Výběr LCD televize (*VYŘEŠENO*)

Zdravím,
vím že se tu spíš řeší PC věci, ale rád bych se vás zeptal jakou z těchto čtyř LCD televizí byste si vybrali a pokud možno proč ? Chtěl bych vědět i názor jiných, nemohu se totiž rozhodnout :-)

http://www.alza.cz/37-lcd-tv-lg-37lh3000-d118476.htm

http://www.alza.cz/sharp-lc37d654-cerna-black-20000:1-450cd-m2-16:9-1920...

http://www.alza.cz/37-lcd-tv-samsung-le37b550-cerna-black-d114626.htm

http://www.alza.cz/37-toshiba-37av635dg-d120389.htm

Děkuji za případné názory :-)

Obrázek uživatele Storm

Ještě bych dodal, že požaduji rozhodně FullHD přičemž bych se chtěl omluvit za tu Toshibu, nevšiml jsem si že je HD ready, takže jen mezi těmi třemi :-)

Obrázek uživatele psychocowboy

LCD bez vahani jakykoliv Samsung... sedni na kolo a jed se podivat treba do datartu, kde je maji vetsinou vedle sebe a Samsung je mezi nema jako kral...

a hodnoty na kontrast a podobne blbosti nejsou nijak relevantni... protoze ta technologie neumi vic jak cca 10000:1, tak ty dynamicke nesmysly jsou pouze marketingovy nastroj... pro upresneni...

Obrázek uživatele Storm

no já měl právě že možnost vidět jen tenhle konkrétní model od LG a od Samsungu jsem viděl jen ty novější modely a ten Samsung byl rozhodně lepší si také myslim ale nevim jestli je právě že lepší i tento starší model Samsung B550 než LG, ten sharp do toho se mi stejně nechce :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže.. Toshiba vítězí parametry spotřeby a kvalitou panelu, ale to hlavně díky její stejné ceně při HD ready, takže je to vlastně lepší panel z nižší kategorie a ten nás nezajímá, jak jsi řekl.. LG bych se bál, ale má lepší panel, ale taky, jak je známo, nejvyšší spotřebu.. co se Samsungu týče, bratr od něj má MP3, ale to je u nás asi tak vše.. popisek informacemi také příliš neoplývá, taikže těžko určit parametry.. v jeho prospěch hraje 4x HDMI..
Sharpa jsme nakonec zvolili my (ale jiný, HD ready) a neudělali jsme chybu.. 3 roky zárka je nadstandard a kvalita obrazu výborná a hlavně spotřeba v dané kategorii byla mnohem nižší.. všechny 4 výše zmiňované značky patří ke kvalitě, ale někdo říká, že LG ne, někdo že Samsung ne.. ale Sharp dozajista.. stejně tak se nedá srovnávat Mikrosystém Sharp za 1300 s mikrosystémem Sanyo za 2400, který je oproti Sharpu fakt bídný.. v neprospěch Sharpu hraje méně HDMI a nejslabší jas..

ono je to ale vcelku jedno.. psychocowboy to sice nakousl, ale není to tak, že by to technologie neuměla, ona to umí, ale lidské oko není schopno takový kontrast rozeznat, stejně jako je schopné vnímat najednou jen 10 000 barev..
ale marketingový tah to je.. ale uplatnění asi jako když slepcovi prodají tudle hůlku s tím, že má jeho oblíbenou červenou, namísto modré..

Obrázek uživatele Storm

Takže defakto jsou si Sharp a Samsung v celku podobné stím že SHarp má větší záruční dobu a lepší kontrast, spotřeba u mě zase nehraje zas takovou roli ale vzhledem ktomu že už vlastním od Samsungu CRT televizi , MP3 přehrávač, LCD 20" k PC a dvd/bluray přehrávač takže si spíš pořídim ten Samsung, zatím jsem neměl žádný problém s jejich výrobky, jen jsem chtěl vědět nějaký fakta jestli nejsou ty ostatní televize lepší než ten samsung ale jestli je to takhle jak říkáte tak mi ten Sam bude vyhovovat

moc děkuju za názory a rady :-) ... můžete to tu uzamknout ;-)