Diskeeper

Dobrý den, doufám že mě nezabijete za založení nového topicu, ale nikde jsem můj problém nenašel (ani přes hledat). K mému problému, nebo spíš, objasnění. Včera jsem si stáhl diskeeper, defragmentoval jsem HDD, poté jsem stáhl CCleaner, s ním jsme vyčistil registry a dneska jsem dal PC prověřit NODem, no a tak jsem se ze zajímavosti kouknul na Diskeeper, v jakém stavu je HDD, jestli to je všechno jak včera, ale vůbec. Přiložím tu fotky, protože s mou schopností vysvětlovat by jsme to dopracovali víte kam :D...

Obrázek uživatele Honza
[26458] Diskeeper

Dobrý den,
nechápu otázku. I po defregmentaci se pc chová v programu diskeeper jako by program ani nebyl spuštěn nebo jaký je problém?

Obrázek uživatele Mr. MaRo
[26459] Diskeeper

Ne, ne, včera jsem diskeeperem defragmentoval disk, a poté jeho analýza vypadala tak, jak na prvním obrázku. Pak jsem začal čistit registry pomocí Ccleaneru a to bylo všechno. A dneska jsem dal delý PC prověřit NODem a vlastně i superantispywarem. No a potom jsem se podíval na analýzu disku, která vypadala, tak jak je na 2. obrázku 8-) ...Ještě ten den (včera) jsem se díval na tu analýzu a byla v pořádku ale dneska bylo hodně souborů rozházených.
PS: je fakt, že po defragmentaci disku jsem nepoznal nějaké výrazné změny, jen načítání celého windowsu bylo asi o 7 vteřin rychlejší. A vlastně, to co tím chci říct je: Je toto normální? děkuji

Obrázek uživatele Honza
[26460] Diskeeper

Pokud se Vám to zrychlilo, tak je to snad bezva :)) Já bych si toho osobně nevšímal a klidně bych stáhnul O-O defrag, s tím bych to také defragmentoval a občas bych to střídal... Jinak bych se neznepokojoval, defragmentovat stačí jednou teď nevim za měsíc za dva, vícekrát jako někteří dvakrát to týdně nedoporučuji....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[26461] Diskeeper

mno, tak jeslit toho ty antiviry hodně projeli a vyčistili, tak udělali zas velký bordel, uklízení - defragmentace - se provádí až potom.. neni třeba často, záleží na objemu dat, které na disk přibydou, když třeba já obsadim 40GB za den, tak to pak dzefragmentuju a když 20GB střídavě odstranim, tak defragmentuju 2x zasebou, nejdřív to zbavim fragmentů a pak si to PC "srovná" a přesune to z mezer na plný blok.. když pak kopíruješ něco většího, tak se ti to nefragmentuje, páč to má dost suvislýho msíta.. o této problematice by se daly psát slohy, proto to tu nebudu moc rozvádět.
osobně používám normální systémový defrag.

Obrázek uživatele Honza
[26462] Diskeeper

Antiviry nepřesouvaj soubory, CCcleaner čistí jen registry takže se nic nevysvětlilo. Defragmantace - častě defragmentování disku poškozuje disky, protože se musí čtecí hlava posouvat ze vzdaleneho konce zase jinam dál.... Při čtení disku čte souvise... při defregmentaci náhodně tudíž je více namáhána, proto se nedoporučuje časta defregmentace, je o tom někde i članek...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[26463] Diskeeper

mno, antiviry odmažou některé části souborů, které sou infikované, ccleaner smaže spoustu souborů, vznikne tak nesouvislé místo.. proto defragmentovat..
ano, zatěžuje, ale čtení frragmentů taky, proto je to potřeba udělat, když je fragmentů hodně, a to po takovéto akci je.. ;)

Obrázek uživatele Honza
[26464] Diskeeper

Sorry, ale po každym čištění registru defragmentovat disk? :)) A čtení fragmentovaných souborů zatěžuje disk více než defregmantace ? :)) Radši mi napiš na icq, at tady nevzniká flejm... Počkáme na reakci, zakladatele tématu, do té doby jen icq...sem už nic!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.