CPU Throttling

Dobrý den prosím mě se u ntb acer extensa 5620 po spuštění Everestu stability ... jakmile teplota prekroci 85°C začnou nabýhat % z jakéhosi CPU Throttling tak jsem to radši vypnul nechápu co to je tak bych se chtel s cim mam tu cest ... děkuji za odpověď :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

CPU Throttling má za úkol zvrátit to, co se děje, tedy přinutit procesor pracovat pomaleji, aby se nepřehřál a nezničil..
takže pokud teplota stoupá i výše, začal bych to řešit.. je to NTB, je to Acer, u nich je mizerné chlazení pověstné.. je potřeba zjistit, kam až teplota leze, kde je nastavena vypínací teploca (v BIOSu), je potřeba rozebrat a vyčistit všecky chladiče, je potřeba umístit NTB tak, abyl měl dostatek studeného vzduchu všemi chladícími otvory...

když se CPU THrottling zapne, začne teplota CPU klesat? měl by klesnou i výkon.. ale neměly by nabíhat procenta, to by znamenalo, že aplikace není schopna CPU ovládnout a že stejně selhává.. je ale možné, že jsou jen procesnta virtuální a že řikají systém, že procesor je tan tolik % vytížen, přesto jej nevytěžují.. blokují pouze prostor, a tím snižují maximální možné opravdové zatížení a ochlazují procesor.. logičtější by ale bylo, aby program snížil frekvenci a napětí procesoru, bylo by to i efektivnější, ale pravda, složitější pro tvorbu takové aplikace..

Obrázek uživatele velesko

děkuji


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.