AsusWL-500gP nastaveni nat pro pristup FTP z WAN(*UZAMČENO*)

nevi nekdo co vsechno musim nastavit na Ausus wl-500gp abych mohl pristupovat na FTP z internetu? nastavil jsem v NAT smerovani portu 20-21 ale porad to nejede.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

A co chceš používat jako spojovatele s FTP serverem ? Myslím tím, jaký software ...
Směrovací port je dobře nastaven na 21 ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9439] RE:

Teda mozna se to nekomu bude zdat jako hloupa otazka ale FTP server jede? nasloucha na portu 21? je povolen ve firewallu jak na pc kde je pusten tak na routeru? Smerovani je nastaveno na IP PC kde server jede a na Asusu je NAT na VEREJNOU IP?? Nema verejnou IP pouze NAT ISP??

Obrázek uživatele vace

Mam taky modem ASUS, a taky mi nejelo FTP :)
Stačí se přihlásit do modemu - cestu najdete v návodu na modem (obvykle 10.0.0.xxx) kde po přihlášení (jméno s heslem také v manuálu, nebo od providera) najdete záložku "Advanced" a podsložku "IP Filters". Měl byste uvidět 2 tabulky a nad nimy nápis "LAN IP:", kde vyberete "Any". Následně by se měl v pravé tabulce objevit nápis "FTP Server", vyberte jej a stiskněte "Remove", klikněte na "Apply", odhlašte se ("Log Out") a problém by měl být vyřešen....
Snad jsem to vysvětlil dobře :))

btw: Doufám, že máme stejné, nebo alespoň podobné modemy... :shock:

Obrázek uživatele Jones
[9441] RE:

Tohle nastaveni se tyka firewallu a bez nej to opravdu nepujde. Co se tyce popisu tak vsechny Asusy maj podobny firmware takze bude sedet.