Asus PRO5DIP-SX062 Závada s monitorem

do notebooku jsem nainstalova 64bitovou sedmičku a jede bez problému, ale tak po dvou hodinách mi začal blbnout obraz,tmavé místa zezelenali, nebo spíš se přes ně objevoval zelený šum, skoušel jsem to resetovat a nic, i přeinstalovat windows spravilo se to, ale pak se to zase vrátilo a nevím co stím.. originál ovladače od asusu jsem instaloval, ale nepomohlo to.. někdy pomůže i restart pc ale závada se vrátí, například po pár minutách hraní.. když jsem chtěl vyfotit obrazovku se závadou PrtScrnem a následně jsem obrázek nahrál do druhého pc, tak se zobrazil normálně, bez závady, asi teda bude problém v monitoru, ví někdo, co stím??

Obrázek uživatele MirekPluskal

Proveďte kontrolu hardwaru vaší grafiky.Napište,jakou má váš hardware konfiguraci.Zkontrolujte také nastavení vaší grafiky.

Obrázek uživatele Peca

Chcešli zkontrolovat display, není nic jednoduššího, než to napojit na externí monitor a vyzkoušet přes něj. Zkus to a dej vědět.
Ještě napiš co to je za notebook (nejlíp odkaz ve správné konfiguraci).

Obrázek uživatele hysag

tak jedná se o tento notebook http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77971 skoušel jsem napojin na notebook druhý monitor ale chyba se zobrazovala pouze na notebooku, na druhém monitoru běželo vše v pořádku, kontroloval jsem ovladače grafická karta je má aktualizované, monitor byť je ovladač z roku 2006 tak je prý nejnovějši..
PS: jeak mám skontrolovat hardware grafiky a její správné nastavení, vím, blbý dotaz, ale já tohle nikdy nedělal..

Obrázek uživatele Peca

Zkus ještě nainstalovat ovladače přímo od výrobce grafického čipu (www.nvidia.com), nastavovat by se nic nemělo, prostě nainstaluješ a jedeš. Hlavně před instalací nových ovladačů odinstaluj ty staré.
Toto spíše ale opravdu vypadá na nějakou vadu v displayi a to je na reklamaci.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když chceš připojit externí monitor, msuíš přes klávesovou Fn zkratku aktivovat výstup že? display NTB se vypne a restartuje.. pokud bys žádný externí monitor nepřipojil, display se zase rozjede.. v té chvíli je stále zelený, nebo se vártí do původního stavu? pokud ano, bude nejspíš chyba v řádácám čipu displaye.. každopádně ať už zareaguje jakkoliv, bude chyba někde v displayi.. výstup grafického čipu jako takový je v pořádku, mohl by být ale problém ještě na výstupu pro dané rozhraní/konektor, kde by mohla být poškozena i část grafiky.. na 99% to ale bude chyba někde mezi výstupem z grafiky a samotnou vnjší vrstvou displaye, na tom se shodnu s kolegou

Obrázek uživatele hysag

ok, takže mi nezbývá nic, než poslat noťas zpátky czech computeru s reklamací.. díky moc pánové..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bohužel..

ale může to třeba být i povolený kablík u displaye (jedna barevná složka), který se po ohřátí začně rozpojovat až vypne uplně.. každopádně nic co by jsi doma dokázal a hlavně směl z hlediska licenčních podmínek a zátuky opravovat..

určitě dej vědět, jak reklamace probíhá, co ti řkenou v CZC a pokud to pošlou do ASUSu, co ti řeknou tam..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.