Druhý disk SATA II

Dobrý den,pokoušel jsem se najít info na fóru ale marně.
Koupil jsem si druhý disk WDigital 320GB, 7200 ot,16 cache. První disk seagate 250 gb, mám zapojený v sata, když zapojim 2 diskdo rozhraní sata BIOS ho někdy identifikuje a někdy ne(podle toho do jakyho sata ho zapojim) potom to hodi hlášku 3rd Master disk error press F1 to resume a když chci přimo do BIOSu zasekne se mi počítač. Ve správě disku ho taky nemůžu nalézt.Prosím o radu.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkoušel jste ho pustit samotný, jestli S.M.A.R.T. nevyhodí chybu ?

Obrázek uživatele geronimo

Když ho zapojím samsostatně tak to o S.M.A.R.T.u nic nepíše, pouze mi to vypsalo 3rd Master disk error press F1 to resume, pak už to psalo že nemá z čeho bootovat. Když se chtěl do BIOSu napsalo mi to WAIT... a pak už to ani nehlo, Když jsem potom zapojil i funkční disk tak u toho byl SMART ok, ale u druhýho zase ani zmínka o SMARTU, jen to pro změnu napsalo 4th Slave disk error press F1 a když to zmáčknu, nabbotuje se mi windows z prvního disku, ale ve správě pořád žádná zmínka o novém disku.
PS: Když zapínám poč. a mám tam připojen ten nový disk tak to asi 15x pískne, když ho BIOS zaregistruje tak přestane

Ještě jsem na druhý disk zkusil instalovat windows, ale napsalo mi to, že nemůže najít žádný disk a nemůže pokračovat v instalaci.

Obrázek uživatele TheALuminium

A když byl zapojený sám zkoušel jste ho v jiných pozicích pro SATA? Možná jsou nějaké vadné ... pokud by nebyly, tak bude nejspíše chyba v HDD.

Obrázek uživatele geronimo

Zkoušel, ale stále stejná situace, ještě ozkouším disk u kámoše a dám vědět jak jsem dopadl. Akorát je mi divný že mi zamrzne BIOS.Nevíte čím to, jako by měl o tom disku poloviční informace, či co.Zatim díky.

Obrázek uživatele TheALuminium

Možná, že je akorát moc starý, poté by byla potřeba jej flashovat, ale je to krajní situace. Spíš bych jí doporučil jako poslední možnost.

Obrázek uživatele geronimo

BIOS sem updatoval, tedy jestli, ste měl na mysli tohle. Jinak deska je ASUS M3N78-EMH kupovaná v dubnu.

Obrázek uživatele geronimo

Teď sem disk vyzkoušel na jiném PC, a ta samá situace. Když zapnu PC tak speaker 15x pípne, Bios mi vypíše na sata1 IDE Disk, a potom znovu 3rd Master disk error, press F1 to resume, a když chci do BIOSu tak se to sekne. Takže to bude nejspíš špatný disk.

Obrázek uživatele TheALuminium

To nejspíše ano, reklamujte jej a napište jak jste dopadl :???:

Obrázek uživatele geronimo

Tak nakonec, při odeslání disku, ho naše skvělá ČESKÁ POŠTA poškodila:o, tudíž mi reklamaci neuznávají a já se ani nedovím jak to dopadlo 8-) . Díky za ochotu a zase někdy...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.