omezená RAM paměť

Zdravim,

mam v plánu si do měsíce pořizovat Win7 64-bit a přemýšlím o zvýšení paměti RAM nad 4 GB. Základní deska podporuje max 8 GB, moje otázka ale směřuje k procesoru - vlastním Intel C2D E8500: Je velikost paměti nějak omezena procesorem? Pokud ano, tušíte, kolik je to u tohoto procesoru?

Předem díky

Obrázek uživatele Peca

Omezena není, můžeš osadit kolik ti dovolí deska, ale zvol pokud možno úplně stejné moduly co už máš, nebo alespoň moduly se stejnými parametry.
Ještě nám ale prozraď proč potřebuješ tolik paměti? 4GB jsou dosti pokud nestříháš video..atd. Na hry 4GB stačí vklidu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

soudě podle procesoru nečekám desetitisícovou grafiku.. a to co tam nejspíš máš, něco jako GeForce 9600GT, nemá šanci ve hrách, které by využily nad 2GB paměti.. i při náročných výpočtech by byl limitem spíše procesor, kupříkladu renderovat na tom scénu, která by se nevešla do RAM by bylo na mnoho a mnoho hodim, to by dělal jen šílenec :))

Obrázek uživatele bloodyfool

Jasný, díky za odpověď. Tu zvýšenou paměť bych měl spíš do budoucna než hned teď. Jinak grafická karta je GTX460 1GB přetaktovaná.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zvášenoU? lépe zní zvětšenou :P

každopádně do budoucna? to je největší blbost, kterou můžeš říct.. zrovna paměť je komponenta, která se dá snadno poladit ze dne na ned - až to bdueš potřebovat, prostě přikoupíš.. mezitím ti ještě klesne cena.. ;)

očividně se jedná o herní sestavu -nepočítej s tim, že v dohledné době bude potřeba and 4GB paměti.. ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.