Koupe procesoru

Čus lidi , potřebuju poradit jakej dualní procík pro desku MSI 945P Neo. Chtěl bych ten nejlevnější. Příští rok se toho PC budu zbavovat tak do toho chci narvat co nejméně. Dííky za radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

deska má soket 775 s podporou 1066MHz FSB,t ake nabídka procesorů je dost bohatá..
duální procesor ymslíš dvoujádro? kombinace dvoujádro a to nejlevnější není příliš chytrá, řekni kolik peněz chceš investovat, dle toho se zařídíme, ale nejlepší bdue asi volba Pentium Dual Core, záleží jaký máš ostatní HW a k čemu hodláš PC používat..

Obrázek uživatele Zee

No chtel bych do toho dat tak kolem 1500Kc. Mam v tom Intel pentium 4 CPU 3,20 GHz, ATI Radeon x 1650 a 2GB ram. Samozrejme to chci na hrani.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pak je http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57764 pravá volba ;) víc bych tam ale nedával..

Obrázek uživatele Zee
[33738] re

No kdyz se podivam do podporovanych procesoru tak tam tenhle neni. Ta deska je celkem stara a dnes jsem nahodou byl v czechcomputru a tam mi rekli ze pro me procesor nemaj. Tak nevim

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, pentium D je starý typ procesoru takže věřím, že je podporovaný ;) přeinejhorším bude třeba flashnout bios.. ale defacto slabší než tzoto ale silnější než to co máš neseženeš..

Obrázek uživatele Zee
[33740] re

No to je ten problem. Flasnout bios fakt neumim a po pravde se mi do toho nechce. Koukal jsem vsude mozne ale jak rikas tyhle D procesory proste nesezenu jedine v bazaru. Hlavne mam strach z te technologie. Je tam Technologie [µm]: 0,045 a nejsem si jistej jestli to deska pobere. Jestli jsem koukal dobre tak deska bere jen 90 a 65 nm. Ja do toho moc nevidim tak nevim. Ani v podstate nevim co ta technologie je. A taky jsem koukal ze ten procik co si mi radil je primo oznacen ze ho deska nepodporuje.

http://global.msi.eu/index.php?func=prodcpusupport&maincat_no=1&cat2_no=...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak flashnout BIOS není nic těžkého, máš to nejen v návodu, dáš disketu se sbourem, bootneš, potvrdíš, počkáš, restartuješ kompa.. ale je to risk a pokud to nevyjde, deska je nepoužitelná.. ale řešil bych to přímo s MSI technickou podporou, protože nevím jistě, zda by nový bios umožnil podporu na tyto procesory..
to 45nm a podobně, to je výrobní proces.. to číslo je vlastně reálná velikost jednoho tranzistoru.. čim nižší číslo je, tím menší je tranzistor a celý čip, méně hřej a jde více nataktovat a má nižší spotřebu a cenu.. ale je novější než deska, tudíž starý BIOS ho logicky nepodporuje.. jinak snad jen sehnat nějaké to Pentium D v bazaru, ale nevím, jak moc by se to vyplatilo.. na ty hry co na tom dou hrát ti to moc nepomůže..

Obrázek uživatele Zee

no pekny. Tak to do flasovani biosu fakt nejdu:D
Pokusim se sehnad nejak ted D procik. Diik ze ses mi tak venoval.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neni za co od toho tu jsme.. hele, ale to Déčko neni o moc výkonnější.. do toho se investovat nevyplatí..

Obrázek uživatele Zee

No zase to Dcko ted sezenes i za 500Kc. tedy jen D820 . D 9xx sem nenasel. Nikdo je neda :DD

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je jendo za kolik ho seženeš, pokud nebude rychlejší než to co máš :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.