Přehřívání procesoru

Dobrý den, mám už asi jeden a půl roku notebook HP probook 4510s, a poslední dobou se mi začal přehřívat. Začalo to tím že mi několikrát vypnul při hraní Starcraftu II ale asi se to zhoršuje protože už mi stoupá přes 90°C i při hraní Warcraft III. Nevím čím to je přdtím se skoro nehřál ani při vysoké zátěži a teď topí jak ozávod, při pruměrném využití CPU 10% to má 53°C a větrák přád strašně hučí.
Neprováděl jsem žádné taktování ani jiné změny a vzhledem k úplně na houby BIOSu kde se nedá skoro nic nastavit ani nemúžu zkusit podladit.

Budu rád za každou radu. Děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

Bude nutné vyčistit výfukové žebrování od chladiče, za 1,5 roku tam bude pěkná vrstva, zvlášt pokud se NTB používal v posteli a pod. NTB ale bude v záruce, takže pokud si ho otevřeš sám a něco viditelně poškodíš, myslím plast, přijdeš o záruku, jinak čištění udělá jakýkoliv servis.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji za radu. Ještě bych měl dotaz, když taplota občas stoupá přes 90°C je to velký problém? Potřebuji ještě nějakou dobu notebook používat, než ho dám do servisu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

problém to je, zkus používat NTB v chladné prostředí, nebo ho chladit aktivní podložku pod NTB, pak by ještě chvíli mohl vydržet, ale neoddaloval bych to. Toto by mohli vyčistit i na počkání, jde jen o to ho otevřít.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

teploty nad 90°C už jsou opravdu dost vysoká na notebookový hardware a strašně tím klesá jeho životnost.. takže bych ho nepřepínal...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.