Pc funguje, ale monitor nechce fungovat ....

Takže, co se mi stalo:

1. Hrál jsem na pc hru, hrál, a zničeho nic se mi vyplo pc, zkouším ho zapnout, a nic ... po 3 dnech zjistim, že jak nemám grafickou kartu zapojenou ke Zdroji a mam ji jenom v desce, tak mi jde zapnout počítač (když je grafika zaplá ke zdroji, tak nejde zapnout pc) no ... Takže jsem si koupil novou grafiku, která se nezapojuje ke zdroji, ale to je jedno, mám ji v desce, připojim monitor, zapnu pc, a všechno běží jak má, akorát se mi nechce zapnout monitor ... i větrák u grafiky se točí, takže taky běží ... Já osobně se v pc nevyznám, ale myslím si že to může být Zdrojem, že jak jsem hrál tak se mi ve zdroji něco spálilo, takže jede třeba na 50% ... A to by odpovídalo tomu že všechno v pc jede, akorát se mi nechce spustit monitor, protože kdyby se spustil tak by se mohlo pokazit pc ... Co myslíte vy ..? je to tím Zdrojem ..? (500w zdroj) Prosím odpověď, díky ...

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jak jsi zjistil, že všechno běží jak má? PC nastartuje, naběhne windows a když máš zaplé repro zazní uvítací melodie? monitor neni vůbec detekován? ani biosem? coje to za motherboard? neni na něm interní GK?
zatím se nedá vyloučit nic, ani zdroj, ale je nepravděpodobné, že by odešel zdroj, spíš bych se přikláněl s informacema co jsi podal, jako vadu slotu ve které byla GK, když došlo k proražení přídavné napájecí části.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych řekl, že ve zdroji (bezejmenný nebo EuroCase, Hedy, Coloris) vytekl kondík, nebo se něco pokazilo, zdroj odmítal fungovat při větší zátěži a při čerpání z externího napájení nefungoval vůbec.. pokud to není problém, puč si jiný, kvlaitní zdroj značky Fortron, pokud jej kamarádi mají a zkus to s ním.. nezáleží ani tak na jeho výkonu, i kdyby měl 350W, sestava by na něm jela..

mimochodem, co je to za sestavu? deska, grafika, procesor, ramky, operační systém, chlazení?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[49049] a

desku nevím, grafika 1024mb, procesor 2 joudravy ghz nevim, 4gb ram, windows xp, chlazeni nevim ..... a to co psal ten 1 nechapu vubec ... proste zapnu pc, vetraky vsechno jako by jel normalne, akorat monitor nic .. jako by nebyl zaply k graficke karte ..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[49050] ---

Chlapi, takhle přes internet se to stejně nevyřeší, neznate někdo nějakého profi chlápka co se v takových věcech vyzná ...? (Ostrava a okolí) když tak napište tel, email ... ale aď víte že mi to neskurví ještě více než to je .... btw, kámošovi skládal nějaky chlap před 8 lety pc, a 8 let stim má samé problémy, bud ramka, graficka, windows ... a buh vi co jeste ... maras ...

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) víš těžko hledat problém při minimu informací, proto jsme se tě ptali na detaily, na upřesnění, aby jestli máš zájem, jsme ti mohli pomoci si zjistit příčinu závady sám.
Proto by pomohlo, kdyby si zjistil co nejvíce informací o tom PC, otevři ho a někde na té základní desce je nápis, většinou bývá mezi PCI slotama. Jako tady na tom obrázku http://www.czechcomputer.cz/product_image.jsp?fr=1&doc=7CBBA7ED6D414949C... , vidíš tam ten nápis M4A89 GTD ..... atd. tak takový podobný nápis tam musíš mít taky. Tobias má pravdu, pujč si někde jiný nap. zdroj, nejlépe jak psal, aby jsi pro začátek mohl aspon první komponentu vyloučit, nebo zjistit, že to je ona ta příčina problému.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty informace, které jsi nám poskytl, to je asi jako když voláš do servisu, že ti nejede auto, ale řekneš jim že je červené a nové potahy jsi natáhl včera, tak se divíš, že to nejede :))

potřebujeme vědět o tvém počítači co nejvíc, ale to chce i nějakou tvoji snahu a iniciativu..

program Everest ti hodně pomůže odhalit, ale sundání bočnice a kouknutí na desku a zdroj (povinně) tě stejně nemine..

můžeš zkusit vylučovací metodu, nebo to hodit do servisu (žádný neznám), je to na tobě..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.