Nejde procesor DualCore

Ahoj všem.
Potřebuji radu ohledně procesoru INTEL Pentium Dual-Core E5300. Koupil jsem nový a po vložení do socketu počítač nereaguje. Mám tuto desku http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=225. ,která by měla dualcore podporovat.
Dříve jsem používal procesor CedarMill 3Ghz.
Chci se zeptat jestli se něco přepíná na desce.Nikde to nemůžu najít.
Děkuji všem za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel, Pentium DC není v podporovaých žádné.. DC je nová architektura, docela dost odlišná od původních Pentium D, které by ti tam chodily..
kdyžtak si na té stránce s deskou rozklikni CPU Support a tam vidíš všecky podporované a od které revize desky a BIOSu

Obrázek uživatele carlo16v

Tak to jsem pěkný jelito.Já koukal jen na ty základní parametry a viděl jsem tam DualCore.Tak budu muset koupit jinou desku :-)
Díky moc za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud by to šlo, zbav se i toho procesoru a kup kompletně novou platformu a to čtyřjádrový AMD Athlon 630 a desku s AMD770G a socketem AM3..
nejlépe nový počítač :))

Obrázek uživatele carlo16v

No desku už jsem objednal. ASUS - P5G41C-M LX. Snad to bude ok. Zatím čtyřjádro nepotřebuju.Počkám až bude levnej. :-))Nevím ale někde jsem slyšel že většina her využije max. tříjádro,zbytek dvoujádra.Čtyřjádro je prý spíše pro programování grafiky atd.Nový hry jsem rozjel i na tom 3Ghz z Hyper Treadingem. Gta IV šlo ale na nejnižšší detaily :)) tak to dvoujádro musí šlapat ne? snad:-))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tohle je čtyřjádro za 2500 korun :)) na kterém rozjedeš všecko :)) je to takový domácí procesor, je dobrý na domácí apikace, na hry i na rendering a náročné výpočty..

to jsi zase koupil desku.. se starým socketem pro starý procesor.. taková deska obojetná.. ach jo, deska nanic.. to vše jen kvuli tak starému a pomalému procíku, jako je tohle DCčko.. no jak myslíš, když myslíš, že myslíš líp než já :))

Obrázek uživatele carlo16v

Tak jsem to nemyslel :-)))
Ale díky za vysvětlení,příště budu vědět.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

dobře.. tak dej vědět, jak ti na ní DCčko pojede..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.