Herní počítač

Dobrý den,můj starý počítač již dosluhuje a proto jsem se rozhodl koupit si nový.Počítač si koupím od jedné firmy,ale nemusíte se bát nebude to žádná hotovka (vím totiž jak jste na ně alergičtí :)) ) Řekl jsem jim že chci herní počítač zhruba do 25 000 Kč,bez klávesnice a všeho příšlušenství,prostě jenom samotná bedna.Sestavili zhruba toto,ale v případě potřeby jednotlivé komponenty půjdou změnit.

Grafika:Nvidia GTX 560
Skřín:Akasa Freedom Xone
Zdroj: Akasa ATX- 600W
Záakladní deska: ASUS P8Z77-V LX
Procesor: CPU INTEL Core i5-2500
Pamět: 8GB DDR3-1333MHz Kingston CL9 kit 2x4G
Pevný disk: HDD 1TB WD10EALX 32MB SATAIII/600

Já osobně bych změnil zdroj za Corsair nebo Fortron,ale z touto skříní nemám žádné zkušenosti.Takže co na to říkáte,co by jste změnili ?

Obrázek uživatele Peca

já bych to pozměnil celkově, nějak takto. Sice jsem trochu překročil hranici 25k, ale jde to samozřejmě trochu poupravit.
Rovnou jsem tam vrazil SSD, ale nezbylo na datový hard disk a mechaniku. Snad by šli zatím použít ze starého PC, podle toho co tam je. Případně by se někde muselo něco očísnout, nebo dokoupit později, to se dá vždycky.

Možností je několik.
1. Dokoupit později datový disk a mechaniku. Tou cestou bych šel asi já.
2. Oželet SSD.
3. Vzít procesor "pouze" i5 2500K. Výkonově bys to asi nepoznal, ale je to jen o pár stovek a asi další 2 stovky by šli srazit i na SSD a vzít Crucial M4 120GB.
4. Jít do slabšího základu (deska, CPU) od AMD
5. Volba slabší grafiky, to bych asi nedělal, max. slevit na AMD 7870
6. Dostat cenu dolů na úkor kvality komponent. To bych nedělal.
...atd.

Psal jsi pouze skříň, ale přeci jen se zeptám. Pokud by to bylo i včetně operačního systému, tak by to muselo být už pozměněno aby jsme se vešli do limitu.

Obrázek uživatele Pavik22

Ta cena 25 000Kč byla jenom orientační,když to bude o pár tisíc drazší tak to vadit nebude.A ano bude to včetně operačního systému to jsem se zapomněl zmínit.

Obrázek uživatele Peca

Co znamená o pár tisíc víc? Operační systém, tedy W7 64bit homepremium stojí necelých 2500,-

Obrázek uživatele Pavik22

To znamená maximální limit 30 000 Kč.Přes tuto částku bych se dostat nechtěl.

Obrázek uživatele Peca

Tak to by jsi se měl vejít i se systémem a datovým diskem.

No nic, dneska jdu už spát, musím být ráno čilý, takže to promysli a uvidíš. Ráno moudřejší večera a navíc se tu ukáží i další lidi, takže si přečteš více názorů. Zatím...

Obrázek uživatele sasha.cz

To co Ti nabídli, to je opět klasická ukázka nesmyslně nevyvážené sestavy. Předimenzovaný procesor, zastaralá a dnes již né moc výkonná grafická karta, o zdroji ani nemluvím....Pokuď jseš tedy ochoten investovat až 30K do bedny, dá se to postavit určitě mnohem lépe...tento týden jsem montoval přesně tuto sestavu (tedy s jinou skříní) a + SSD disk. Asi se snese kritika na výběr grafické karty, ale měl jsem jí teď na test 8 dní a valil jsem oči. Výkon jako 680ka, neskutečné chlazení ( karta se nedostala v BF3 po hodině hraní přes 68 stupňů) takže je neuvěřitelně tichá. Tahle karta se MSÍčkařům vážně povedla. Disk by se více hodil Black, ale 750 GB verze již není v prodeji a 1TB chrastí jako krá*a....Později bych doporučil koupio SSD disku, to už je dnes povinnost :))

