Utáhne to zdroj?

Zdravím utáhne mi 400W forton s certifikací 80+ tuhle http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0R7V010RQY010W9V010CJO010X3501 docela dost žravou sestavu nebo budu muset sehnat lepší? :-(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tuhle sestavu by zkrotit měl, ale nebude mu to zas tak úplně příjemné, jako kdyby měl o 50W více..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Je možné, že by se třeba za rok mohl zátěží odrovnat?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je možné, že jeho řivotnost by klesla z 8mi let třeba na 3 roky.. ale to by jsi zase tenhle hadware musel ždímat naplno 24 hodin, což taky dělat nebudeš.. při běžné herní spotřebě si ta sestava vezme kolem 250W, což není takový problém, nejlepší je zdroj mít dimenzován tak, aby v průměrné zátěži byla požadována polovina jeko výkonu.. takže zprůměruju li klidovou práci do 150W a hraní do 250W, průměr máme ideální, 200W.. jenže jsou i chvíle, kdy by jsi po tom zdroji mohl chtít přes 300W (na přetaktování zapomeň) a v téhle zátěži kdyby měl běžet hodiny, tak by to pro něj byla holt velká dřina.. samozřejmě rezerva tam je, ale jeho životnost je počítaná zejména pro to zatížení 50%.. cokoliv nad tu životnost snižuje, pokud to trvá delší dobu.. takže bych se tohio vážně nebál..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

OK tak doufám, že to vydrží :-) PS:co je myšleno jako dlouhá doba??? např:4hodin+? Boužel jak už jsi psal s taktováním se můžu prozatím rozloučit(už jsem s tím, že nebudu moct taktovat počítal-zatím si vystačím se základním slušným výkonem)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak jako když přidáš tomu procesoru 400MHz na jádře (neudělat to přes odemčený násobič by byla neslušnost), nic se nestane, ani 100Mhz na jádře grafiky (a 100 aj na pamětech) by svět nezbořilo, ale spotřeba ve hrách by se pohybovala kolem hranice 300W.. záleží pak, jak dlouho hraješ, ale řekněme, že víc jak 50% celého času, co je PC zapnutý by znamenalo už velkou trvalou zátěž a velké namáhání zdroje a snížení jeho životnosti na 6 let.. kydž by to bylo ještě víc % (počítám, že počítač je zapnutý denně kolem 10 hodin, samozřejmě méně znamená delší životnost), tak už by životnost klesala víc..
permanentní zátěž přes 350W (24/7) by pro něj znamenala životnost nanejvýš dva roky.. to u tebe ale nehrozí, kdybys taktoval, tak tolik nebudeš..

já tě samozřejmě zybtečně děsím až moc, ono to zas až tak šíleně nebezpečné není.. ale není to ani dobré.. jde o to, že v 50% zátěži má zdroj nejvyšší učinnost (je nejekfetivnější, nejméně proudu přijde na zmar).. ale ta účinnost je v rozmezí jen několika procent, takže nic, co by hrálo nějakou roli.. ale je dobré to vědět, není dobrý nápad mít zdroj předimenzovaný i poddimenzovaný..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Radši ten zdroj moc pokoušet nebudu i když třeba taktování grafiky a sledovat jak roste"výkon" mě bavilo. :)) Už jsem si docela zariskoval udělal jsem poměrně vysoký OC na své staré grafice 8600GT(se základním chladičem)a se šmejdským kancl "ZDROJEM" Eurocase 350W. Ten výkon se slušně zvedl o cca 23%(radši ani nemyslím kolik pak PC muselo žrát).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no EuroCase a vysoké přetaktování k sobě nejde už jen kvuli kvalitě zdroje a výstupního napětí.. ale slušný přetakt :)

no tak ono to tak horké není, kupovat BEčko cpu bez OC (když by tejhle grafice vklidu stačil Athlon 635) je hřích.. stejně tak grafika Vapor..

jaký z toho tedy vyvodíš závěr?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pravděpodobně zvolit slabší komponenty, které nejsou určené na taktování(což neznamená, že bych je nemohl trochu potrápit :-)) ) nebo koupit fortona? :-) [url]http://www.alza.cz/fortron-ax550-60apn-550w-d126406.htm [/url] Tenhle je trochu obyčejnější, ale zvádnout by to měl.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

buď 500W Saga II, nebo 550W Black Power.. :???:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

sakra nějaká chyba odeslalo to prázdnou zprávu...
Měl bych zřejmě zvolit slabší komponenty, které nejsou na taktování(což neznamená, že je nepotrápím :)) ) nebo koupit nového fortona třeba http://www.alza.cz/fortron-black-power-550w-d126408.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

myslel jsem si, že to prázdnou zprávu odeslalo, ale když jsem nahlédl do editu této zprávy, text tam byl.. chybu jsem přisuzoval mému, stahováním přetíženému internetu..

koupil bych tu 550tku, ta se neztratí ani za pár let, až tam lupneš novou grafárnu.. procesor ještě dost vydrží, ale až ho budeš chtít hnát ke 4GHz, budeš muset obětovat peníz a koupit chladič AC Freezer Xtreme rev2.. to jsem zaponěl, na BOX chladiči asi nebude dobré dát ho na 3600MHz, tady už bude záležet dost na kusu a štěstí, možná bude na 3600MHz do 75°C, pokud ne, dal bych mu jen 3400MHz..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jestli se nepletu je to tenhle: http://www.alza.cz/arctic-freezer-xtreme-rev-2-d113281.htm
na ten už jsem koukal s ním by měl jít přetakotvat kolem těch 4GHz?(pokud to bude dobrý kousek)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zapomněl jsem ještě na pastu tahle by měla být dobrá?http://www.alza.cz/teplovodiva-pasta-pod-chladic-noctua-nt-h1-d89227.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pod tim pude i víc.. pod tim DD taktoval šestijádro Phenoma (vlastně pulka X4ky navíc) na 4GHz při 70°C... neuvěřitelné.. ale víc jak 4GHz, to už pak záleží fakt jen na tom kusu křemíku, některým se chce, některým ne.. hlavně ale bude potřeba zvýšit napětí..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to je super :-) . Ten phenom to byl tenhle? http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x6-1090t-d167548.htm


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.