Základní deska a procesor

Zdravím.
Mám tuhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10512308M0971K7AUR
základní desku.
Rád bych se zeptal, jestli do této základní desky nacpu i lepší procesor než momentálně mám (amd athlon 6000+). Na webu výrobce je sice napsáno, že deska podporuje pouze am2 socket, což by byl nejlepší asi 6400+(víceméně žádná změna), ale také sem slyšel že některé základní desky podporují i am2+ což by mohl být upgrade lepší. Vím, že nejlepší by bylo pořídit uplně novou základní desku, ale už mám nakoupené ddr2 ramky kingston celkem 4gb, grafickou kartu co tam pasuje (amd radeon 6700hd) a celkově se mi do sestavy nechce nějak vrážet moc peněz.
děkuji

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Bylo mi řečeno, že tento http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x3-455-d204880.htm?kampan=adw1_procesor... procesor by měl v desce sedět. Ale nejsem si tím uplně jist, ale mohl by to být zajímavý skok

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak ještě změna:) Zkoumal sem zkoumal a našel seznam oficialně podporovaných procesorů
http://www.asus.cz/Motherboards/AMD_AM2/M2N/#CPUS
Otázka je jestli je některý znich opravdu o tolik lepší že stojí za koupi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Mezi 6000+ a 6400+ je 200 MHz rozdílu, což není mnoho, ale 6400+ je "black edition" - má odemčený násobič a lze jej ještě přetaktovat. Ovšem možnosti přetaktování s věkem klesají a procesor už není nejmladší, také to potřebuje lepší chladič a zdroj.. Ve výsledku si asi nic moc nepomůžeš, a taktovat se lehce dá i tenhle procesor. Vzhledem k ceně by to také nebyladobrá investice.

Co se investic týče, nové ramky máš za 1000 korun 4GB, takže tohle bych moc neřešil..
Nicméně zkoušel jsem do téhle desky napasovat AM2+ Phenom II a neprošlo mi to...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takže to bude chtít novou základní desku, procesor a ramky..zdroj. Sakra vlastně skoro všechno to abych koupil uplně novou sestavu včetně grafiky co

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To ano, ale získáš mnohem více... Pecijen Athlon x2 je trochu z módy, když tu máme "skoro osmijádro" taktované na 4 GHz..
pro inspiraci http://www.czc.cz/c6bkg491v6jkcbu562laie8h98/seznam


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.