Obrázek uživatele Peca

V podstatě podobná sestava, tady jsem svoji doplnil o disk a systém a jsme na těch 30k a změnil jsem paměti za trovhu jiné a na 8GB, jelikož tamty měli dostupnost až někdy skoro za měsíc. Když vyměníš SSD za tento, tak jsi na rovných 30ti
http://www.czc.cz/crucial-m4-128gb/96150/produkt

Jinak Sasha sice dal o krapet silnější grafiku, ale oželel SSD. Vytýkat mu to nebudu, ale přeci jen 670ka je už dost drahá nemá tak dobrý poměr cena/výkon, ale to u "hi-endu" nikdy nebylo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tady asi nemám co dodávat, vše již bylo řečeno.. Nicnméně si neodpustím rýpnutí na ten obchod, kde to cheš koupit... Za tenhle sráč chtěj 25K? To mě poser na holý záda, Stýve!

Ty dvě další sestavy už vypadaj trochu jinak no.. Jako AMD asi tady nemá moc smysl zmiňovat, výkon FX-8150 končí v lepších případech u i5 3570K, což máme zde... Akorát tak základovka je lehce dražší, jak M5A99X EVO, co by pod FXko přišla... Nicméně peníze asi nejsou problém.

Pokud máš jediný FullHD monitor, soudě podle 3D Mark 11 skóre GTX660 Ti, celých 8500 bodů. No tam asi není moc co řešit, na takové kartě dáš Metro 2033 na nejvyšší naprosto s klidem. Dáš na tom všechno.. Kdybys zvolil Radeon, dostanež možnost funkčního SSAA vyhlazování, které dělá fantastické věci (odstraňuje chyby nespojitosti a "tancování" pixelů). Na GeForce zrovna dvakrát nefunguje. Nicméně GTX660Ti jasně vládně poměrem cena/výkon při výkonu mezi HD7950 a HD7970 a cenou pod HD7950... A jelikož stačí, tak kam se hnát?

Výkonnější karty jsou jen žrout peněz. Za těch 10%, co získáš, 30% ceny. A vyhodíš ji za stejně "krátkou" dobu a nahradíš novou kartou, která bude 2x - 3x výkonnější.

To radši jdi do toho SSD, které je samozřejmě také spoteřbní zboží a nejen, že za 3 roky odejde, ono stejně přestane výkonem dostačovat tomu, co je zrovna na trhu... Ale jeho "užitná hodnota" je velmi vysoká.

Upřímně jediné, co bych vytkl, je OCZ Vertex. Na Agility byly samé stížnosti, a vůbec celkově OCZ nic moc. Už ani ty ram paměti, kde začínali, jim nejdou.

Obrázek uživatele Pavik22

Ta sestava co mi v tom obchodě nabídli byla včetně operačního systému a ještě tuším mechaniky a celkově za to chtěli 23k.A i když nejsem zrovna na tohle odborník tak i mě bylo jasné,že to asi není zrovna ta nejlepší sestava.Tak jsem se obrátil na vás co si o té sestavě myslíte a případně nějakou novou vymyslet.Osobně se mi nejvíce líbí ta poslední sestava od Peci,ale zvolím ten SSD disk Crucial,který na PC Tuning mimochodem dostal známku 9/10.V pondělí se zkusím někde zepat jestli by tu sestavu byli schopni sestavit a případně to objednat.Takže zatím díky všem a kdybych se chtěl ještě na něco zeptat tak dám vědet :D .

Obrázek uživatele Peca

Osobně bych se na ten shop vyprdnul, u CZC ti to složí zdarma a ani s reklamacemi problémy nejsou, ale není nad to si to dát dohromady sám. Nic složitýho to nerní a na netu najdeš spoustu podrobných návodů. Nicméně pokud nejsou zkušenosti, tak je lepší to alespoň nejdřív od někoho okouknout.
Co se týče toho Vertexu, tak ten je docela pecka, ale ani ten Crucial taky není nějaké šidítko. V podstatě stejná výbava, podobný řadič, akorát o chlup je ten Vertex rychlejší, to stejně ale nepoznáš. Oba disky patří mezi to nejlepší, i když na druhou stranu celkově firma OCZ dost stratila i u mě reference, jo a jak napsal Tobi, Agility stál zaprd, ale Vertex 4 je trochu jiná liga.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.