Výběr grafické karty

Nedávno jsem zde popisoval problémy, které mi – dle mého úsudku – způsobovala GK Matrox Millenium G400.
Abych měl jistotu, že se nejedná např. i o závadu na ZD, tak jsem si vypůjčil dobrou, funkční GK a touto zaměnil GK Matrox.
Potvrdilo se, že pravděpodobně příčinou popsávaných problémů byla zmíněná GK Matrox.

Potřebuji tuto GK nahradit jinou a ježto nemám přehled o kterou bych se měl zajímat, tak se obracím zde do poradny, do fóra s prosbou o doporučení vhodného typu GK pro můj PC – v dalším uvádím základní informace a to jak o PC, tak o tom, co by měla nová GK splňovat.

Sestava PC: Asus P4S800D, Celeron 2,13 GHz, RAM 1,5 GB, AGP 8x/4x (pouze 1,5V)

Mé požadavky na GK: Na PC nehraji, neprovozuji hry, na PC pouze vytvářím grafy a tabulky, prezentace apod.

Ježto mám LCD tvp s úhlopříčkou 37“ a ježto bych chtěl na tomto tvp prohlížet jak prezentace /form. pps/, tak filmy z DVD, které by při vyšším rozlišení LCD tvp oproti klasickým měly pak větší kvalitu, tak potřebuji GK s S-Video výstupem = konektorem …

S ohledem na staří a vybavenost mého PC by bylo zbytečné doň vsazovat extra výkonnou GK – a do modernizace HW mého PC již nemá smysl investovat - rozhodující s ohledem na mé potřeby je především tv výstup = S- Video.
Prosím o doporučení pro kterou jakou GK bych se měl rozhodnout. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak máš-li LCD televizi, určitě musí mít i digitální vstup DVI..
každopádně v jaké cenové relaci se pohybujeme?
asi nejdražší co bych do toho dával je http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60323 , svideo má.. ale nevím opravdu jak je na tom výkonnostně, rozhodně je ale pomalejší než její PCIe kolegyně..
každopádně na to co popisuješ stačí ;) jsou ale i levnější modely.. třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62881 musí bohatě stačit... (paradoxem osudu je, že 512MB verze je momentálně levnější než 256, i když grafika nemá šanci to zužitkovat..)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.