nebude moc legrace.

Tuhle bych poměrně doporučoval spíše do firem, než na domácí použití. Souhlasím s Tobem, že inkoustová má prostě v domácnosti větší smysl. Ale pokud ano, tisknete opravdu velké množství a chcete i profesionální kvalitu, připlaťte si na tu laserovu. Vzhledem k množství a kvalitě to asi vyjde dobře.

Jak říkám, já bych ji spíš doporučil do nějaké firmy, kde se tzv. "zaplatí". Ale do vašeho rozpočtu nevidím, takže nebudu se dle tohoto faktoru řídit.

Obrázek uživatele Hezina.F

No viděl bych to na tu laserovku, akorád u téhle co jsem tu dával odkaz mě zaráží to malé rozlišení tisku co píšou ve specifikaci, prosím koukněte ještě na tuto a porovnejte mi která by byla asi tak lepší na kvalitu tisku? http://www.alza.cz/tiskarny/laserove-barevne/samsung-clx-3185-d178825.htm

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Hm, ten Samsung má samozřejmě lepší rozlišovací schopnosti, ale zase to HP, to je podle mě značka a je trochu v některých věcech rychlejší. Pro domácnost i z hlediska dostupnosti tonerů bych volil asi HP...

Obrázek uživatele Hezina.F

Dobrá, tak teda na vaše doporučení asi zvolím tu od HP :) mockrát děkuji za rady a tipy!