Sestava pro bezneho uzivatele

Dobry den,
potreboval bych poradit se sestavou,jelikoz jiz pred delsi dobou jsem ztratil prehled.
Radim se mezi bezne uzivatele, takze zejm. kancelarerske prace a filmy. Hry temer nehraji, a kdyz uz tak nejakou strategii, tak z nich graficky nejnarocnejsi asi Herousy..Nechci zbytecne utracet, kdyz to nevyzuziji, takze jsem si zatim navrhl nasledujici sestavu (cennove lehce nad 10tis.). Byl by zde nekdo tak ochotny a podrobil ji kritikou?
Diky.

CoolerMaster Elite 310
Asus M4A77TD - AMD 770
Fortron Black Power 450W
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Kingston HyperX Blu 4GB (2x2GB) DDR3 1333
WD Caviar Blue KS - 500GB
Sapphire HD 5670 (11168-02-20R) 512MB, PCI-E
LG GH22NS, černá, bulk

Monitor,OS a periferie jiz mam.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je vidět, že jsi lehce študoval naši poradnu, ta sestava nemá chybu... tedy pouze v případě, že opravdu někdy využiješ ten obří výkon toho 4jádra... možná by tam slušel víc domácí Athlon 635 s chladičem Freezer 13 Pro, byla by to tišší a chladnější, i když pomalejší varianta... každopádně pro dlouhodobější provoz, nebo pokud ocnuješ ticho by tomuhle procesoru určitě prospěl chladič typu Freezer Xtreme (rev2)..
a co bych možná změnil, co asi nejvíce poznáš, je disk WDC Black, protože ten asi nejvíce ze všeho ovlivní nájezd systému a spouštění aplikací a to je z hlediska výkonu počítače asi tak jediné, co by tě vlastně mohlo zajímat..

mechaniku bych pak vzal novější revizi GH24

Obrázek uživatele petanek

Zdravim,
prisel cas poskladat si novou sestavu. Pisi sem, protoze ji mam prakticky stejnou, ale pred koupi se chci zeptat na par veci.

Obsah sestavy:
- Základní deska ASUS M4A77TD (1643Kc)
- Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition (2879Kc) nebo AMD Athlon II X4 645 (2303Kc)
- Chladič procesoru ARCTIC Freezer 7 Rev.2 (479Kc)
- Počítačový zdroj FORTRON BLACK POWER 450W (1583Kc)
- Operační paměť KINGSTON 4GB KIT DDR3 1333MHz CL7 XMP HyperX (1163Kc) nebo KINGSTON 4GB KIT DDR3 1333MHz CL7 HyperX (1247Kc)
- Grafická karta SAPPHIRE HD 5670 (1679Kc)
- Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar Black 500GB 32MB (1259Kc)
- DVD vypalovačka LG GH22NS černá (419Kc)
- Počítačová skříň CoolerMaster Elite 330K černá (923Kc)

Ktery procesor? Athlon nebo Phenom? Vyplati se priplatit 500Kc?
Operacni pamet, nevim co znamena to XMP? Muzu si je koupit nebo ne?
Graficka karta, tak tam vubec nevim. Na me naroky mi staci, ale je jich tolik, ze nevim, kterou vybrat. Je jich tam asi 10 od Sapphiru. Muzete mi poradit?
http://www.alza.cz/graficke-karty/dle-cipu/ati/radeon-hd5670/18851657.ht...
Skrin je v poradku? Narvu tam vse bez problemu?
http://www.alza.cz/coolermaster-elite-330k-cerna-d159579.htm
Zdroj staci tech 450 i na Phenoma? Casem budu chti jeste jeden disk na linux, bude porad stacit 450W?
Co jeste potrebuji k poskladani pc. At doma nezjistim, ze neco nemam. Teplovodivou pastu? Predpokladam, ze kabely ke vsemu jsou. Muzu neco zkazit pri skladani pc? Niceho se moc nebojim, po precteni x hodin navodu, az na jednu vec. Procesor, ze mohu ulomit ty piny a mam strach z aplikace teplovodive pasty. Kolik, jak, kam presne jo a kam ne. Na fotkach to vypada jednoduse. A jeste, pokud pc bude fungovat, musim nastavit ramky nejak v biosu nebo se nainstaluji samy?
To je asi vse. Mnohokrat dekuji za pomoc!

Os mam W7, monitor FullHD 22"

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

měl jsi si založit vlastní téma, protože tohle je na diskusi..
jaký je účel PC? očividně hry ne, ale pokud to nebude žádná procesorově náročná činnost, tak nemá ten Phenom žádné opodstatnění..
ano, zdroj stačí.. paměti ti spíš dám konkrétní odkaz.. XMP je předdefinované nastavení taktů pro procesory Intel - to nás netrápí.. i akcelerovaných ramek je potřeba v BIOSu upravit občas frekvenci, ale často latenci.. to se dá ale vyřešit časem..
teplovodivá pasta je nanesena na chladiči už v základu, pro procesory typu Athlona nemá smysl dokupovat, pro Phenoma to chce lepší chladič a pasta na něm většinou taky je.. jen při sundání chladiče je třeba dát novou..
piny jsou problém, ale dáš si pozor..
ano, zničit se dá snadno - statickou elektřinou.. nejlepší je mít na sobě co nejmně bavlny a těsně před zásahem do počítače se uzemnit třeba o radiátor topení..
ohledně grafiky zase, záleží na účelu, ale konkrétní model ti také vybereme..

Obrázek uživatele petanek

Dekuji za odpovedi. Ano ucel pc neni hrani her. Na to mam herni konzoli. Spise na internet, nenarocnou upravu fotek, Autocad, Inventor (upozornuji, ze zadne rozsahle sestavy nedelam, pouze domaci zahnani nudy, doted jsem to rozjizdel na integrovane graf. karte) a obcas nejaka hra, ktera se neda hrat na konzoli. Dobre, vezmu toho Athlona. Muzu poprosit o odkaz na ty ramky nejlepe na alze? A zkusit tedy vybrat tu grafiku? Chladic tedy vyhovuje? A jeste by me zajimalo, jestli je potreba koupit dalsi ventilator dopredu? Popr. jaky?
Mnohokrat dekuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

upřímně uplně nesnášim hledání na Alze, je to uplně nejmizernější web na světě :))

ani jsem nepostřehl, že jsi chladič vybral.. samozřejmě ta 7ka je malá jak pro Phenoma, tak pro x4 Athlona... vem 13ku..

http://www.alza.cz/kingston-4gb-kit-ddr3-1333mhz-cl7-box-d134346.htm
http://www.alza.cz/arctic-freezer-13-d200569.htm
http://www.alza.cz/sapphire-hd-5670-d151124.htm
ano, ventilátor dopředu bych koupil, 120mm, do 900rpm, něco jako Scythe Kama Flow 2 nebo Enermax T.B. Silence.. ale nenuť mě to hledat na alze :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.