Základy programování (*VYŘEŠENO*)

Zdravim,

mohl bych se zeptat jestli nekdo nezna nejakou spolehlivou stranku kde se naucim programovat od zacatku az k pokrocilim vecem?

Predem diky.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Programování v jakém smyslu? Můžete programovat i webové stránky, je to velký pojem. Pak jde také o to, co přesně byste chtěl programovat a hlavně v jakém programovacím jazyce...
Pro začátek bych zkusil http://k-prog.wz.cz/index.php :???: :???: :???: :???:

Obrázek uživatele lancelot202

No predevsim bych se chtel zamerit na takove programy, ktere si muzu vymyslet sam a tim i vlastnosti programu atd. O webove stranky nemam zajem, nebot ty se budu ucit ve skole a moc ani nepotrebuju. Pripominam ze jsem uplny zacatecnik takze bych potreboval trochu popostrcit.

Diky moc

Obrázek uživatele Jiří Moos

programujte.com - asi nejlepší web o této problematice. Jinak dobré je si stáhnout nějaké e-booky a učit se z nich. (nejlepší je koupit si knihu a z ní se učit :wink: )

Obrázek uživatele lancelot202

Tak asi bych si koupil tu knihu. Mohl by jsi mi nejakou doporucit, ktera me nauci hodne?

Diky moc

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano kniha je dobrou volbou - nemusíte pořád civět na monitor :wink:. Jde jen o to, který programovací jazyk se chcete naučit. Já osobně jsem se učíval Javu, protože je to jazyk, který bude v budoucnu velmi rozšířen (podle mě tedy), dnes je asi nejrozšířenější jazyk "C" a jeho odnože "C#" a "C++". Jiné jazyky - Perl, Python, Assembler, Basic, VisualBasic, Pascal... a další. Stojí za to se porozhlédnout po internetu a zjistit si použití, základní syntax atd. od jednotlivých jazyků, jakmile se rozhodnete začneme vybírat knížky :wink:.

Pro Javu jsem využíval učebnic od Pavla Herouta (Učebnice jazyka Java, Uživatelské prostředí a čeština, Java bohatství knihoven).

Hodně štěstí a zábavy!

Obrázek uživatele lancelot202

Vlastnorucne bych si asi take vybral Javu ale take bych chtel vedet nejakou tu knihu pro jazyk c a c++ to by bylo idealni.

Diky moc

Obrázek uživatele Jiří Moos

Knih o jazyku C bude mnoho, osobně jsem četl další knihu od Pavla Herouta - Učebnice jazyka C a musím říct, že dosahuje vysoké kvality, stejně jako u Učebnice jazyka Java. Můžete se ještě podívat po internetu a najít nějaké další alternativy, ale pokud budete mít obě knihy od stejného autora, má to hned několik výhod - budete zvyklý na jazyk psaní knihy, osvojíte si lépe autorovo přemýšlení a dáte si poznatky lépe do souvislostí.

Obrázek uživatele lancelot202

Diky moc. Uz zacinam cist ucebnici jazyka java musim dodat, ze je to perfekni knizka, ktera opravdu nauci.

Obrázek uživatele smycma
[34019] C++ Builder

Já vlastním knížku "Učíme se programovat v C++ BUILDER a jazyce C++ k ní je zapotřebí sehnat program C++ Builder od společnosti Borland.
Je to dle mého sosudu velmi dobrá učebnice, vřele doporučuji.