problémy se zapínáním PC

Dobrý den, už skoro dva roky se mi táhne s PC problém, který v zásadě nějak nevadí, ale požívání PC dost znepříjemňuje. Jde o to, že vždy jednou za čas, není to ale se stejnou pravidelností, (např. 18krát po sobě PC nastartoval bez chyby, poté se chyba objevila a po třech úspěšných startech znovu), o co jde, počítač při zapnutí nechce naběhnout, po zapnutí hlavním vypínačem se rozjedou disky, větráky, ale monitor nedostane signál. Větráky v takovém stavu hučí na plný výkon, při normálním startu se ztiší. Tak tedy PC vypnu hlavním vypínačem (jak jinak), zapnu znovu, tentokrát ale jen probliknou kontrolky, krátce zahučí větrák a PC se vypne, na potřetí to samé, na počtvrté se třeba opět rozjdedou disky a větráky, bez monitoru. A až na popáté se PC normálě rozjede. Samo o sobě to na funkčnost PC nemá vliv, ale dost mě to rozčiluje. Nevím, zda to může být deskou, nebo zdrojem nebo špatným zapojením. Možná kabely, nevím. Jak píšu, stává se to nepravidelně, ale PC nastartuje třeba až na popáté. Nemá prosím někdo nějakou zkušenost nebo tušení, co to může způsobovat?
Konfigurace je Intel Pentium D925 3GHz, 2 GB DDR2 RAM, MB Intel D965RY - RogersCity, 250 GB HDD

Obrázek uživatele Dick

Pokud máte možnost vyzkoušejte jiný zdroj.

Obrázek uživatele harryharry

A jaký máš zdroj? nejspíš za to může právě on... pokud by jsi sháněl nový, doporučuji ti velmi tichý a celkem levný KME (http://www.alza.cz/kme-zdroj-pz-500-d108742.htm) jen si ho najdi někde levněji, já ho pořídil za 500,-

Obrázek uživatele F800
[28264] odpověď

Děkuji Vám za Vaše reakce. No, kdyby to byl zdroj, tak bych byl ještě rád. Opravdu nechci měnit desku, neměl bych na to a s touto jsem spokojen. Jinakk teď tam mám CoolerMaster 450W, ta chyba se objevuje od začátku - květen 2007. Ideální asi bude vyzkoušet ten zdroj, ale ten nemám k dispozici, dá se to zjistit ještě jinak? Zjistil jsem v BIOSU, že na napětí 1,5 V je reálná hodnota jen asi 1,25. Nemůže to být taky tím?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.