Nejde mi zapnout PC

Zdravím mohl by mi prosím někdo poradit ohledně PC???Nejde mi zapnout normálně jsem ho vypnul naposledy a od té doby ho nemohu zapnout.Normálně se vše rozjede rožne se dioda power a problikne i dioda pracovaní a pak zhasne všechny větráčky jedou a načítá i harddisc ale monitor se ani nerožne.odpojil jsem už vše a zapnul jen to nejdůležitější k chodu ale taky nic. mám grafickou kartu na té větráček taky jede ale zkoušel jsem monitor přeppojit na integrovanou grafiku na základovce a taky nic.Vypadá to jako by se počítač zasekl před načítáním biosu a všeho.Monitor jede to vím stoprocentně zkoušel jsem ho na jiném počítači mohl by jste mi někdo pradit??nevím si už rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus resetovat BIOS vyndánímaterky ze základní desky na pár minut..

Obrázek uživatele kuba283

to jsem zkusil taky ale nic tak nevím.Vyndal jsem ji tak na pět minut a pak ji vrátil ale po zapnutí se opakovalo to co jsem psal.nevíte co by to mohlo být jiného??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkontroloval bych zapojení všech kabelů a pokud nepomůže, půjčil bych si jiný zdroj..

Obrázek uživatele Malignus

Zkontroluj kondenzátory, já to měl podobně.

Obrázek uživatele Nermack

mám stejný problém. Jak zkontroluju kondenzátory?

Obrázek uživatele Malignus

Musíš si otevřít skříň a kouknout na kondenzátory na základce. Jsou to takový "válečky na stojato". Na povrchu mají žlábky do "X". Pokud je povrch rovný, jsou OK. Pokud je povrch vypouklý, byť i jen nepatrně, jsou v háji.

Obrázek uživatele Nermack

Když budou v haji tak s nimi i cela deska že? Vyměnit asi nejdou-

Obrázek uživatele Michal Čížek

Resetni ten BIOS a odendej tu GK, pak zkus připojit monitor na interní GK. Kondenzátory vyměnit jdou, je to děsná piplačka s riskem, že potrháš vnitřní prokovení spojů, navíc to nesmíš dělat trafopájkou a jestli jsi ještě nikdy neletoval, nebo nemáš zkušenosti, radši se do toho nepouštěj. Pokud je některý z kondenzátorů nafouklej, tak krátkodobě pomůže zatlačení povrchu do roviny, ale to je jen opravdu na krátkou dobu.

Obrázek uživatele Nermack

Problem je v tom, že na desce mam jen 9pinovej seriovej port a na ten monitor nenapojim. Už jsem různě po netu sháněl nějaky redukce a v čechách nic takového snad není

Obrázek uživatele Michal Čížek

ale nazačátku jsi psal, že jsi zkoušel přepojovat na integrovanou GK, ten 9-pin je jen seriový port na ten nikdy monitor nepřipojíš

Obrázek uživatele Nermack

Tp už je zase jiny dotaz. Jak to že nepřipojím. Měl jsem starý monitor AOC a na staré desce nic jiného než 9pinový seriový port nebyl a šlo to. NEbo jsem to snad měl na něčem jiném?

Obrázek uživatele Michal Čížek

To určo nebyl 9-pin, nevím kam jsi to měl zapojené, ale integrovaná VGA grafika má sice stejný tvar i velikost konektoru, ale je tam 15-pinů/samice , ser port je 9-pinů/samec

Obrázek uživatele Malignus

S kondenzátory je v háji i celá deska. Vyměnit jdou, ale uspěšnost je asi tak 20% a je to pakárna. Alespoň tak mi to prezentoval profesionál.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.