Notebook

Dobrý den, chtěl bych poradit u výběru notebooku, rád bych chtěl porovnat tyto dva:

http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-acer-aspire-3820tg-5464g64nks-13-...

a

http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-acer-as5552g-n954g50mn-15-6-led-p...

Zajímalo by mě hlavně porovnání CPU a GPU, u 13'' kusu pro mě hraje přenosnost a výdrž na baterce a u 15'' zase cena, chtěl bych teda poradit s porovnáním CPU a GPU, děkuju:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[56541] Notebook

takže.. oba jsou to Acery, takže počítej s ne zrovna nejlepší kvalitou zpracování a chlazení..
grafiky mají oba stejné..
ten 13" má ale o něco výkonnější procesor.. má také o něco větší HDD, ale to je tak vše, co bych na nich našel... má větší baterku, takže vydrží dýl, ale je taky dražší..

Obrázek uživatele Satepek
[56542] Notebook

Pokud bys chtěl slyšet návrhj jiného stroje tady ho máš http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z460-modry-d203006.htm Rozhodně se ti to vyplatí pokud budeš chtít notebook častěji přenášet a taky aby nějaký ten křapanec to šasí vydrželo... Jinak mám ho doma ve škole (wifi,office,firefox) si dává okolo 3hodin 40 minut. Měl jsem 15,6" od hp s Turionem, to bylo docela slušné topidlo proto ti doporučím raději lenovo s intelem i když 14" ale očekávej od toho notebooku větší výdrž.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[56543] Notebook

každopádně ale musíš počítat s tím, že Lenovo je procesorově i graficky o několik tříd níže.. rozhodně si na tom nezahraješ co, co by jsi si zahrál na těch Acerech (a očividně chceš hrát, soudě podle výběru grafiky).. stejný rozdíl pak bude na straně Lenova pro kvalitu, životnost, chlazení, servis...

Obrázek uživatele Satepek
[56544] Notebook

To je na něm, spolužákovi jsme taky acer vykecávali měl ho v servisu za rok 5x, ale vše uznali, i polití minerálkou. Známé co mají lenova, a je jedno či thinkpad nebo ideapad, samozřejmě thinkpad je ještě spolehlivější a konstrukčně kvalitnější notes. Ale ideapady krom řady G560 jsou taky velice spolehlivá, samotná řada G560 je na tom špatně cpaly se do ní komponenty co hůř dopadly v testech atd...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.