Herní sestava 17k (jaký zdroj?)

Ahoj chtěl bych se zeptat radím se už na jedno foru ale chtěl bych slyšet více názorů bude tento zdroj stacit pro tuto sestavu:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_11P1010TUP021LBN0119FU011MW1011HR9011KXK011PRD011R5W010XP401
Přemýšlel jsem nad 500W ale živě mi řekl že to není potřeba..
Jaký je váš názor..?
Případně komentujte i sestavu samotnou...
Díky.
-Healler

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

500W zas tak přehnané není, ale 450W zdroj by stačil - slabší se většinou "pořádné" ani nedělají..
Nicméně já bych si nevzal sestavu jako takovou. Grafika je podhodnocená ku procesoru... A více slotů na desce.. Teď si řekneš, že netřeba. Taky jsem si to řekl, a pak jsem si koupil PCI zvukovku Creative a přestal se na -M desku vejít..
A když se podívám, jakou sestavu můžeš mít za 18K... http://www.czc.cz/aihrp8ed74hfu8dpc3l47hsvbb/seznam
A nekupuj si myš za 300 korun :-) To si kup alespoň ASUS GX900 za 800 korun, fakt dobrá myš, koupil jsem ji bratrovi...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Raději bych vzal tu sestavu s Intelem než AMD a myš když už tak Logitech G400

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Důvody? :-) Je prokázáno, že AMD je stejně plnohodnotný procesor, jako Intel, a také, že průměrně ve všech cenových hladinách je poměr výkon/cena ve prospěch AMD. Toto přestává platit v cenových relacích, kde AMD nemá žádné procesory, tj nad FX-8350. Navíc má Intel o 1000-1500 korun dražší desky (pokud se nebavíme o těch úplně šitózních). Je to na zvážení, ale s Intelem se za stejný výkon zaplatí více (a v ušetřené elektrice se to vrátí tak za 10 let).

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No nevím v recenzích vychází líp Intel ,ale otázka je cena,to je věc jiná,sám mám AMD Athlon X4
a nestěžuju si ,ale kdybych kupoval nový komponenty tak bych šel asi do Intelu.Navíc Fx byli v testech nic moc co jsem četl recenze tak se nepovedli.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A já mám jak FX-6200, tak Ci7-3610QM (notebooková obdoba Ci5-3570)... Pulku věcí ten AMD neumí, nefunguje to, ani modrou obrazovku - rovnou skočí červená, a rozdíl dvou desetinných čísel vyjde pokaždé jinak - záleží jak se FX rozhodne dnes zaokrouhli.
Ne vážně, jediný rozdíl těch proceorů na venek je výkon. Může nám být jedno, jakou cestou se co stane, ale stane se to, co chceme. Něco dříve, něco později. Intel to většinou za stejné peníze udělá pomaleji, protože je dražší. Ale oba udělají to stejné, naprosto stejné. Možná to ovšem udělá při nižší spotřebě nebo pomocí nějaké modernější metody. Ale ve výsledku to nepoznáš.

Na výše zmíněné sestavě je ozkoušeno že zvládne vše na plné detaily, ožná Metro2033 si v nejnáročnějších pasážích na plné detaily trochu škubne, ale to je problém grafiky za "jen" 6 000 korun.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to asi taky ne ja mam GTX560 a Athlon x4 a Metro 2033 všechno na max uplně v pohodě.
Ohledně těch procesorů je plno recenzí kde vychází Intel líp oproti AMD kromě ceny a nevím
jestli ty AMD pořád topí jak prase ten muj topí na 45 s chladičem http://chlazeni.heureka.cz/cooler-master-hyper-z600-rr-600-nnu1-gp/speci... a ventilátorem v klidu což je myslím dost ,z dodávaným to bylo na 58 a v zátěži 70

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Záleží také na okolní teplotě - chlazení je založeno na teplotním rozdílu, a "něco" nejde uchladit na teplotu stejnou, jako má okolí. Je fakt, že AMD topí o něco více, i když, teda... Všechno topí, a všichni lžou :D
Metro 2033 ti na GTX 560 na Ultra detaily s DX11, Tesselací a 8xMSAA vyhlazování nevěřím :-) Tahle hra dává zatopit i GTX680.

Pokud jde o srovnání desek, ASUS M5A99X EVO je ekvivalentem ASUS P8Z77-V PRO, cenový rozdíl je tam pěkně vidět. Ve prospěch Intelu hovoří snad jedině lepší diskový řadič, spolehlivý i v RAIDu...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No tak ty desky to je palba ,takhle jsem to nebral to by se pěkně prodražilo.
Stím Metrem jsem žádný problémy neměl kupodivu s Crysis 2 jsem musel vypnout DX 11 né že by se to sekalo pořád ale sem tam jo.Teď jsem hrál na max Crysis Warhead a vše ok až na to jak se jede na tom vlaku
tam se to cukalo i když jsem ubral. :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.