cvakání HDD

Zdravím, mám problém s HDD u mého notebooku, čas od času v něm začne hlasitě cvakat a někdy to skončí BSOD, ale jinak jede třeba celej den normálně. Připadá mi jako by byla vadná jenom nějaká část disku. Stáhnul jsem si nástroj HDDScan, ale při spuštění jakéhokoliv testu skončí hned chybou: "error with read element failed"

přikládám výpis SMART http://img839.imageshack.us/img839/650/smartw.jpg

Prosím někoho kdo ví co s tím může být aby mi poradil jestli to jde nějak softwarově opravit ( třeba zakázat určité sektory na disku) nebo jestli je ten HDD na vyhození.
Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

stáni si přímo ze stránek WD utilitu Lifeguard a projeď Expanded test (nebo jak se to píše), který prověří všechny sektory disku... samozřejmě, aly by se vyloučit nalezené vadné sektory, ale hrozí kolaps celého diskua vzájmu ochrany dat bych NTB reklamoval pro vadu disku, dostaneš nový...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

OK zkusím to projet tím testem, ale pokud hrozí zničení disku, tak to radši nechám na výkend, protože potřebuju aby ještě pár dní fungoval. Reklamovat ho nemůžu, protože je už půl roku po záruce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zničení disku nehrozí, to už je podle mě jasné.. ale hrozí jeho vypovězení služby a tím ztzráta dat, tedy pokud selže elektronika, tak nějaký servis data vytahne, ale zadarmo ne... testem se to nezničí, celkově používáním.. jakože je risk používat to a nebát se, že to jednoho dne může bez varování umřít..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.