Potřebuji poradit

Která z karet je lepší? Kterou má asi kámoš, když na kartě má cca 700mb paměť? A taky jaký zdroj doporučujete? Děkuji.
http://www.it-point.cz/?Mode=Sti&StiId=57821
http://www.elektrodirect.cz/it-technika/zotac-gf-cuda-9800gt-eco-edition...

EDIT by TOBiAS: změň prosím název tématu na něco smysluplného, jinak toto téma smažu.. pokud bys nevěděl proč nebo jak, dočteš se o tom v pravidlech

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ani jedna z těhle karet není ta, kterou bych si koupil.. jsou to staré bačkory..

podstatné je, jakou máš sestavu - procesor, paměť, základní deska, zdroj (výrobce! a výkon) a také kolik peněz a jakou grafiku máš teď, a jaký požadavek, abychom vybrali to nejvýhodnější, ale zároveň dostatečně výkonnější než jsi měl a také ne příliš výkonné, aby ostatní komponenty stíhaly..
soudit výkon grafiky podle velikosti paměti je to nejhorší, co můžeš udělat..

kamarád může mít všeho všudy 3 grafiky - novou nVidii GTX460, "novou" GF9800GTX nebo ještě "novější" GTX270/275

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

On má právě tu 9800GT Alespoň mu to píše v správci zařízení, jen nevím, kterou .. rozjede na ni všechno v pohodě Tím myslím nové graficky náročné hry při kterých se moje stará integrovaná grafika z desky AMD 760G samozřejmě seká...
Peněz mám dost, ale nehodlám do toho vrážet přes 4000.. To se mi zdá přeci jen trochu moc tolik vyhodit za grafiku..
Jo.. vím že to není podle paměti.. klidně by ta grafika mohla mít 256mb a stačila by.. Hlavně aby se stíhala točit atd. ať se ty hry nesekaj.. procesor mám rychlý, i když sem uvažoval, že bych koupil 6ti jádro, ale myslím že to nepotřebuji. Mám dvoujádro 2.8 Taktuji to přes overdrive i na 3.5..
RAM 2x 2Gb takže dohromady to dává necelé 4Gb neboť to ještě žere grafika..

P.S. Slyšel jsem, že když mám 2 grafiky, tak se tam cosik sčítá.. je to pravda?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejsem si jist, ale verze GT tuším 768MB paměť neměla, nanejvýš 512MB..ale možné to je, nezáleží na tom, tolik paměti je jí nanic a hledat to nebudu..
tahle grafika už je fakt stará, její výkon odpovídá ceně.. přibližně - je předražená proti jiným..

pokud máš dvoujádro (Athlon X2 5400+? Athlon II X2 240?), tak se nevyplatí kupovat něco extra výkonného, ale Sapphire HD5750 Vapor-X by byla ideální partnerkou.. v případech her ne tak uplně náročných na procesor, ale více na grafiku by jsi i Sapphire HD5770 Vapor-X ocenil.. více nemá smysl kupovat, mén nebude o tolik rychlejší než GF9800 (tohle bude více než 2x ryhlejší), samozřejmě proti integrované bude ale rozdílem všecko..
ovšem podmínkou pro tyhle grafiky je kvalitnější zdroj, nejlépe Fortron, Seasonic, Chieftec, Corsair (žádný EuroCase to neutahne), aby ti to taky hned nespálil..
avšak s gigovou grafikou by se ti ramka scvrkla na 2,5GB, takže bych ti vřele doporučil přeinstalovat si na x64 verzi systému (pokud máš Visty nebo W7, licenční klíč je platný pro obě bitové verze, pokud nemáš instalačku x64, můžeš si ji půjčit)..

při použití dvou a více grafik se nic nesčítá.. existuje pouze režim "spolupráce" těch dvou grafik, ale musí být kompatibilní.. a také deska musí podporovat danou technologii, čipset AMD 760 však CrossFire pro Radeony nepodporuje, SLI pro GeForce tuplem ne..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Není na tu editaci nějaký příkaz? Já tam nemám to tlačítko nad příspěvkem.. :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevím, mělo by to jít, ale je možné, že pro možnsot editování příspěvků musíš být registrovaný uživatel.. tak se zaregistruj a pak ti to určitě půjde..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.