Jaký zdroj

Po projití tohoto článku ( http://www.pcporadenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc ) jsem se rozhodl, že se pro jistotu poradím. Potřeboval bych poradit, jaký zdroj mám pořídit k této sestavě: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1LIS011P1U011P7L011RDK011KG...
Jeden jsem tam už vybral, ale nevím jestli je vhodný.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77255] Jaký zdroj

Pokud pominu preference výrobců, není té sestavě možné vytknout nic, kromě horšího poměru cena/výkon, než jakého by bylo možné dosáhnout... Snad jen... Kepler grafiky mne velmi zklamaly - přešel jsem z HD5770 na GTX660M a je to tragikomedie. Kdyby to v laptopu šlo, zůstanu u Radeonu. V desktopu už bych po GeForce nikdy nesáhl. Vnucovat ti to nebudu, ale určitě by Radeon stál za zvážení.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77256] Jaký zdroj

Dobře, ještě to zvážím. Ale to nejdůležitější jsem se nedozvědel ... jakej ten zdroj? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77257] Jaký zdroj

Proti tomu, co jsi tam dal, nemám jedinou výhradu :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77258] Jaký zdroj

Supr :), jen ještě jsme narazil na tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000X24&Search=coo... Šel by taky?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77259] Jaký zdroj

Šel, ale ten bych si už nevzal. Btw - šel by tam každý ATX zdroj. Spíš jde o to, jak by to zvládl, resp jak by jeho přítomnost zvládla po půl roce sestava..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77260] Jaký zdroj

JJ, to je mi jasný, že by tam šel každý ATX zdroj. Tam jsem se ptal právě jestli by to vůbec utáhl a nebo naopak jestli by to nebylo zbytečně moc.
Ten coolmaster, to myslíš jestli by to po tom pů roku ještě utáhl?

A pak bych měl ještě jeden dotaz. Už jsi mi řekl, že ta sestava je OK, ale na tohle se projistout zeptám. Jde mi o to, jestli se tam nebudou prát o místo chladič na procesor a RAMky. Slyšel jsem, že na tohle je dobrý si dávat pozor aby se to tam vešlo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77261] Jaký zdroj

Tak jako co by to neutahl? Mezi špatné zdroje nepatří, ale já bych mu důvěru nedal, v testech je sice dobrý, ale testy nezměří skutečnou životnost.. Navíc se bavíme o rozdílu dvou stovej v sestavě za 30 000 korun.

Většina chladičů nemá problém s normálními ramkami, obvykle jsou problémy s těmi vyššími moduly, jako třeba G.Skill Rijpaws nebo Corsair Vengance (které bych tam osobně dal namísto Kingstonů, a to ve variantě 1600MHz CL8). S normálními by problém být neměl, Tranquillo je dost vysoké. U ASUS M5A99X EVO byl s corsairy problém - o pár milimetrů kolidovaly s větrákem na tom Tranquillu - jedno řešení je dát ramky do slotů dál od procesoru, druhé lehce nadzvednout větrák na tom tranquillu. Tady na té Gigabytce vypadají sloty cirka stejně daleko od procesoru, takže by byl s vyššími problém stejný, s Kingstony bys nemusel nic řešit..

Když na to zpětně koukám, opravdu výhledově využješ Thunderbolt? Je to příplatek kolem tisíce korun...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77262] Jaký zdroj

Asi ne :) Ani pořádně nevím co to je (koukal jsem, že je to nějaké rozhraní pro připojení zařízení)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77263] Jaký zdroj

Ano, jen pekelně rychlé (1Gb/s, tedy ~120 MB/s) na poměry dostupných rozhraní. Stále to ale využije málokterý disk nebo flashdisk - ty schopné jsou totiž adekvátně drahé...
Koukám ale, že stejnou variantu bez TB ani nemají, a ASUSky jsou lehce dražší.. Ale vyšší verte UD5 je jen o málo dražší..

Obrázek uživatele Hmm...
[77264] Jaký zdroj

1 Gb/s je pekelně rychlý? A co je potom 10Gb/s - pravá maximální teoretická hodnota Thunderboltu. (Kdyby měl Thunderbolt jen 1Gb/s, tak by to byl asi pěkný propadák v přítomnosti USB 3.0).
Vzhledem k výběru chladiče se asi neplánuje žádný extrémní OC, UD5 by tedy byly celkem vyhozený peníze.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77265] Jaký zdroj

Sakra, já věděl, že to zas napíšu špatně. Jednou se objevil někdo, kdo tvrdil, že to má 10 GB/s. Má to 10 Gb/s, tedy 1,2 GB/s. Díky, Hmm...e
USB 3.0 nabízí teoreticky 0,6 GB/s. To ale stěží využijí desktopové SSD, natož něco extenrího. Jedině pak raid pole.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77266] Jaký zdroj

Ještě mi byla doporučena jedna věc, tak se chci zeptat na názor i Vás :).
Bylo mi řečeno, že tu svojí sestavu mám postavenou na starším socketu (1155). A bylo by lepší to rovnou postavit na nějakém novější, který bude mít delší dobu podporu (budou se pro něj vyrábět komponenty).
Koukal jsem na to a trochu mě zarazili dvě věci:
1) Je to dražší, což je ale jasné.
2) Viděl jsem jen procesory s typem jádra: sandy bridge. Nevím jakej je přesně rozdíl mezi ivy bridge a sandy bridge, ale co jsem četl tak ivy je "lepší".

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77267] Jaký zdroj

Já teda nevím, ale s1155 je aktuální socket Intelu pro desktopové "normální" procesory, a jiný dostupný zatím není. Je tu ještě "extrémní" socket 1366, a pak už jen serverové sockety.. ALe je fakt, že u Intelu se ty sockety střídají rychleji, jak u AMD.

Obrázek uživatele Peca
[77268] Jaký zdroj

není novější socket než je právě 1155, nevím kdo ti to nakukal. No možná jestli neměl na mysli soc.2011, ale ten je jaksi finančně jinde.
i5 3570K (alias Ivy Bridge) co máš osazen je to nejnovější co Intel nabízí, Sandy Bridge je předešlá generace.
Je pravda, ža další generace bude pravděpodobně mít nový socket, ale až budeš potřebovat měnit tento CPU, tak budou už snad další 3 generace venku (takže zadlouho)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77269] Jaký zdroj

Jop myslel 2011, ale ty ceny jsou opravdu jinde. Jinak teda díky za objasnění :).

A ještě úplně poslední dotaz: Kdybych chtěl dát lepší procesor (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400830984YJ1LIU), nebudu muset dát jiný zdroj? Podle mě ne, protože mají stejnou spotřebuju ... takže se jen ujišťuju.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77270] Jaký zdroj

Což spotřebu stejnou nemají, už vůbec ne, pokud je přetaktuješ (K za číslem znamená "odemčený násobič pro přetaktování), ale ten Aurum, a jakýkoliv kvalitní zdroj s tím nebude mít problém..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77271] Jaký zdroj

Ok, tak mockrát děkuji za rady :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[77272] Jaký zdroj

Přece jen ještě poslední úprava a k tomu dotaz. Kdybych tam dal ten lepší procesor (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400040000001LWC), pořád s tím ten zdroj nebude mít problém?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77273] Jaký zdroj

Vem Aurum 600W a budeš mít klid.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.