Avast

Prosím o radu, tedy několik. Jsem začátečník a ještě k tomu amatér. Internet mám pár týdnů a ze zvědavosti, nerozvážnosti jsem zabruslil na porno a nastali problémy. Tak za 1. Asi jsem nainstaloval jakýsi stahovací program, protože při zapnutí PC, mě začnou naskakovat okna s varováním avast že je příliš mnoho stejných emailů. Je jich několik desítek a jeden po druhém musím odkliknout že nechci pokračovat. Potom už je pokoj až do dalšího zapnutí či restartování PC. No a za 2. Samozřejmě jsem chytil několik virů a trojs. koní. Pomoci Avastu jsem je odstranil. Ale po ukončení Avastu mě naskočilo okno s výsledky testu, asi 3000 položek které nebyli otestovány. Tyto položky mohou být smazány, ale bojím se abych si nesmazal některá důležitá data. Proto prosím o radu jak se zbavit naskakujících oken, a jestli je možné vymazat z Avastu neotestované položky bez ztráty důležitých dat. Možná tyto dva problémy spolu souvisí. Předem děkuji za Vaši pomoc. Karel W.

Obrázek uživatele TheALuminium
[11395] Avast

Tak já bych spíše doporučil program NOD32 na viry. V Avastu se nevyznám a nevím jestli myslí systémové soubory nebo jiné ... na vyskakovací okno si stáhnětě 2 programy a to Ad-Aware 2007 a SpyBot Search & Destroy a těmito programy vyčistěte počítač a to by mělo pro ti tomu stačit ...

Obrázek uživatele Honza
[11396] Avast

Souhlasim přešel bych na alternativni antivir, a urcite tech 3000 polozek nemazte pokud nevite co to je, muzou to byt systemove soubory.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[11397] Avast

Souhlasím se všemi. Pokud zmíněné programy nepomůžou jistě bych doporučil použít program Hijackthis a poslat nám sem z něho LOG, já vám jej zkontroluji ...

Obrázek uživatele Jones
[11398] RE:

V tomto pripade bych rekl ze vynalozene usili neodpovida zisku a sveril PC odbornikovi. Pripadne pozval hodne zkuseneho kamarada. Jinak samozrejme nejde nez souhlasit s moderatory.

Obrázek uživatele Mr. MaRo
[11399] Avast

Dobrý den, chtěl jsem se vás zeptat, jestli nevíte, kde a jak nastavit funkci zobrazení o nálezu viru, aby se vypla (pokud jsem se nevyjádřil přesně, což asi ne :Dtak udávám příklad)... když prověřuji avastem PC, tak mi to hodí vir, a dokud s ním něco neudělám, tak antivir netestuje dále, tím pádem to nemůžu nechat běžet přes školu. Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[11400] Avast

k těm neotestovaným souborům - Avast ti nabídne, že naplánuje kontrolu na start systému, kdy je otestoavt může. na tom neni nic nebezepčnýho..
Avast je velmi dobrý program, je free a přesto v letošních antivirových testech vyhrál a o pár procent porazil světoznámý a dokonalý NOD..
doporučim ti taky spyware terminator.. já sem měl taky hnusnej vir, vyčistil sem to všim a udělal obnovení a je po problému, zkus to taky :)

Obrázek uživatele Jiří Moos
[11401] Avast

Doporučuji PC odpojit od netu, provést všechny výše zmiňované úkony (nainstalovat NOD a antispyware, provést testy), poté připojit k internetu a vyzkoušet jej. Problém by se tímto měl vyřešit.

@Avast_vir: Toto by se mělo dát nastavit přímo v nastavení Avastu. Nikdy jsem jej sice neměl, ale zkuste to. Hledejte něco jako "zobrazit upozornění během testu".

Obrázek uživatele Mr. MaRo
[11402] Avast

Díky, ale, nikde jsem to tam nenašel a stejně jsem si stáhl NOD, protože avast jel nějak pomalu, tak jsem ho odinstalil a dal na vás :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.