Problém pravdepodobne procesor(hry)

Dobrý deň mám pravdepodobne problém s procesorom pri každej hre.Hra sa nainštaluje pekne aj všetko ale hra nejde normálne spustiť.Najskor ju spustím prvý krát dvojklikom na ploche a nič sa nedeje hra sa vobec nepustí iba beži procesor na 100% ale hra sa vobec nepustí ale ak dám spusti správcu úloh a tam kliknem na procesy tak tá hra tam je, ak tam tú hru nehám pustenú v procesu a pustím ju ešte raz na ploche tak už sa konečne pustí, ale strašné seká už aj tie videá ešte pred spusteným hry sekajú všetko komplet.A robí mi to každá nainštalovaná hra, skúšal som už všetko možné.Tak sa chcem spýtať či to robí grafika alebo procesor?Ale podla mňa to bude procesorom.Ak sa to dá nejako zistiť čo to robí nejaký program alebo niečo budem rád.Ďakujem za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na 99% se jedná o chybu softwaru (programů), nikoli hardwaru (počítače - procesoru, grafiky). Nejspíš bude nějaká habaďůra v operačním systému (že by to chtělo zkusit čistou instalaci), nebo ovladačích (všechny ovladače odeber a nainstaluj nové, nainstaluj také balík directx, vcredist, .net). Také by to mohlo být nějakým virem - projeď to nejlépe eset online scannerem, a případně spybotem.
Od kdy to dělá? Nemůže to souviset s nějakou akcí v systému?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

začalo to asi týžden dozadu.A večšinou to robia hry ktoré inštalujem cez ubisoft.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dobré, začalo... Takže jako první použij nástroj obnovení systému, doufaje, že máš nějaký bod před tímto problémem... Dále budeme hledat v softwaru - co se měnilo a přidávalo poslední den před vypnutím počítače, než začalo tohle?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Obnovenie systému a však bezúspešne.Stále procesor 100% a hra sa na prvý krát nepustí.A keď sa pustí na prvý krát trvá jej to niekolko minút.

Obrázek uživatele kiko261

Akú máš PC zostavu ? Inak skús si stiahnuť tento sw: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/monito... , "nainštaluj" to a spusti. Skontroluj či ti to ukazuje teploty procesorových jadier a spustí hru pri ktorej ti v správcovi úloh ukazuje že cpu ide na 100% a skontroluj teploty procesoru a rovno skontroluj aj teploty grafickej karty...

-Skúsil si teda aj eset online scanner ?

-Takže do teraz ti vlastne všetky tieto hry išli normálne a až od jedného dňa sa ti toto začalo ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, co já tam vidím...
Když spustíš hru podruhé, a koukneš do Správce úloh, vsadím se, že tam hra poběží dvakrát - proto z toho má procesor trochu trému, a seká se to.
Sekání problém není, problém je, že se hra napoprvé nespustí korektně, a to musí být něco v softwaru. Pohraj si s tím, co jsem psal v prvním příspěvku, a pokud to nepomůže, já bych to viděl na reinstall systému (on by stejně po těch letech byl potřeba jako sůl, že?)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Preinstal systemu bola pred cca pol rokom.A je pravda ze je v procesoch dva krat.Ale ked na prvy sa nepusti.Mozno pusti ale trva jej to strasne dlho.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Předpokládám, že to začalo nedavno, a s tím reinstalem to nesouvisí. Zkusit tedy body obnovené, antivirové kontroly... Bude to nejspíš v softwaru, a nejrychlejší je asi nová, čistá instalace systému a aplikací...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A keď to nepomože, som ochotný o všetky hry prísť ale ak to pomože.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No nic ti nemohu zaručit, tohle je silně neurčité. Pokud seženeš druhý disk, hoď systém na něj, drivery a nějaké hry a zkus. Pokud vše bude bez problému, přeinstaluj systém na původním HDD (s formátováním HDD, samozřejmě)...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A nejaky program co by mi zistil ci mam vsetko v PC ok?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Spousta programů si na takový hraje, ale bohužel nadělají více škody, než užitku. Nejlépe je, aby se podíval někdo, kdo má s počítači trochu zkušeností - nemáš nikoho podobného ve svém okolí?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bohužial nie.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.