Po zasíťování­ odepřen pří­stup

Ahoj,
nedávno se mi stal docela zají­mavý problém. Už několikrát jsem síťoval počítače kvůli absolutní­ maličkosti - přenos souborů z jednoho počítače na druhý. Ale naposled se mi síť nepodařilo vytvořit, tak jsem si hrál s názvem počítače a pracovní­ skupiny (nic lepší­ho mě po několika pokusech nenapadlo), Stejně se nepodařilo. Po restartu počítače jsem ztratil přístupová práva ke všem programům na disku (tzn. když jsem se snažil spustit program např. přes nějakou ikonu na ploše, tak se mi ukázala hláška že nemám dostatečná přístupová práva (a to jsem byl přihlášen jako administrátor). Odstranil jsem to formátování­m disku (ví­m, trochu moc krkolomné). Jen se chci zeptat, pro příště, jak čelit přístupovým právům, když jsou mi odepřena, teda pokud to není­ na moc obsáhlý návod. Děkuji.

Obrázek uživatele TheALuminium

Něco podobného se mi stalo kdysi, přesně neví­m u čeho, ale ani neví­m jak tento problém vyřešit, protože při instalaci Windowsů zadáváte, že jste Vy admin, tedy všechna práva máte mí­t Vy. Přes síť by se dalo chápat, že nemůžete nic měnit na vzdáleném počítači, ale přímo na vlastním­ PC je divné, podle mě je to další­ chyba ve Windowsech, anebo opravdu netuším kde je problém, jedině příště zkuste Nouzový režim Windowsů a pokud se do nich dostanete, tak by jste snad mohl ovládat i účty, tedy administrátorství a mimochodem, když jste to zasíťovával tak oba dva počítače měli stejný operační­ systém a jaký?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Oba počítače měli WinXP Home. Jeden počítač byl PC, druhý laptop. Jediný rozdí­l od předchozí­ch instalací propojení­ byl, že notebook nebyl napájen přes zdroj ale přes baterku (neví­m jestli i toto na to mohlo mí­t vliv)

Obrázek uživatele TheALuminium

Ne ne, myslí­m že to to žádný vliv nemá, je divné, že se Vám to nepodařilo zapojit. 2 systémy Windows XP mezi sebou není problém zapojit a zajímavé je, že se Vám to nepovedlo nyní­ zasíťovat když to normálně chodilo, myslí­m že může být i problém v kabelu, ale to se nám poté vymyká problém s odepření­m práv. Doopravdy netuší­m kde s tí­m mohl být problém, a ohledně sítě to mohlo být v kabelu, nebo napří­klad mohla "odejí­t" síťová karta, anebo jen máte špatně zadanou IP adresu v Protokolu sítě.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Myslí­m, že jsem zkoušel použít i jiný kabel, každopádně křížené. Jako IP adresy používám asi standartně­: 192.168.0.1 a 192.168.0.2, maska podsítě se zvolí­ automaticky a nemění­m je.Z další­ch nastavení­ jsem povolil sdí­lení­ souborů a složek. Je také zajímavé, že v dalších pokusech PC vidělo laptop, ale laptop neviděl pc (tí­m že se viděli, myslí­m nasdí­lené soubory, přes ping by se viděli asi oba). Tak jsem musel kopírování­ souborů vynutit na PC.
Celkově mi jde ale spíš o to, jestli se mi to někdy v budoucnu stane zase, jestli je nějaká možnost, jak vrátit pří­stupová práva - kde je něco takového ve windows, myslí­m tí­m nějaké expertnější­ nastavení­, než jenom základní­ nastavení­ uživatelských práv ve windows, které neumožňuje hlubší­ změny.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9308] RE

Podle mych zjisteni se jedna o chybu v zjednodusenem sdileni nebo chybu v automatickem prohledavani. Obvykle staci dat vyhledat IP PC pres hledani (Win+F) a pote vse bezi.
Uvazovat o kabelu je hloupost. Pokud si na PC mezi sebou pingnes.
Problem vyresi i nastaveni pres klasicke sdileni.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pánové z toho co jsem tady cetl jsem usoudil ze jste oba uplne vedle.Pristupová práva se daji nastavit primo v ovladacich panelech v polozce "nástroje pro správu" kde máte kartu správa počítče a místní zasady zabezpečeni. Kdyby jste si to prošli na problém prijdete. Tady se totiž daji přístupová práva povolit nebo omezit. Reinstal Windů je trosku moc zbytecny :)) dokonce zde muzete menit hesla treba i uctu Administrator aniz by jste museli do nouzového rezimu

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Do uctu administrator se muzes prihlasit aniz bys musel do nouzoveho rezimu kdykoli (Ctrl Alt Del na prihlasovaci strance do Win 2x a napsat administrator). Spravne sdileni vyzaduje povoleny ucet hosta Guest a pokud je v nastaveni slozky zaskrtnute zjednodusene sdileni melo by vse fungovat. Pokud neni zaskrtnute PO TE by melo teprve byt potreba nastavit pristupova prava.
Jedna se skutecne o chybu Win a ne o chybu nastaveni. Defaultne maji Win XP zjednodusene sdileni staci tedy nasdilet slozky a melo by to jet ale nejede. Pres hledani mi to vzdy jelo chyba v pravech byt nemuze.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.