Napojení diod na zdroj?

Zdravím mam case z Aukra a pořád mě blikali power diody chvíli svítili, chvíli ne ,je to napojený na zdroj ,ne na desku ,dneska jsem to rozebíral a bylo to tam nějak přeletované tak jsem dráty napojil normálně a to co tam bylo jsem dal pryč,ale když jsem pc zapnul tak to chvíli blikalo a teď to zase nejde.(mohlo se něco spálit na diodách nebo to může bejt napojený na zdroj ?(jestli to co jsem dal pryč nebyl nějakej regulátor napětí, ale stejně to blblo tak nevím.)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, těžko takhle říct co jsi to udělal, normálně veškeré diody a spínače jsou zapojené do desky, pokud na bedně jsou nějaké jiné prvky, které vyžadují napájení ze zdroje, tak asi to co jsi vytáhnul tam patřilo. Jestli něco mohlo odejít jsou právě ty svítící diody.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No u tý skříně původně svítili 4 power diody ale 2 byli odstřihlí a ty druhý 2 blikali a pa zhasli tak nevím jak to bylo zapojený originál,zkusím napojit ty co byli odstřihlí a napojím pouze 2 do ZD měli by akorát svítit míň.To napojení na zdroj nevím jestli je orig nebo si s tím původní majitel hrál ,
v každým případě to ale blblo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Schémata, fotky... Ty dvě diody byly zapojeny do klasických konektorů kabelů zdroje (4pin molex), nebo jsi štrachal někde interně v samotném zdroji, a tam něco vyndaval?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ty diody byly zapojený do toho molex a kousek od diod byl ten jakoby miniaturní váleček na něm 3 druhy barev červená a asi 2x černá a vedle takovej mini měděnej váleček na drátu
ohdlím do S z jedný strany naletovaný 4 bílí a z druhý 4 modrý dráty a tím S všechno spojený a pak klasicky vyvedený 2 dráty do molex. ale bylo to celý omotaný isolačkou tak mě přišlo že to tam nepatří a proto to bliká

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nejsem tedy elektronik, ale asi to byly nějaké "součástky" :D Nejspíš ovšem odpory a tak něco, bez švába (čipu s více vývody) to blikat asi nebude, ten mechanismus bude jinde.
Jak to tedy funguje teď? Přestal to blikat, nesvítí to vůbec, nebo nejede vůbe celý počítač?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Teď to nesvítí vůbec,nejjednodušší bude když ty dvě co byly odstřihlí tak spojím a napojim to na ZD jestli teda schrastím ten konektor.Ty dvě co tam byly už jsou nejspíč v čoudu,oni předtím taky jenom svítili když se zapnul pc a po chvíli zhasli.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nejsem si upřímně jist, kolik diod utáhne základovka, ale počítám, že je dělaná na jednu. Spíš bych je klidně napevno napojil na Molex, ale musíš si to projít. Tedy pokud je tam chceš. Molex má 5 V (červený), diody asi tolik nesnesou..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No zkusim se poradit s nějakým elektrikářem jak nato a co to je za součástku co tam byla a pak
uvidím,možná to necham vyplí stejně to svítí ještě pod krytem.
http://www.youtube.com/watch?v=Iieidmgbt2g

Obrázek uživatele Michal Čížek

výstup na LED kontrolku POWER a aktivitu HDD dává cca 3,8V, takže si bud kup někde http://www.gme.cz/led-kulate-pouzdro/l-hlmp-cm30-p511-259/ tady uvádim zelenou barvu, nebo si sezen starou bednu a vytahej z ní ty diody.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo dík za odkaz když to dám do hromady dam vědět. :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.